Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
z pudła imperialnych machin (armata/moździerz)
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Ja bym zrobił z jakiś bitzów i nieprzydatnych rzeczy np. beczek od dział , tarcze , worki jakieś ,wypraski dobre są też na murki albo smocze zęby jak ma to być klimat 40K zasieki i te sprawy .
Pamiętaj barykady robi się na poczekaniu tak więc jest to zbiór nieprzydatnych i ciężkich śmieci .
Pamiętaj barykady robi się na poczekaniu tak więc jest to zbiór nieprzydatnych i ciężkich śmieci .
Widzę Wszystko
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Akrylowych .
Sprecyzuj o co ci chodzi, drewno, kamień?
Przecież nikt ci nie wypisze wszystkich farb jakimi można pomalować ten model.
Najlepiej podaj przykład jak dany element ma wyglądać po pomalowaniu, bo każdemu podoba się inna kolorystyka / styl malowania.
Sprecyzuj o co ci chodzi, drewno, kamień?
Przecież nikt ci nie wypisze wszystkich farb jakimi można pomalować ten model.
Najlepiej podaj przykład jak dany element ma wyglądać po pomalowaniu, bo każdemu podoba się inna kolorystyka / styl malowania.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ja osobiście lubię takie drewno:
Scorched brown -> bestial brown -> bestial brown + skull white 5:2
A przy większych powierzchniach dodatkowe dwa przejścia pomiędzy.
Scorched brown -> bestial brown -> bestial brown + skull white 5:2
A przy większych powierzchniach dodatkowe dwa przejścia pomiędzy.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Yo. Pytanie dość proste dla zawodowego malarza.
Chodzi o malowanie koników, ich futerek. Jakich kolorów(nazwy proszę/fundation/wash/inne?) użyć i w jakiej kolejności nakładać żeby uzyskać sierść koloru biszkoptowego?
p.s. mój znajomy podsunął mi ten pomysł ale nie powiedział już jak zrobić
p.s.2 musze pomalować klacz pod tyrionem
Chodzi o malowanie koników, ich futerek. Jakich kolorów(nazwy proszę/fundation/wash/inne?) użyć i w jakiej kolejności nakładać żeby uzyskać sierść koloru biszkoptowego?
p.s. mój znajomy podsunął mi ten pomysł ale nie powiedział już jak zrobić
p.s.2 musze pomalować klacz pod tyrionem
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Tak o to mi chodziło, dziękuję teraz wiem że muszę zacząć od odwiedzenia najbliższego sklepu z farbami citadel
Hmmm, niebieskiej farby jeszcze nie próbowałem dodawać, ale białej owszem i jak na razie (ok roku) nic nie żółknie.
Dokładnie tak jak przedmówcy. Dodajesz białą farbkę i Ci nie będzie żółknąć. (wikol+soda+skull white albo inna biała + woda z kranu)
Ewentualnie jak nie chce Ci się robić to firmy army painter snow flocnk. Bardzo wysokiej jakości "śnieg". Ten śnieg z gw to kupa w porównaniu z tym: http://www.bard.pl/?act=showProduct&cat ... 10030&l=pl
Ewentualnie jak nie chce Ci się robić to firmy army painter snow flocnk. Bardzo wysokiej jakości "śnieg". Ten śnieg z gw to kupa w porównaniu z tym: http://www.bard.pl/?act=showProduct&cat ... 10030&l=pl
Za 22 zł to ja mam wiaderko wikolu i sody a nie mały pojemniczek Imo soda najtańsza i w cale nie ustępuje "gotowym" produktom