Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
Re: Rozpiski WE
A teraz pomyśl jak Twój spam oddziałów dostaje wpierdziel od rozpy na 2x7 3kinach.
witam dawno nie zagladalem do lesnych bo przeprosilem sie z orkami i tak sie zastanawiam jak to teraz jest z przyjemnoscia grania ? poprzednia ed byla fajna partyzantka ww i takie tam po lasach kitranie a teraz to ja masówe widze na trekinach, (skadinnąd fajnie ze graja) driadach i lucznikach. drzewo w lesie widac i wogole jakos dziwnie.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Generalnie o 8 ed nie mam pojęcia, poczytałem forum i wyszło mi coś takiego.
Unnamed1600 Pts - Wood Elves Army
1 Spellweaver @ 305.0 Pts
General; Lore of Life; Magic Level 4; Longbow
Wand of Wych Elm [55.0]
1 Noble @ 132.0 Pts
Light Armour; Battle Standard
Asyendi's Bane [10.0]
Hail of Doom Arrow [30.0]
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
10 Glade Guard @ 120.0 Pts
15 Glade Guard @ 202.0 Pts
Longbow; Standard
Banner of Eternal Flame [10.0]
4 Treekin @ 260.0 Pts
1 Treeman @ 285.0 Pts
Models in Army: 53
Total Army Cost: 1592.0
Unnamed1600 Pts - Wood Elves Army
1 Spellweaver @ 305.0 Pts
General; Lore of Life; Magic Level 4; Longbow
Wand of Wych Elm [55.0]
1 Noble @ 132.0 Pts
Light Armour; Battle Standard
Asyendi's Bane [10.0]
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
10 Glade Guard @ 120.0 Pts
15 Glade Guard @ 202.0 Pts
Longbow; Standard
4 Treekin @ 260.0 Pts
1 Treeman @ 285.0 Pts
Models in Army: 53
Total Army Cost: 1592.0
Heptuns Rozkmina na 2k pts. 8 edycja
1 Spellweaver @ 335.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of LIFE
Glamourweave [30.0]
Wand of Wych Elm [55.0]
1 Spellsinger @ 165.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren;
Talisman of Protection [15.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Alter Noble @ 158.0 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20.0]
20 Glade Guard @ 262.0 Pts
19 Glade Guard @ 264.0 Pts
Standard; Musician
1 Lord's Bowman @ [6.0] Pts
1 Noble @ 140.0 Pts
Battle Standard
Armour of Destiny [50.0]
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
3 Treekin @ 195.0 Pts
1 Treeman @ 285.0 Pts
Models in Army: 58
Total Army Cost: 1996.0
Grałem tym w sobotę na 2k pktów tak tylko treningowo i muszę powiedzieć, że magia jest OK. Tree Kiny i Drzewo daje radę. BSB to mus nieraz ratował skórę Treemanowi i GG Grałem przeciwko DE - 2 x Hydra, coki, czarodziejka, Dreadlord, klocek 40 Warriorsów, 40 Kusz, oddział Witchek.
W następną sobotę na 2350 pts. gram z O&G - jak macie jakieś sugestie (ci co grali na 8 edycję) to poproszę.
1 Spellweaver @ 335.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of LIFE
Glamourweave [30.0]
Wand of Wych Elm [55.0]
1 Spellsinger @ 165.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren;
Talisman of Protection [15.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Alter Noble @ 158.0 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20.0]
20 Glade Guard @ 262.0 Pts
19 Glade Guard @ 264.0 Pts
Standard; Musician
1 Lord's Bowman @ [6.0] Pts
1 Noble @ 140.0 Pts
Battle Standard
Armour of Destiny [50.0]
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
3 Treekin @ 195.0 Pts
1 Treeman @ 285.0 Pts
Models in Army: 58
Total Army Cost: 1996.0
Grałem tym w sobotę na 2k pktów tak tylko treningowo i muszę powiedzieć, że magia jest OK. Tree Kiny i Drzewo daje radę. BSB to mus nieraz ratował skórę Treemanowi i GG Grałem przeciwko DE - 2 x Hydra, coki, czarodziejka, Dreadlord, klocek 40 Warriorsów, 40 Kusz, oddział Witchek.
