Część Twoich modeli ma zasłonięte, część nie. Modyfikatory są indywidualnie ustalane dla każdego strzelającego modelu, a nie zbiorowo dla całego unitu. To samo z zasięgiem - nic się w tej materii nie zmieniło.No właśnie, od kiedy grasz?
Ja mam większość zasłoniętą Ty nie.
8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Młody Pajak
- Kradziej
@Morti
1. Jeśli jest to inna jednostka wzbudzająca terror to zdajesz jeszcze raz.
2. RB
3. Tak.
4. Tak.
1. Jeśli jest to inna jednostka wzbudzająca terror to zdajesz jeszcze raz.
2. RB
3. Tak.
4. Tak.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Rabsp pisze:jak to jest z kowadłem i pitką lub innymi czarami zmuszającymi do testów inicjatywy, siły, To itd?
Rakso_The_Slayer pisze:pitka lub słonko zjadają teraz Kowadło z automatu bo jest machiną wojenną. I teraz pytanie. Czy razem z Kowadłem z automatu ginie Runelord czy też jako bohaterowi przysługuje mu test na Inicjatywę żeby się wybronić?
blad.Młody Pajak pisze:@Morti
2. RB
bierzesz wartosc punktowa z armybooka a nie z rulebooka.
s.500 - pierwszy akapit, ostatnie zdanie.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Runelord też idzie do warpa - nie ma osobnego modelu, to część kowadła. Podobnie do warpa idzie cały kocioł czy cascet.pitka lub słonko zjadają teraz Kowadło z automatu bo jest machiną wojenną
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Młody Pajak
- Kradziej
z pamieci to brałem i mi się wydawało, że to było napisane odwrotnieMorsereg pisze:blad.Młody Pajak pisze:@Morti
2. RB
bierzesz wartosc punktowa z armybooka a nie z rulebooka.
s.500 - pierwszy akapit, ostatnie zdanie.
pozdro
@up
pamietaj, ze teraz terror zdaje sie tylko podczas szarzy terrorysty (s.78 - terror - zasada: run for your lives!). i nie ma zapisku o tym, ze jednostka z terrorem moze wystraszyc przeciwnika tylko raz. tak wiec za kazdym razem jak terrorysta szarzuje, zdajesz test na Ld.
jak ty szarzujesz, stoisz w odleglosci ilus tam cali, czy terrorysta wchodzi w ciebie po gonieniu, to wtedy testu nie zdajesz.
a teraz pytanie:
ja i przeciwnik mamy dwuraki. on ma wyzsza inicjatywe. czy w takim razie bije pierwszy z tego powodu, ze ma wyzsza I czy bijemy rownoczesnie dlatego, ze dwuraki maja zasade ASL?
pamietaj, ze teraz terror zdaje sie tylko podczas szarzy terrorysty (s.78 - terror - zasada: run for your lives!). i nie ma zapisku o tym, ze jednostka z terrorem moze wystraszyc przeciwnika tylko raz. tak wiec za kazdym razem jak terrorysta szarzuje, zdajesz test na Ld.
jak ty szarzujesz, stoisz w odleglosci ilus tam cali, czy terrorysta wchodzi w ciebie po gonieniu, to wtedy testu nie zdajesz.
a teraz pytanie:
ja i przeciwnik mamy dwuraki. on ma wyzsza inicjatywe. czy w takim razie bije pierwszy z tego powodu, ze ma wyzsza I czy bijemy rownoczesnie dlatego, ze dwuraki maja zasade ASL?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
bijecie równocześnie.Morsereg pisze: a teraz pytanie:
Analogicznie jest z ASF. Jak walczą dwie jednostki z ASF i jedna ma większą inicjatywę to biją jednocześnie a jedna ma jeszcze przerzut.
IMO bez sensu?Jankiel pisze:Runelord też idzie do warpa - nie ma osobnego modelu, to część kowadła. Podobnie do warpa idzie cały kocioł czy cascet.pitka lub słonko zjadają teraz Kowadło z automatu bo jest machiną wojenną
jesli da sie kowalowi np runy speed i ma I6 to czemu mial by byc wessany nie majac prawa do testu?
To pytanie do Jankiela:Jankiel pisze:Runelord też idzie do warpa - nie ma osobnego modelu, to część kowadła. Podobnie do warpa idzie cały kocioł czy cascet.pitka lub słonko zjadają teraz Kowadło z automatu bo jest machiną wojenną
W uściśleniach jest taki zapisek:
11) Kowadło a runy ochronne - Wszystkie runy ochronne (armour, talisman) runelorda działają na cały model.
Czyli jak ktoś da 3x Rune of Speed to także kowadło oblewa z automatu ??
Czy wtedy jest test na 6 I Runelorda ??
od kiedy RoSpeed jest runa ochronna ?Aro pisze:To pytanie do Jankiela:Jankiel pisze:Runelord też idzie do warpa - nie ma osobnego modelu, to część kowadła. Podobnie do warpa idzie cały kocioł czy cascet.pitka lub słonko zjadają teraz Kowadło z automatu bo jest machiną wojenną
W uściśleniach jest taki zapisek:
11) Kowadło a runy ochronne - Wszystkie runy ochronne (armour, talisman) runelorda działają na cały model.
Czyli jak ktoś da 3x Rune of Speed to także kowadło oblewa z automatu ??
Czy wtedy jest test na 6 I Runelorda ??
warmachine oblewaja wszystkie testy z automatu (oprocz ld i T)
proste
pytanko z innej banki
Pidgeon Plucker Pedant
daje warda tylko od smoka czy od smoka i jezdzca?
Razem z DH? Ona ma osobny model, a kocioł jest jej upgradem.Jankiel pisze:Runelord też idzie do warpa - nie ma osobnego modelu, to część kowadła. Podobnie do warpa idzie cały kociołpitka lub słonko zjadają teraz Kowadło z automatu bo jest machiną wojenną
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
- Młody Pajak
- Kradziej
IMO tak. Jest zapisek, że daje od modelu mającego zasadę 'fly', a smok z kolesiem liczy się jako jeden model...jurak pisze:
pytanko z innej banki
Pidgeon Plucker Pedant
daje warda tylko od smoka czy od smoka i jezdzca?
pozdro