Magia chaosu
Moderator: JarekK
Re: Magia chaosu
Małe pytanie, czy czar Zew Chwały można rzucić na jednostkę maruderów? I czy można go rzucić dwa razy na tą samą jednostkę.
A co w ogóle uważacie na temat tego czaru? Mi się nie zdarzyło go wylosować
Można rzucić na każdą jednostkę rankowej piechoty - a więc i na maruderów. Ale w tej edycji nie można jej rzucić 2 razy na tę samą jednostkę ponieważ:Loizok pisze:Małe pytanie, czy czar Zew Chwały można rzucić na jednostkę maruderów? I czy można go rzucić dwa razy na tą samą jednostkę.
- każdy czar może być znany tylko raz w armii (oprócz sygnaturek, i "jedynek" które za takie są uważane)
- dany czarodziej może podtrzymywać tylko jedno takie samo zaklęcie pozostające w grze
Czar bardzo fajny Przyzywa herosa do oddziału, który go akurat potrzebuje.
Właściwe cała domena Tzeentcha jest niezła (może oprócz Złowrogiej metamorfozy - obsysa strasznie).
- gerald_tarrant
- Masakrator
Czar możesz rzucić 2x na jeden oddział jeśli:
Masz maga Tzeentha, który go rzuci i przytrzyma, grasz też z Woch i masz drugiego maga z TEOT, które skopiuje Ci ten czar od przeciwnika
Tada!
Masz maga Tzeentha, który go rzuci i przytrzyma, grasz też z Woch i masz drugiego maga z TEOT, które skopiuje Ci ten czar od przeciwnika
Tada!
Haha ale żeś wymyślił
Ale mam takie inne pytanie, jak działa czar mdłe trzęsawisko na armaty? Po prostu tylko załoga musi testować ini i pancerz, a armata stoi nieruszona zaklęciem?
I drugie pytanie, zauważyłem przy magicznych sztandarach, Sztandar Gniewu. Nie wydaje mi się za bardzo opłacalny, ale jak on działa kiedy nosi go jednostka nie będąca magiem?
Ale mam takie inne pytanie, jak działa czar mdłe trzęsawisko na armaty? Po prostu tylko załoga musi testować ini i pancerz, a armata stoi nieruszona zaklęciem?
I drugie pytanie, zauważyłem przy magicznych sztandarach, Sztandar Gniewu. Nie wydaje mi się za bardzo opłacalny, ale jak on działa kiedy nosi go jednostka nie będąca magiem?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Tak jakby na to wskazywały jego zasady - masz frenzy którego nigdy nie stracisz dopóki masz sztandar.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Nie da się. TEOT nie pozwala rzucać czary przyzywające modelegerald_tarrant pisze:Czar możesz rzucić 2x na jeden oddział jeśli:
Tada!
A czy armata ma sv? Czar nie działa na jednostki, które nie mają sv. Aby wszystko zadziałało musisz oblać "I", a potem zdać sv, jak nie masz sv, to nie zostaniesz wciągnięty.Loizok pisze:Czy Mdłe Trzęsawisko z domeny Nurgla wciąga od razu, automatycznie armatę?:)
W rulebooku pisze, że machiny automatycznie oblewają testy ini,wytrzymałości, siły,sv itp
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
- Infernal Puppet
- Masakrator
Za to pięknie działa teraz na czołg .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- gerald_tarrant
- Masakrator
jakich magicznych setupów teraz korzystacie?
ja gram najczęściej na
Death+Tzeenth
Nurgle+Shadow,
ale myślę ostatnio nad wypróbowaniem solo armijnych lorów
co sądzicie o takim graniu?
ja gram najczęściej na
Death+Tzeenth
Nurgle+Shadow,
ale myślę ostatnio nad wypróbowaniem solo armijnych lorów
co sądzicie o takim graniu?
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Jurak a nie chcesz jeszcze raz wykonać to co Dymitrowi z szykowałeś
aaa... tak nie wiem czemu nikt nie chce używać magii slaanesha... teraz o wiele lepszy i bardziej grywalny niż wcześniejszej ed. gdyby nie Khorne to bym grał slaanesha... choć czasami ten cult sexx.. koli w oko
tak PG to brama rządzi, no i faja tozpiska prawie full T
duży i mały
+
bsb + 30 chosenów + 2 ołtarze i favored T
masa maruderów i tarcze
naprawdę proponuję testy dla samej przyjemności warda na +3, no cóż nie można wszystkiego for de Khorne
aaa... tak nie wiem czemu nikt nie chce używać magii slaanesha... teraz o wiele lepszy i bardziej grywalny niż wcześniejszej ed. gdyby nie Khorne to bym grał slaanesha... choć czasami ten cult sexx.. koli w oko
tak PG to brama rządzi, no i faja tozpiska prawie full T
duży i mały
+
bsb + 30 chosenów + 2 ołtarze i favored T
masa maruderów i tarcze
naprawdę proponuję testy dla samej przyjemności warda na +3, no cóż nie można wszystkiego for de Khorne
dzis zrobilem ten numer na turnieju Sergiuszowi, zniklo 30+ warriorow tzentcha + duzyT (gien) + BSB
a sie tak skladalo ze to byl B&G
pozatym nie podoba mi sie losowosc, ciezko to kombo przebic ;/
zastanawiam sie nad spokojniejsza gra shadow4 i fire2+1
wyszly mi dwa fajne komba pod sword of ruihn
a sie tak skladalo ze to byl B&G
pozatym nie podoba mi sie losowosc, ciezko to kombo przebic ;/
zastanawiam sie nad spokojniejsza gra shadow4 i fire2+1
wyszly mi dwa fajne komba pod sword of ruihn
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
no to walnij do 2x 4lvl 2x 2lvl by mieć czary na 100% by nie przeciągać systemu
kurna aż mam chęć zagrać tymi głupim t by sobie po używać tego warda masakra... a klimatu motania nie cholery nie rozumiem i nie odpowiada bezpośredniości którą reprezentuję... choć czytałem o tzeenchowcach ala crusajderów / krzyżowców fajna mota dla każdego coś dobrego
kurna aż mam chęć zagrać tymi głupim t by sobie po używać tego warda masakra... a klimatu motania nie cholery nie rozumiem i nie odpowiada bezpośredniości którą reprezentuję... choć czytałem o tzeenchowcach ala crusajderów / krzyżowców fajna mota dla każdego coś dobrego