A po co ? Przecież można zajebać ze sklepu...jamakot pisze:a można już jakiś z neta ściągnąc????
Początkujący.... (Pytania/Pomoc)
Re: Początkujący....
rip - remain in play - pozostaje w grze
Augment - aura, która pomaga Twoim jednostkom
Hex - aura, przeszkadza przeciwikowi
Direct damage - czar atakujący/typowy dimejdż
Magical vortex - magiczny pocisk, czyli fireball, waterball i sandball.
Mam nadzieję, że nie pokręciłem
pokręciłeś.. fireball to nie vortex tylko magic missle.Rasti pisze:rip - remain in play - pozostaje w grze
Słonko jest vortexem, czar który po rzuceniu żyje własnym życiem
Otóż mam następujące pytanie:
Czy to dobry pomysł zaczynać grę HE widząc tylko 1 (słownie: jeden) turniej i to nie cały?
Jestem totalnym nowicjuszem, o wfb dowiedziałem się na obozie i zaciekawiłem się lizakami.
Rozmyśliłem się podczas turnieju, a zaciekawiłem się HE.
Czy to dobry pomysł?
Czy to dobry pomysł zaczynać grę HE widząc tylko 1 (słownie: jeden) turniej i to nie cały?
Jestem totalnym nowicjuszem, o wfb dowiedziałem się na obozie i zaciekawiłem się lizakami.
Czy to dobry pomysł?
nieregulaminowy podpis usunięty- administracja
Jeśli lubisz klimaty szpiczastouchych pipeczek, nie do końca wiedzących, co to jest płeć przeciwna, to bierz, którekolwiek elfy. Bez różnicy, jazdę masz zagwarantowaną, a to że jedne ubierają się ciemniej i kobiety ich biją, a drudzy uprawiają sodomię po turecku z drzewami (i to w krzakach ). HE to już nawet widać jakieś dziwne zniekształcenia ciał od tej sodomii ciągnącej się przez tysiące lat, coś musi się dziać z ich głowami (wnioskuję po wielkości i kształcie hełmów ).
Swoją drogą sądzę, że należy pomyślec nad stworzeniem specjalnej komisji (takiej podobnej do tych co są w parlamentach niektórych krajów), która zbadałaby i ostatecznie oceniła, czy to nie jest czasem szkodliwe dla reszty populacji świata Warhammera. Ja rozumiem, że tolerancja i tak dalej, ale jak moja ostatnia ekspedycja rynsztokowców wykopała się w małym gaiku w pobliżu Loren to... Nawet na toruturach i pod groźbą straszliwej śmierci w męczarniach nie potrafili powtórzyć wszystkich pozycji z najbardziej poprutą samicą w wylęgarni w Skavenblight. Zarzekali się, że tamta samica miała w kroku małe narządy męskie (cyt: "małe jajca"), a samiec miał przyczepiany paskami do ledźwi patyk ułamany od jednego "z tych wielkich chodzących drzew". Dalsza część raportu niestety to istny bełkot, coś o "zakwitaniu tego patyka" czy jakoś tak.
Ale oprócz tego, to całkiem fajne armie są i nie widzę w nich nic złego Jak pasują ci faceci w ratuzach/leginsach, to spoko bierz ich. Jak dla mnie trochę zbyt "ekstrawaganccy"
No offence do graczy elfickich, to tylko taki mały żarcik
Swoją drogą sądzę, że należy pomyślec nad stworzeniem specjalnej komisji (takiej podobnej do tych co są w parlamentach niektórych krajów), która zbadałaby i ostatecznie oceniła, czy to nie jest czasem szkodliwe dla reszty populacji świata Warhammera. Ja rozumiem, że tolerancja i tak dalej, ale jak moja ostatnia ekspedycja rynsztokowców wykopała się w małym gaiku w pobliżu Loren to... Nawet na toruturach i pod groźbą straszliwej śmierci w męczarniach nie potrafili powtórzyć wszystkich pozycji z najbardziej poprutą samicą w wylęgarni w Skavenblight. Zarzekali się, że tamta samica miała w kroku małe narządy męskie (cyt: "małe jajca"), a samiec miał przyczepiany paskami do ledźwi patyk ułamany od jednego "z tych wielkich chodzących drzew". Dalsza część raportu niestety to istny bełkot, coś o "zakwitaniu tego patyka" czy jakoś tak.
Ale oprócz tego, to całkiem fajne armie są i nie widzę w nich nic złego Jak pasują ci faceci w ratuzach/leginsach, to spoko bierz ich. Jak dla mnie trochę zbyt "ekstrawaganccy"
No offence do graczy elfickich, to tylko taki mały żarcik
pomysł jak pomysł. Zarówno wybierając lizaki jak i HE nie wpakujesz się w żadne gównolukin56 pisze:Otóż mam następujące pytanie:
Czy to dobry pomysł?