W następną sobotę na 2350 pts. gram z O&G - jak macie jakieś sugestie (ci co grali na 8 edycję) to poproszę.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
O dzięki Lenart za wyczerpujące argumenty przeciwko tej rozpisceLenart pisze:Mam jedna zmien rozpiske.
Jedyna co bym zostawił to 2x8 driad i treeman
A masz jakieś przemyślenia jeżeli grałeś na 8 edycji ? Czy to może jeszcze za wcześnie ?
Hmm odnośnie małego maga. Może bym zamienił na opal amuleta (4+wardzik jest lepszy - zakłądając że gdzieś ktoś twojego maga dopadł niż liczenie, że może na szóstkę wywardujesz). Tudziesz wziąć MR1 lub 6+ward dla siebie i regimentu od warmachine - przynajmniej będą słabiej ginąć od katapult itp.
IMO dwurak dla elfa bez pancerza to raczej igranie ze śmiercią. W przypadku szarży od frontu... z elfem będzie się stykało 3+3 ludków. Statystycznie masz 3 hity i teraz będzie pytanie z jaką siłą... s4+ jesteś trupem...a hail dobry.
BSB. IMO słaba zbroja. Tzn jest dobra... tylko w tego pana wystarczy posłać dwa hity z s5 (tzn te trafione) i jest ciepło. Jednego wybroni drugi wchodzi. Wiadomo. BSB bez dobrego zabezpieczenia nie powinien wychodzi z domu... ale imo to nie jest zbroja dla niego.
Ja bym dał 2+save i dragon gema. Przynajmniej wiesz, że ciosy z s3,nawet 4, magie ognia, 1/2 armii demonów, wybiórcze inne rzeczy masz głęboko w pupie .
Co do drzewek i krzewów. Ogólnie to mam wielki szacunek dla tych jednostek i z chęcia bym testował je pod tym względem - stompy i thunderstompy.
IMHO gracze Woodów muszą zastanowić się nad wariacją ostrzału - jego duzej ilości np właśnie 40-60 strzelców połączonym z ciężkim piźnięciem w kombacie -krzaki i drzewa...
IMO dwurak dla elfa bez pancerza to raczej igranie ze śmiercią. W przypadku szarży od frontu... z elfem będzie się stykało 3+3 ludków. Statystycznie masz 3 hity i teraz będzie pytanie z jaką siłą... s4+ jesteś trupem...a hail dobry.
BSB. IMO słaba zbroja. Tzn jest dobra... tylko w tego pana wystarczy posłać dwa hity z s5 (tzn te trafione) i jest ciepło. Jednego wybroni drugi wchodzi. Wiadomo. BSB bez dobrego zabezpieczenia nie powinien wychodzi z domu... ale imo to nie jest zbroja dla niego.
Ja bym dał 2+save i dragon gema. Przynajmniej wiesz, że ciosy z s3,nawet 4, magie ognia, 1/2 armii demonów, wybiórcze inne rzeczy masz głęboko w pupie .
Co do drzewek i krzewów. Ogólnie to mam wielki szacunek dla tych jednostek i z chęcia bym testował je pod tym względem - stompy i thunderstompy.
IMHO gracze Woodów muszą zastanowić się nad wariacją ostrzału - jego duzej ilości np właśnie 40-60 strzelców połączonym z ciężkim piźnięciem w kombacie -krzaki i drzewa...
nie przejmuj sie czczym gadaniem, zmien konfiguracje bohaterów
imo
lord mag + lord alter to fajne combo
musowo bsb - jemu daje hode i jakiegos lepszego save`ika
+ ew, jakis kałboj na orle/ alter /wr na jeleniu do wstaprca
kloc 20 gg z flamingami jest ok, ew mozesz go powiekszyc ; )
imo jezeli bierzesz drzewo treekainy sa nei potrzebne, jak dla mnie to tylko moga przyjac cos na klate
imo
lord mag + lord alter to fajne combo
musowo bsb - jemu daje hode i jakiegos lepszego save`ika
+ ew, jakis kałboj na orle/ alter /wr na jeleniu do wstaprca
kloc 20 gg z flamingami jest ok, ew mozesz go powiekszyc ; )
imo jezeli bierzesz drzewo treekainy sa nei potrzebne, jak dla mnie to tylko moga przyjac cos na klate
No to mam coś na sobotę na 2350 pkt.
