WE 2250 na Dracona
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
WE 2250 na Dracona
* Alter Highborn
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Bow of Loren
Arcane Bodkins
Amaranthine Brooch
* Alter Noble
Hail of Doom Arrow
Helm of the Hunt
Spellsinger General; lvl 2;
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Spellsinger lvl 2;
Dispel Scroll
Dispel Scroll
8 Dryads
8 Dryads
8 Dryads
10 Glade Guard
10 Glade Guard
3 Treekin
8 Wardancers Musician
5 Wild Riders.Standard; Musician
War Banner
1 Treeman
5 Waywatchers
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 70
Total Army Cost: 2247
Jak zwykle potestuje sobie armie na masterze Opcji 2x Alter jeszcze nigdy nie miałem okazji użyć.
Zadaniem Highborna jest oczywiście powystrzelanie wrogiej kawy (wszyscy wiemy że ludzka i elficka kawa schodzi od tej kombinacji łuku i strzał miodzio). Młody Alter to taki pół standardzik. W zasadzie nie używam na nim HoDA (zabiera punkty na np 3+ warda wyczerpywalnego) no, ale mimo że na HoDA zawsze się zawodzę, to ciężko mi się z tym przedmiotem rozstać.
W zasadzie to kompozycje wymusza na mnie brak modeli, więc wielkich zmian nie będzie. Myślałem o BSB, ale raz że nie mam modelu, a dwa że jeśli już to chciałbym wsadzić go na konia i do 5 Glade Ridersów, których też oczywiście nie mam (tak właściwie doszedłem do wniosku, że o dupe potarł ta moja armia i wiele muszę dokupić).
Chciałem tez użyć 2x5 Wildów, ale... no właśnie nie mam drugiej piątki (BTW chciałem sobie kupić ale w Iskrze zaśpiewali ode mnie 150zł za nich - załamałem się)
No tak czy siak jest jak jest. Może jeszcze jakieś zmiany wprowadzę więc jeśli macie jakieś zastrzeżenia to słucham.
Bow of Loren
Arcane Bodkins
Amaranthine Brooch
* Alter Noble
Hail of Doom Arrow
Helm of the Hunt
Spellsinger General; lvl 2;
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Spellsinger lvl 2;
Dispel Scroll
Dispel Scroll
8 Dryads
8 Dryads
8 Dryads
10 Glade Guard
10 Glade Guard
3 Treekin
8 Wardancers Musician
5 Wild Riders.Standard; Musician
War Banner
1 Treeman
5 Waywatchers
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 70
Total Army Cost: 2247
Jak zwykle potestuje sobie armie na masterze Opcji 2x Alter jeszcze nigdy nie miałem okazji użyć.
Zadaniem Highborna jest oczywiście powystrzelanie wrogiej kawy (wszyscy wiemy że ludzka i elficka kawa schodzi od tej kombinacji łuku i strzał miodzio). Młody Alter to taki pół standardzik. W zasadzie nie używam na nim HoDA (zabiera punkty na np 3+ warda wyczerpywalnego) no, ale mimo że na HoDA zawsze się zawodzę, to ciężko mi się z tym przedmiotem rozstać.
W zasadzie to kompozycje wymusza na mnie brak modeli, więc wielkich zmian nie będzie. Myślałem o BSB, ale raz że nie mam modelu, a dwa że jeśli już to chciałbym wsadzić go na konia i do 5 Glade Ridersów, których też oczywiście nie mam (tak właściwie doszedłem do wniosku, że o dupe potarł ta moja armia i wiele muszę dokupić).
Chciałem tez użyć 2x5 Wildów, ale... no właśnie nie mam drugiej piątki (BTW chciałem sobie kupić ale w Iskrze zaśpiewali ode mnie 150zł za nich - załamałem się)
No tak czy siak jest jak jest. Może jeszcze jakieś zmiany wprowadzę więc jeśli macie jakieś zastrzeżenia to słucham.
ja trochę grałem na 2 małych alterach i jestem bardzo zadowolony. magia wcale nie jest taka zabójcza a s6 w WE jest bezcenna. nie wiem czy nie lepszym wyjsciem dla lorda byłoby dać socm i enchanted shield'a bo w tej chwili lord nie ma wogle obrony przed magia a to może zaboleć jak sie scrolle skończą.
Faktycznie przydałoby sie coś szybkiego w tej rozpisce oprócz jednych wildów i 2 biegaczy z których jeden docelowo strzela.
Treekiny mnie nie przekonują, zwłaszcza bez bsb.
