-1SexRocket pisze:Od kad wyszla nowa edycjajurak pisze:od kiedy RoSpeed jest runa ochronna ?
Ja.....le
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
-1SexRocket pisze:Od kad wyszla nowa edycjajurak pisze:od kiedy RoSpeed jest runa ochronna ?
Mogę poprosić o cytat i stronę?Jankiel pisze:Część Twoich modeli ma zasłonięte, część nie. Modyfikatory są indywidualnie ustalane dla każdego strzelającego modelu, a nie zbiorowo dla całego unitu. To samo z zasięgiem - nic się w tej materii nie zmieniło.No właśnie, od kiedy grasz?
Ja mam większość zasłoniętą Ty nie.
Nie ma. Jest counterkiem przy maszynie.Razem z DH? Ona ma osobny model, a kocioł jest jej upgradem.
Ja też poproszę o cytat, który pozwala mi strzelać całym oddziałem jeśli tlko jeden model widzi lub tylko jeden jest w zasięguMogę poprosić o cytat i stronę?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Strona 39:bigpasiak pisze:Podałem cytat który mi to pozwala.
Dlaczego?
Dlatego że zapisali iż oddział przeciwnika jak jest zasłonięty cały lub częściowo to ma covera.
Nie widzę tam zapisu mówiącego ilu moich musi widzieć cały unit.
Widzisz jakiekolwiek przeciwwskazanie w zasadach to poproszę o cytat.
Nie kombinuj, bo Ci nie wychodzi. Głupotą jest jeśli myślisz, że strzelanie do jednostek za cover'em nie podlega zwykłym zasadom strzelania.Firstly, the target
enemy unit must lie at least partially within the
shooting model's forward arc, just as it would if
your shooting model wished to declare charge
(if you need to refresh your memory about
forward arcs, see page 5). Secondly, the shooting
model must be able to trace a line of sight to the
target (information on line of sight can be found
on page 10).
Połowa Twojego oddziału strzela bez modyfikatorów, druga strzela przez Driady, czyli hard cover.Której części nie spełniam mając na połowie oddziału driady?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jedno i drugie.solkan pisze:Czar Pandemonium jest w grze (każdy dublet MISCAST)
tura magi przeciwnika:
Elf z Book of Hoeth rzuca np:3,3,4,5,6,1
Pytanie brzmi:
Rozpatrujemy IF-ke,czy MISCAST ?
Nie ma warda na 2+. Rzuca kostką, na 6 dostaje ranę.solkan pisze: Elf z Pok dostaje atak z s7,Jakiego ma Ward Save? nadal na 2+?
A więc reformować się po walce można w przypadku gdy powstrzyma się oddział od gonienia wroga lub najeżdżania.A unit that does not pursue can perform a
reform manoeuvre.
If your unit elected to restrain and passed the
test to do so, or wiped out the enemy and did
not overrun, it can now perform a reform
manoeuvre, as described on page 14 of the
Movement phase.
?Rabsp pisze:1. rzucam razor na oddział kawalerii, konie takze dostają boosta?
2. wypijam potion of Foolhardiness bohaterem w oddziale kawalerii, potion dziala tylko na bohatera czy na oddzial tez? koń/konie takze dostają +1A w szarzy(patrz zasada Devastating Charge)?