Wybór składu - ETC 2011

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Re: Wybór składu - ETC 2011

Post autor: Żaba »

Shino pisze:
Robson pisze: warg stykal sie tylko z pokiem ktory byl w chalange ;)
warg stykal sie z pokiem, gwardzista za nim i jeszcze jednym gwardzista za nim. Ja akurat widzialem tamta sytuacje w przeciwienstwie do wiekszosci teamu :roll:
a wratow bylo pół.
2 i basia jak dla mnie 6 atakow bonusowych styka
shino pamietaj ze w tej bitwie szalał vc 1 levelu "iff master"
2 ify na 2d6 to za malo zeby wygrac gre.
Shino 3 wraty (z baśką) znalazły się w gwardii tylko dlatego że od 2 tury nie miałem żadnych harpii do odginania, ot po prostu wyparowały :wink: proponuje zakończyć wyliczankę wnioski są proste jestem słabym graczem, a rzuty dla dobrego gracza nie mają żadnego znaczenia 8)

pozdro,
Ż-34

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

straciles harpie przez ifki? ktos mi kiedys sprzedal taki text ktory tu chyba pasuje... "dobry gracz by to przewidzial" :wink:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Żaba pisze:
Shino 3 wraty (z baśką) znalazły się w gwardii tylko dlatego że od 2 tury nie miałem żadnych harpii do odginania, ot po prostu wyparowały :wink: proponuje zakończyć wyliczankę wnioski są proste jestem słabym graczem, a rzuty dla dobrego gracza nie mają żadnego znaczenia 8)

pozdro,
Ż-34
ummm skoro harpie spadly z 2d6ciow z ifek to jak zszedl assasin i shadzi? bo ja juz nie rozumiem jak to dokladnie wygladalo :oops:

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Może już dajmy sobie spokój z tym dochodzeniem, co?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Shino ssijj - idź leczyć swoją frustrację gdzieś indziej, po ch... drążysz temat ?
ale żeby zaspokoić Twoją ciekawość i ZAKOŃCZYĆ TEMAT pierwsze harpie spadły od ifki, drugie od terroru na 9, ass i szade od kolejnych ifek, czy masz jeszcze jakieś pytania ?
tak miałem misdispela a przeciwnik nie wylosował żadnej popychaczki miał też głupote na lordzie a ja fartownie wygrałem 10 kuszników z tarczami siedzącymi w domku z regonem żuli - nie rzuciłem żadnego KB a przeciwnik podobno miał na niego imuna - czy o czymś zapomniałem :?: #-o

Ż-34

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

WYedytowałem posta poszły PM-ki temat zakończony a i zmieniam podpis od dziś jestem Ż-35 :wink:

http://www.rankingshq.com/public/player ... erId=11614

EOT

pozdro
Ż-35
Ostatnio zmieniony 13 sie 2010, o 16:31 przez Żaba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Bo nie miałeś smoka. Zamiast samca alfa wystawiłeś jakąś babę i masz efekt :P
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

samce alfa rzondzom :wink:

Ż-34

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Widzę, że Żaba pogadał sobie ze swoim alter ego. Fajne.

Czy jest opcja, żeby drążenie tematu o ETC przenieść do ETC live, a tutaj pogadać o wyborze reprezentacji i przenieść stamtąd dotyczące tej kwestii posty? Szczególnie, że powoli coś się ogólnie popieranego wykluwało.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

mysle ze warto powrocic do tematu, zasady maja byc podobno dopiero w Styczniu, do tego czasu nie mozna czekac bo jest to a) za pozno b) za pozno

takie szybkie zebranie opcji:
1) to co jest, ew przerobione na 40k TOP 5 + 3
2) to co bylo rok temu
3) TOP 8 graczy TOP 8 armii, w roznych opcjach
4) 8 os turniej eliminacyjny, np Bazyliszek??? (Włochy)
5) System kombinacyjny, TOP 3 ligi + TOP 3 jakiegos tura eliminacyjnego + 2 (Dania)

pzdr

P.S.
a żeby ruszyć nieco temat jestem zdecydowanie za opcją 4) pojde na opcje nr 3), w ramach ciezkiego kompromisu opcja nr 5)