Głównie chcę potestować magię i kombinacje bohaterów dlatego takie dziwne jakieś układy.
Jak macie jakieś sugestie (poza - "wszystko do wymiany" ) -> Piszcie ! Jutro mam jeszcze czas na ewentualne zmiany, których ofcoz nie muszę wprowadzić
No to rozpa...
1 Highborn @ 207.0 Pts
General; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20.0]
1 Spellweaver @ 340.0 Pts; Lore of Life
Magic Level 4; Longbow
Glamourweave [30.0]
Wand of Wych Elm [55.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Noble @ 125.0 Pts
Battle Standard
Armour of Fortune [35.0]
1 Spellsinger @ 170.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25.0]
Elynett's Brooch [20.0]
1 Branchwraith @ 140.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren
Cluster of Radiants [25.0]
33 Glade Guard @ 424.0 Pts
Longbow; Standard; Musician
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
1 Treeman @ 285.0 Pts
4 Treekin @ 260.0 Pts
4 Wardancers @ 111.0 Pts
Musician
1 Bladesinger @ [14.0] Pts
Models in Army: 65
Total Army Cost: 2350.0
Sam wiem, że Branchwraith chcę przetestować. Ciekawy jestem klocka GG. Poza tym WD oraz wachlarz drzewek - może być ciekawie
Głównie chcę potestować magię i kombinacje bohaterów dlatego takie dziwne jakieś układy.
Jak macie jakieś sugestie (poza - "wszystko do wymiany" ) -> Piszcie ! Jutro mam jeszcze czas na ewentualne zmiany, których ofcoz nie muszę wprowadzić
No to rozpa...
1 Highborn @ 207.0 Pts
General; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20.0]
1 Spellweaver @ 340.0 Pts; Lore of Life
Magic Level 4; Longbow
Glamourweave [30.0]
Wand of Wych Elm [55.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Noble @ 125.0 Pts
Battle Standard
Armour of Fortune [35.0]
1 Spellsinger @ 170.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25.0]
Elynett's Brooch [20.0]
1 Branchwraith @ 140.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren
Cluster of Radiants [25.0]
33 Glade Guard @ 424.0 Pts
Longbow; Standard; Musician
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
1 Treeman @ 285.0 Pts
4 Treekin @ 260.0 Pts
4 Wardancers @ 111.0 Pts
Musician
1 Bladesinger @ [14.0] Pts
Models in Army: 65
Sam wiem, że Branchwraith chcę przetestować. Ciekawy jestem klocka GG. Poza tym WD oraz wachlarz drzewek - może być ciekawie
Grałem już 5 bitew i mam już jakieś pojęcie, napewno treeman, treekiny, lord klepacz 2+sv, 4+ward, GW, duzy mag z power srcolem, orły, i przedewszystkim driady.
To uważam że powinien mieć każdy gracz WE.
Uważam że ta pierwsza rozpiska ma za małą przeżywalność,
ja zrobiłbym to tak, oczywiście dostajesz 20:0 jeżeli jest scenariusz B&G ale Twoja rozpa ma tez ten problem.
Wood Elves Army
1 Highborn @ 241.0 Pts
Great Weapon; Longbow
Armour of Silvered Steel [45.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 Spellweaver @ 285.0 Pts
Magic Level 4
Power Scroll [35.0]
1 Noble @ 130.0 Pts
Battle Standard
Armour of Fortune [35.0]
Dragonbane Gem [5.0]
9 Dryads @ 108.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
7 Wardancers @ 133.0 Pts Musician
7 Treekin @ 455.0 Pts
1 Treeman @ 285.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 70
Ta edycja pozostawia dużo swobody dlatego nie będę Cię nawet próbował namawiać żebyś koniecznie tym grał, ale zawsze mozesz sprobowac a moze Ci się spodoba;)
powodzenia:)
Uważam że ta pierwsza rozpiska ma za małą przeżywalność,
ja zrobiłbym to tak, oczywiście dostajesz 20:0 jeżeli jest scenariusz B&G ale Twoja rozpa ma tez ten problem.
