Pomoc w wyborze telefonu.

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Pomoc w wyborze telefonu.

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Witam. Chce przejść do Play i od razu wziąć sobie smartphona. Waham sie nad 4 modelami. Czy ktoś z was sie zna i mógłby mi doradzić najlepszy? Modele które rozważam:

- SE Xperia X10 (nie mini) [tu w końcu amoled jest czy nie?]

- Samsung Galaxy S (troche lipa, że nie ma lampy, ale za to jest super amoled)

- Samsung Wave

- HTC Desire

Telefon ma służyć do dzwonienia, słuchania muzyki, buszowania po necie, planowania całego miesiąca (ogólnie do organizacji), dobrze by było żeby był dobry GPS (wracam do długich wycieczek rowerowych także sie to przyda), oglądania filmów i takich tam. Mile widziane gry. W sumie nagrywanie filmików i robienie zdjęć dobrej jakości (i filmy i zdjęcia) też byłyby fajną opcją. Z góry dzięki za pomoc.

EDIT: CENA NIE GRA ROLI TAKŻE NIE PISZCIE, ŻE KTÓRYŚ LEPSZY ALE np. INNY TROCHE GORSZY ALE TAŃSZY!

P.S. Wszelkie Nokie i inne HTC odpadają ze względu na symbiana czy windowsa. W gre wchodzi tylko android albo badaos.

POZDRO
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Koles w robocie ma w htc androida,kicha straszna,blutucza nie da sie sparowac z innymi fonami,chyba że maja andro.ja brałbym cos z winem mimo tego.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Win za bardzo zamula i wkur... jest to że trzeba sie pieprzyć z wyłączanie aktualizowania wszystkiego. Przewagą androida jest to, że jest robiony na linuxie czyli jest prostszy. Natomiast ja zdecydowałem sie na Wave'a. Najwydajniejszy z nich wszystkich i z najnowszym systemem. Troche zaryzykuje ale raczej nie strace. Z tego co widze badaos pięknie sie rozwija :D

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Rączek
Wałkarz

Post autor: Rączek »

Skoro cena nie gra roli ja ci proponuje Szajsunga Galaxy S .
Jednak ja i tak w podobnej cenie wolałbym iPhona 3g
,, Człowiek człowiekowi wilkiem , a zombie zombie zombie "

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Post autor: Deliberitus886 »

Nie bież Szajsunga byle upadek i telefon nadaje się do kosza .
Poza tym jest trochę awaryjny , są problemy z wyświetlaczami , ekrany pękają w wyniku temperatury .
Tych usterek jest dużo więcej .
Ja bym zerknął na fora dotyczące elektroniki ,tam jest dużo więcej informacji fachowych i opinii użytkowników .
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Jak przechodzisz do play to w play jest pormocja w ktorej masz HTC HD 2 za 400 zl i Millestone za 300 zl(zaleznie od taryfy). Ja za pare miechów zmieniam umowe i wybiore jeden z tych 2 fonów.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Panowie akurat pracuje w branży telefonicznej i wiem, że nie warto brać Galaxy S. Wave jest dużo lepszy. Co do tego, że byle upadek i Szajsung do kosza... No cóż... Wave ma aluminiową obudowe i ten ichni wyświetlacz (super amoled) jest z jakiegoś wytrzymałego szkła. Faktycznie Galaxy S mógłby sie zepsuć bo ma plastikową obudowe (coś w stylu avili). HD 2 odpada (ale nie chce mi sie pisać czemu, jeżeli Ciebie to interesuje to zapraszam na PW). IPhona w życiu nie tkne. Pierwszą przeszkodą jest system, a reszty mi sie nie chce wypisywać.

Why so serious? ;)

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

No to jak to w końcu jest - kolega pisze w pierwszym poście, że szuka porady, a w ostatnim, że jednak pracuje w branży telefonicznej...

owned! :lol2:

PS: ja wziąłbym IPhone'a :)

Awatar użytkownika
kajdan
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: kajdan »

Jak dla mnie bież HTC Desire bardzo dobry telefon z odrobiną pomyślunku da się z nim zrobić wszystko.
For the Empire !
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

ODPOWIEDZ