Jak nie masz wyrobionego jeszcze zdania to poszperaj trochę w necie.. pooglądaj figsy (w galeriach, na stronie GW, an coolminiornot)
Jak jesteś wytrwały przejrzyj wątki dla początkujących w poszczególnych działach armijnych na tym forum.
Potem podejmuj decyzje.. ale musisz wiedzieć, że jak się wkręcisz to i tak dużo kasy w to władujesz.. i czasu
pozdrawiam
- Horkryzard
- Pseudoklimaciarz
Wiecie może po jak długim czasie od ukazania się skull pass-a ukazał się Warhammer paint set z goblinami?
Czy w ogóle były zmieniane figurki w zestawie Warhammer paint set?
Jak myślicie będzie można oczekiwać że w następnym będą Skaveni?
Jak myślicie jak długo trzeba będzie czekać na island of blood po polsku? Jak długo się czekało po wydaniu skull pass-a?
Jak myślicie jak długo trzeba będzie czekać na island of blood po polsku? Jak długo się czekało po wydaniu skull pass-a?
Dużo rzeczy rozumiem...
Wiele rzeczy rozumiem późno...
Jeszcze więcej zbyt późno...
Wiele rzeczy rozumiem późno...
Jeszcze więcej zbyt późno...
stosunkowo lepsze są skaveny..Radek pisze:Witam.
Mam pytanie. Zastanawiam się teraz nad kupnem drugiej armii ponieważ pierwszą mam dosyć sporą I zastanawiam się nad Skavenami i Beastmenami i czy mógłby ktoś napisać mi wady i zalety obu tych armii i która jest stosunkowo lepsza?
a dodatkowo teraz maja wypuszczane nowe figsy (z IoB), więc można uzbierać całkiem ładna armię za rozsądne pieniądze
[quote="Horkryzard"]Wiecie może po jak długim czasie od ukazania się skull pass-a ukazał się Warhammer paint set z goblinami?
...
quote]
Raczej nei będzie można oczekiwac bo juz jest nowy zestawy i ten do WFB ma także te same goblinki.
Poszukaj na stronach GW
...
quote]
Raczej nei będzie można oczekiwac bo juz jest nowy zestawy i ten do WFB ma także te same goblinki.
Poszukaj na stronach GW
Nie ma problemu. Możesz nawet ulepić armie z gs'u jeżeli masz takiego skilla (tylko to oczywiście musi odpowiednio wyglądać).venom pisze:Witam, mam pytanie odnośnie wymogów na turniejach typu master. Czy dopuszczalne są tylko figurki firmy games workshop czy można zagrać mając np. połowę ghuli w armii z firmy mantic?
Przepraszamże zadje takie pytanie właśnie tutaj , ale forum demonów jest chyba mało uczęstrzane a mi zależy nasz szybkiej odpowiedzi.
Mam do sprzedania troche demonów.
mianowicie:
10 metalowych demonetek
oraz PRAWIE kompletnego pana zmian.wrone?
tzn. głowę , ręke z kosturem+półksiężycem na czubku , 2 szmatki do szaty , parę nógoraz skrzydła.
na moje oko to brak tylko tłowia i jedenj ręki.
i tu rodzi się pytanie w jakiej cenie są stare demonetki i ile mogę chcieć za bitsy do wrony?i czy wymieniłem wszystkie częsci których brakuje czy są jeszcze jakieś?
pozdrawiam.
Mam do sprzedania troche demonów.
mianowicie:
10 metalowych demonetek
oraz PRAWIE kompletnego pana zmian.wrone?
tzn. głowę , ręke z kosturem+półksiężycem na czubku , 2 szmatki do szaty , parę nógoraz skrzydła.
na moje oko to brak tylko tłowia i jedenj ręki.
i tu rodzi się pytanie w jakiej cenie są stare demonetki i ile mogę chcieć za bitsy do wrony?i czy wymieniłem wszystkie częsci których brakuje czy są jeszcze jakieś?
pozdrawiam.
Hej
Mam taką głupią sprawę. Czy ktoś z Warszawy nie jest chętny na zakup THE ISLAND OF BLOOD w 2 osoby? Ja jestem zainteresowany Skavenami. Jak coś to piszcie na priv jeżeli ktoś się skusi było by miło, jak nie to będę musiał kupować na allegro osobno hehe.
Mam taką głupią sprawę. Czy ktoś z Warszawy nie jest chętny na zakup THE ISLAND OF BLOOD w 2 osoby? Ja jestem zainteresowany Skavenami. Jak coś to piszcie na priv jeżeli ktoś się skusi było by miło, jak nie to będę musiał kupować na allegro osobno hehe.
Dwarfs - 3/0/2