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Wedlug mnie najlepsze byloby 3) lub 2). Czyli generalnie boss dobiera najlepszych graczy armii. A czy boss bedzie z top1, czy wybierany, to juz sprawa drugorzedna. Obie opcje maja swoje minusy.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

system doboru 1+7 w naszych warunkach jest absolutnym nieporozumieniem... odpowiedzialnosc w rekach 1 osoby? i co z tego*... wroci powie 'no sorry obsralo sie' i co, dostanie mandat albo po ryju? nie, kazdy powie 'no szkoda bywa'
*czytaj biore 7 ziomow jade i co bedzie to bedzie, niewazne ze jest kilka osob grajacych danymi armiami duzo lepiej od ziomow

nie nalezy patrzec co jest lepsze i skuteczniejsze, tylko co w naszych warunkach jest lepsze i skuteczniejsze

zeszly rok dla mnie moze byc, wydaje mi sie ze sporo moich kolegow da rade wskoczyc do top 20...
nie tedy droga IMO

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Wybor powinien byc dostepny z najlepszych armii (najlepszych graczy tych armii).

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Cosmo pisze:Wybor powinien byc dostepny z najlepszych armii (najlepszych graczy tych armii).
to by bylo dobre ale tylko i wylacznie w opcji calkowicie pozbawionej czynnika ludzkiego przy decydowaniu o 'sile armii'... czytaj:
- sumujemy pkt ligowe wszystkich graczy danej armii z kazdego zagranego turnieju
- dzielimy sume przez calkowita ilosc zagranych przez wszystkich graczy turow
to daje wspolczynnik na podstawie ktorego mozna wytypowac najlepsze armie

niestety ma podstawowa wade, w Polsce nie gra sie na ETC Comp

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Zapominasz thurion, ze ta druzyna kolegow przywiozla srebro, a czempioni z top4 historyczna porazke.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Cosmo pisze:Zapominasz thurion, ze ta druzyna kolegow przywiozla srebro, a czempioni z top4 historyczna porazke.
srebro przywiozla druzyna osob ogranych na ETC Comp grajacych swoimi armiami i rozpami

swoja droga ciekawa sprawa :) na DMP gadalem z wiekszoscia z tegorocznych repr, dosc klarowny podzial na tych co twierdza ze wzrosl poziom i ogolnie bylo ciezko, oraz na tych ktorzy twierdza ze po prostu possaliscie

pzdr

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

żaba to niby czyją armią grał? :P
4) 8 os turniej eliminacyjny, np Bazyliszek??? (Włochy)
5) System kombinacyjny, TOP 3 ligi + TOP 3 jakiegos tura eliminacyjnego + 2 (Dania)
u nich jeżdżą ciągle te same osoby, w danii jest bardzo wąski "top", a we włoszech mają po prostu team największych wałkarzy, co się przebija i nie dopuszcza nikogo nowego ;) te 2 systemy imo na Polskie warunki odpadają.

sposób numer 3 powoduje, ze skład będzie maksymalnie losowy :? i mogą się w nim nie znaleźć najlepsze armie:
na przykład Lizzaki, jak Crus znowu bedzie sobie grał pół sezonu bestiami :)
albo armie mogą być na BP pocięte a na ETC-CS wręcz odwrotnie ( jak VC chociażby ) i vc u nas w lidzę będą na przykład dziewiąte.
Lub odwrotnie - armia, która na BP jest dobra, a na ETC-CS zasysa, a mimo to pojedzie: takie DE chociażby ;) ( Sorry Żaba :P )
ten system to samobój.

Ja jestem za korupcjogennym, ale pozwalającym na logiczny wybór systemem:
top3 + 5, lub 1 kapitan.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2010, o 23:05 przez Robson, łącznie zmieniany 3 razy.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

oraz na tych ktorzy twierdza ze po prostu possaliscie
Niewyspany i wykończony skład z najemnikiem dołączonym na 6 godzin przed masterem raczej szału nie mógł zrobić :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

GoblinNadGobliny
Mudżahedin

Post autor: GoblinNadGobliny »

Jankiel pisze:
oraz na tych ktorzy twierdza ze po prostu possaliscie
Niewyspany i wykończony skład z najemnikiem dołączonym na 6 godzin przed masterem raczej szału nie mógł zrobić :)
chyba chodzilo o wynik polszy na etc, a nie wynik slunska na dmp ; )
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

chyba chodzilo o wynik polszy na etc, a nie wynik slunska na dmp ; )
Fakt :mrgreen:
Mam za dużą traumę związaną z DMP
Wybor powinien byc dostepny z najlepszych armii (najlepszych graczy tych armii).
Jeżeli już ma być tak konkretnie, to trzeba oddzielić dokonania na 7 od tych na 8 edycję. To praktycznie dwie różne gry, a armie też będą różnie wypadać

ODPOWIEDZ