Początkujący.... (Pytania/Pomoc)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Re: Początkujący....

Post autor: Grolshek »

jamakot pisze:a można już jakiś z neta ściągnąc????
A po co ? Przecież można zajebać ze sklepu...

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Grolshek pisze:A po co ? Przecież można zajebać ze sklepu...
W sumie to nawet lepiej, bo nie musisz drukować, a i adrenalinka jest :lol2: :roll:

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Wytłumaczył by mi ktoś skróty czarowe, co robią ?
Rip
Augment
Hex
Direct damage
Magical vortex
Co nie które wiem ale wole się upewnić
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

rip - remain in play - pozostaje w grze
Augment - aura, która pomaga Twoim jednostkom
Hex - aura, przeszkadza przeciwikowi
Direct damage - czar atakujący/typowy dimejdż
Magical vortex - magiczny pocisk, czyli fireball, waterball i sandball.

Mam nadzieję, że nie pokręciłem ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Rasti pisze:rip - remain in play - pozostaje w grze
Augment - aura, która pomaga Twoim jednostkom
Hex - aura, przeszkadza przeciwikowi
Direct damage - czar atakujący/typowy dimejdż
Magical vortex - magiczny pocisk, czyli fireball, waterball i sandball.

Mam nadzieję, że nie pokręciłem ;)
pokręciłeś.. fireball to nie vortex tylko magic missle.

Słonko jest vortexem, czar który po rzuceniu żyje własnym życiem ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No to sorka, późno było, do książki nie zaglądałem ;)

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Dzięki o to mi właśnie chodziło.
Obrazek

Awatar użytkownika
lukin56
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: lukin56 »

Otóż mam następujące pytanie:

Czy to dobry pomysł zaczynać grę HE widząc tylko 1 (słownie: jeden) turniej i to nie cały?
Jestem totalnym nowicjuszem, o wfb dowiedziałem się na obozie i zaciekawiłem się lizakami.
Rozmyśliłem się podczas turnieju, a zaciekawiłem się HE.
Czy to dobry pomysł? :|
nieregulaminowy podpis usunięty- administracja

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Jeśli lubisz klimaty szpiczastouchych pipeczek, nie do końca wiedzących, co to jest płeć przeciwna, to bierz, którekolwiek elfy. Bez różnicy, jazdę masz zagwarantowaną, a to że jedne ubierają się ciemniej i kobiety ich biją, a drudzy uprawiają sodomię po turecku z drzewami (i to w krzakach :shock: ). HE to już nawet widać jakieś dziwne zniekształcenia ciał od tej sodomii ciągnącej się przez tysiące lat, coś musi się dziać z ich głowami (wnioskuję po wielkości i kształcie hełmów :wink: ).
Swoją drogą sądzę, że należy pomyślec nad stworzeniem specjalnej komisji (takiej podobnej do tych co są w parlamentach niektórych krajów), która zbadałaby i ostatecznie oceniła, czy to nie jest czasem szkodliwe dla reszty populacji świata Warhammera. Ja rozumiem, że tolerancja i tak dalej, ale jak moja ostatnia ekspedycja rynsztokowców wykopała się w małym gaiku w pobliżu Loren to... Nawet na toruturach i pod groźbą straszliwej śmierci w męczarniach nie potrafili powtórzyć wszystkich pozycji z najbardziej poprutą samicą w wylęgarni w Skavenblight. Zarzekali się, że tamta samica miała w kroku małe narządy męskie (cyt: "małe jajca"), a samiec miał przyczepiany paskami do ledźwi patyk ułamany od jednego "z tych wielkich chodzących drzew". Dalsza część raportu niestety to istny bełkot, coś o "zakwitaniu tego patyka" czy jakoś tak.

Ale oprócz tego, to całkiem fajne armie są i nie widzę w nich nic złego :P Jak pasują ci faceci w ratuzach/leginsach, to spoko bierz ich. Jak dla mnie trochę zbyt "ekstrawaganccy" :wink:

No offence do graczy elfickich, to tylko taki mały żarcik
Obrazek

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Biedni rynsztokowcy... przeżyli traumę... minuta ciszy dla uczczenia ich pamięci (10 sec puźniej) zaraz przecież to są szczury... trochę wyżej w hierarchii ale nadal szczury.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

lukin56 pisze:Otóż mam następujące pytanie:

Czy to dobry pomysł zaczynać grę HE widząc tylko 1 (słownie: jeden) turniej i to nie cały?
Jestem totalnym nowicjuszem, o wfb dowiedziałem się na obozie i zaciekawiłem się lizakami.
Rozmyśliłem się podczas turnieju, a zaciekawiłem się HE.
Czy to dobry pomysł? :|
pomysł jak pomysł. Zarówno wybierając lizaki jak i HE nie wpakujesz się w żadne gówno :)
Jak nie masz wyrobionego jeszcze zdania to poszperaj trochę w necie.. pooglądaj figsy (w galeriach, na stronie GW, an coolminiornot)
Jak jesteś wytrwały przejrzyj wątki dla początkujących w poszczególnych działach armijnych na tym forum.