Wood Elves Army
1 Highborn @ 241.0 Pts
Great Weapon; Longbow
Magic Level 4
Power Scroll [35.0]
1 Noble @ 130.0 Pts
Battle Standard
Armour of Fortune [35.0]
Dragonbane Gem [5.0]
9 Dryads @ 108.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
8 Dryads @ 96.0 Pts
7 Treekin @ 455.0 Pts
1 Treeman @ 285.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 70
Ta edycja pozostawia dużo swobody dlatego nie będę Cię nawet próbował namawiać żebyś koniecznie tym grał, ale zawsze mozesz sprobowac a moze Ci się spodoba;)
powodzenia:)
n opewnie. A ja uwazam, ze kazdy gracz we powinien meć fajne cycki, dobrą dupe i zeza rozbieżnego, żeby nie tylko robił dobrze, ale i rzerczy popilnowal, heheheeLenart pisze:Grałem już 5 bitew i mam już jakieś pojęcie, napewno treeman, treekiny, lord klepacz 2+sv, 4+ward, GW, duzy mag z power srcolem, orły, i przedewszystkim driady.
zauwazylem tendencje, czy jak to sie nazywa, ze wszystko u was ma ten sam schemat, nudni jesteście.
ale sie znowu skułem, ehh i znowu rano bdą posty, ze to co to nie ja u was.
Ale taka prawda w sumie. łuchajcie Kaleosona, bo on chociaż ciepełko daje. Albo Pasiaka, bo to on jest w sumie najwiekszy masta. Ja tam na 8 ed jeszcze nie grałęm, wiec nie podpowiem hehehehe
aha, co do 20:0 w jakims tam scenariuszu bNb, to jakby to powiedzieć, lama esteś i tyle
edit; co do swobody, masz racje. Nadeszla 8 edycja! zakładajmy luźne majtki hehehe xD
Dzięki Lenart, faktycznie sprawdzę Twoje typy lub przynajmniej choć coś uszczknę
Piotras - niech żyje aktywność I weź choć raz zagraj zamiast się skuwać albo zacznij grać na 8 ed. i podczas gry się skuj. Potem napisz przemyślenia (już się boję )
Poza tym coś w sobotę wypróbuję i jakoś się podzielę wrażeniami.
Piotras - niech żyje aktywność I weź choć raz zagraj zamiast się skuwać albo zacznij grać na 8 ed. i podczas gry się skuj. Potem napisz przemyślenia (już się boję )
Poza tym coś w sobotę wypróbuję i jakoś się podzielę wrażeniami.
Hmm wiesz co? po głębszym zastanowieniu się stwierdzam, że od BP jestem uzależniony, wchodze co najmniej raz dziennie, ale w sumie tylko do działu WE.runepriest pisze:czy to jest już uzależnienie gdy po imprezie czy najaraniu się, człowiek po wejściu do domu włącza BP
Ale w sumie nie tylko bp, jeszcze 3 inne fora
@ heptun: Jakoś nie wiem ale hmm, nie mialem okazji zagrać na 8 ed. Book gdzieś na kompie jest, ale nawet nie chce mi się go czytać. Ja już bardziej kolekcjonuje niż się bawię grą
Uhm, o 13 zajęcia... masakra
Tak to teraz przeanalizowałem i fajny Highborn 2+ AS i 4+ WS.Lenart pisze: 1 Highborn @ 241.0 Pts
Great Weapon; Longbow
Magic Level 4
Power Scroll [35.0]
1 Noble @ 130.0 Pts
Battle Standard
Armour of Fortune [35.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Czy ten Power Scroll to jak dobrze rozumiem daje bezpieczeństwo w razie miscasta ?
O i pytanie czy Mag 4 Lvl może mieć HoDA ?
sprawdz co daje czar numer 3 z lore of life...