Faktycznie przydałoby sie coś szybkiego w tej rozpisce oprócz jednych wildów i 2 biegaczy z których jeden docelowo strzela.
Treekiny mnie nie przekonują, zwłaszcza bez bsb.
- Christos
- Kretozord
Jak już napisałem tak średnio widzi mi się HoDA na alterze, ale jak chce mieć dwóch to nie ma innej możliwości. Strzelić z HoDA postaram się w pierwszej turze (9" ruchu i strzał).
Z lvl na magach nie zrezygnuje, ale pomyśle jeszcze o tych alterach.
Zresztą właśnie kupiłem na allegro Wildów więc jak zdążę pomalować (a wierzcie mi że jak na moje możliwości ponad miesiąc na pomalowanie 5 kawalerzystów to mało ) to rozpa ulegnie zmianom.
Z lvl na magach nie zrezygnuje, ale pomyśle jeszcze o tych alterach.
Zresztą właśnie kupiłem na allegro Wildów więc jak zdążę pomalować (a wierzcie mi że jak na moje możliwości ponad miesiąc na pomalowanie 5 kawalerzystów to mało ) to rozpa ulegnie zmianom.
Heh każdy (nie ważne czym gra na co dzień) kminił sobie nad jakąś rozpiską WE ) Ja myślałem nad takim dużym biegaczem jak ma Christos, do tego jakiś heros z HoDA i 3x10 łuczników. Tworzy to taki niezły pluton egzekucyjny
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a
- Christos
- Kretozord
Faktycznie niezła myśl z tym zwiększeniem liczby łuczników. Może wywale jedne dryady, pokombinuje coś innego z noblem, dodam łuczników.
Tylko ze jak wstawie jeszcze jednych WR (a chciałbym) to kiepsko z punktami.
Ktos ma pomysł na nobla z HoDA (nie alter i raczej tez nie na Eaglu)
Tylko ze jak wstawie jeszcze jednych WR (a chciałbym) to kiepsko z punktami.
Ktos ma pomysł na nobla z HoDA (nie alter i raczej tez nie na Eaglu)
Ja bym mu za bardzo nic więcej nie dawał.
Jakąś broń bym mu tyklko upchnął, taki tani heros do odpalania HoDA praktycznie tylko. Zeby jak zgnie (a HoDA już było odpalone) to nie będzie tragedii.
Serwus.
Jakąś broń bym mu tyklko upchnął, taki tani heros do odpalania HoDA praktycznie tylko. Zeby jak zgnie (a HoDA już było odpalone) to nie będzie tragedii.
Serwus.
BSB może być ?Ktos ma pomysł na nobla z HoDA (nie alter i raczej tez nie na Eaglu)
Słaba ta rozpa , taki alter lord to jednostrzałowiec . Wychyli z nos z lasu i ginie . Poziomy na magach raczej też nie potrzebne .
10 łuczników przyda sie duzo bardziej .
Beka na maxa
a ja dalbym go na konika takiego zwyklego
niby nie biega a predkosc jest
moze 3+save to slaby save jednak schowasz w pierwszej turze w kusznikach i da rade wystrzelaic
kon zapewni mu odpowiednia predkosc - wiec wypali gdzie Ty chcesz
a w walce tez nie jest zly
moze 3+save to slaby save jednak schowasz w pierwszej turze w kusznikach i da rade wystrzelaic
zafael pisze:a ja dalbym go na konika takiego zwyklego
- Christos
- Kretozord
Nie może. Mój stosunek do BSB z łukiem jest powszechnie znany.Oskar pisze:BSB może być ?Ktos ma pomysł na nobla z HoDA (nie alter i raczej tez nie na Eaglu)
Pomyśle o nablu na koniku. Wprawdzie do niego przydała by sie piątka Glade Ridersów (których ni mam póki co) ale moze taki samopos bedzie git (byc moze nawet lepszy niz na orle).
a noble na koniku z moonstone of hidden ways? Dajesz mu ze jest forest spiritem i teleport z treemanem na drugi koniec stołu
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Hehe - a czy widziałeś by to ktokolwiek używał ?? Jakby to było możliwe to bym był pierwszy w kolejce. 7ma edycja zmieniła tyle, że do Monsterów nie można dołączać się bohaterami, a co za tym idzie takie zagranie odpada Dlatego bardzo rzadko używam teraz takiego nobla.Jagal pisze:a noble na koniku z moonstone of hidden ways? Dajesz mu ze jest forest spiritem i teleport z treemanem na drugi koniec stołu