Potem podejmuj decyzje.. ale musisz wiedzieć, że jak się wkręcisz to i tak dużo kasy w to władujesz.. i czasu :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Weź to co ci się najbardziej podoba (wizualnie) to jest najlepsza metoda i od razu się lepiej armie maluje, lepiej wygląda na półce, i dłużnej zostanie przy Tobie ta armia niż ta która przez PG przez 1 sezon.
Obrazek

Awatar użytkownika
Horkryzard
Pseudoklimaciarz

Post autor: Horkryzard »

Wiecie może po jak długim czasie od ukazania się skull pass-a ukazał się Warhammer paint set z goblinami?
Czy w ogóle były zmieniane figurki w zestawie Warhammer paint set?
Jak myślicie będzie można oczekiwać że w następnym będą Skaveni?
Jak myślicie jak długo trzeba będzie czekać na island of blood po polsku? Jak długo się czekało po wydaniu skull pass-a?
Dużo rzeczy rozumiem...
Wiele rzeczy rozumiem późno...
Jeszcze więcej zbyt późno...

Awatar użytkownika
Radek
Plewa

Post autor: Radek »

Witam.
Mam pytanie. Zastanawiam się teraz nad kupnem drugiej armii ponieważ pierwszą mam dosyć sporą ;) I zastanawiam się nad Skavenami i Beastmenami i czy mógłby ktoś napisać mi wady i zalety obu tych armii i która jest stosunkowo lepsza?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Radek pisze:Witam.
Mam pytanie. Zastanawiam się teraz nad kupnem drugiej armii ponieważ pierwszą mam dosyć sporą ;) I zastanawiam się nad Skavenami i Beastmenami i czy mógłby ktoś napisać mi wady i zalety obu tych armii i która jest stosunkowo lepsza?
stosunkowo lepsze są skaveny..
a dodatkowo teraz maja wypuszczane nowe figsy (z IoB), więc można uzbierać całkiem ładna armię za rozsądne pieniądze :)
Obrazek

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

[quote="Horkryzard"]Wiecie może po jak długim czasie od ukazania się skull pass-a ukazał się Warhammer paint set z goblinami?
Czy w ogóle były zmieniane figurki w zestawie Warhammer paint set?
Jak myślicie będzie można oczekiwać że w następnym będą Skaveni?
...
quote]

Raczej nei będzie można oczekiwac bo juz jest nowy zestawy i ten do WFB ma także te same goblinki.
Poszukaj na stronach GW :)
Obrazek

venom
Plewa

Post autor: venom »

Witam, mam pytanie odnośnie wymogów na turniejach typu master. Czy dopuszczalne są tylko figurki firmy games workshop czy można zagrać mając np. połowę ghuli w armii z firmy mantic?

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

venom pisze:Witam, mam pytanie odnośnie wymogów na turniejach typu master. Czy dopuszczalne są tylko figurki firmy games workshop czy można zagrać mając np. połowę ghuli w armii z firmy mantic?
Nie ma problemu. Możesz nawet ulepić armie z gs'u jeżeli masz takiego skilla (tylko to oczywiście musi odpowiednio wyglądać).
Obrazek

Awatar użytkownika
Barney
Mudżahedin

Post autor: Barney »

Przepraszamże zadje takie pytanie właśnie tutaj , ale forum demonów jest chyba mało uczęstrzane a mi zależy nasz szybkiej odpowiedzi.

Mam do sprzedania troche demonów.

mianowicie:
10 metalowych demonetek

oraz PRAWIE kompletnego pana zmian.wrone?
tzn. głowę , ręke z kosturem+półksiężycem na czubku , 2 szmatki do szaty , parę nógoraz skrzydła.
na moje oko to brak tylko tłowia i jedenj ręki.

i tu rodzi się pytanie w jakiej cenie są stare demonetki i ile mogę chcieć za bitsy do wrony?i czy wymieniłem wszystkie częsci których brakuje czy są jeszcze jakieś?

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kroon
Mudżahedin

Post autor: Kroon »

Hej

Mam taką głupią sprawę. Czy ktoś z Warszawy nie jest chętny na zakup THE ISLAND OF BLOOD w 2 osoby? :) Ja jestem zainteresowany Skavenami. Jak coś to piszcie na priv jeżeli ktoś się skusi było by miło, jak nie to będę musiał kupować na allegro osobno hehe.
Dwarfs - 3/0/2

ODPOWIEDZ