Wybór składu - ETC 2011

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Re: Wybór składu - ETC 2011

Post autor: Furion »

Robson pisze: rolę coatcha przed ETC miał sprawować GRAJĄCY kapitan, a poganiać go miało całe top4, czyli między innymi Furion i Cosmo, którzy tak narzekają, ze nie bylo 1 dodatkowej, niegrającej osoby do pomocy...
Proszę Cię.

W każdym ETC niektóre rzeczy załatwiane są pod stołem. To się od poprzednich nie różniło.
Wiesz jak było, więc nie wiem do czego pijesz - ja nie mam zamiaru prać brudów na publicznym forum.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

To ze niektórzy wychodzą z załozenia, ze gdyby był niegrający kapitan, zamiast grającego to wszystko było by super. Co? Bylby skład od razu znany, duzo sparingów i lepsze przygotowanie... Założenie z dupy ale co poradzić.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Robson pisze:To ze niektórzy wychodzą z załozenia, ze gdyby był niegrający kapitan, zamiast grającego to wszystko było by super. Bylby skład od razu znany, duzo sparingów i lepsze przygotowanie... Założenie z dupy ale co poradzić.
Się uczepiłeś jak rzep psiego ogona.

Coach by pomógł. Przyczyn porażki jest o wiele więcej. Powtarzane wielokrotnie przez Cosma, ale czemu nie, ja też powtórzę :)

Robson
Niszczyciel Światów

Cała ósemka wie jak było i sobie nawzajem tego wyjaśniać nie musimy, ale uważam, ze niektóre wasze posty są nagięte w złą stronę. ;) Osobom nieobecnym na ETC mogą wypaczać cały obraz, jeżeli tylko na tym będą bazować.
Posty Sugerują ze wszystko było na maxa zjebane, czytając twoje wyboldowane podpunkty nie pozostaje miejsca na ani jedną pozytywną rzecz jaką można powiedzieć o drużynie.
A ja po prostu się z tym nie zgadzam. :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Ciężko pisać w superlatywach o najgorszym wyniku w historii. Coś się zjebało, a wyboldowane podpunkty to główni winowajcy - oczywiście wg mnie, ale na podstawie rozmów w drodze powrotnej mogę stwierdzić, że pokrywają się one z wrażeniami reszty składu, i to w niemałej części.

Robson
Niszczyciel Światów

Reszta składu tez się wypowiadała i pisała relacje, więc nie musisz pisać w ich imieniu. Zaba i Malal wzięli dużą odpowiedzialność za wynik na samych siebie, więc żaden z twoich podpunktów do tego nie pasuje.
RIP

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Nie wkładaj mi nic w usta ;) Jak zaznaczyłem ja w poprzednim, a Ty kilka postów temu - to moje zdanie o przyczynach porażki. Wyrobione zostało m. in. na podstawie rozmów z innymi członkami drużyny w naszym aucie, toteż zakładam pewną zgodność.

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Eh Robson, ja podalem hipoteze tylko, nie pije do przeszlosci i nie gdybam. Przestancie pierdolic obaj :P i skupmy sie na tym co zrobic zeby bylo lepiej (takie zalozenie maja moje posty, a nie rozgrzebywanie minionego turnieju) bo sie robi oftop znowu i zaraz ludziom przestanie sie chciec to czytac/pisac.
Battle na trzezwo bylby nudny...

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Furion pisze:
Aro pisze:Chłopaki - przy każdym masterze postawcie puszkę lub jakąś skarbonę na datki dla Squadu i nie powinno być problemu.
Nikt nikogo nie będzie zmuszał, a jak ktos będzie chciał pomóc to z dobrego serducha zapoda jakiś grosz.
Dlaczego ludzie są tak przeciwni podnoszeniu podatków za mastery?

Tym bardziej, że nie mowa tu o podnoszeniu go do 1000 zł, tylko do 100 zł. Co w przeliczeniu na uczestnika turnieju daje zwiększoną wejściówkę o pięćdziesiąt groszy.

pozdrawiam
Furion
Furion, ale głupoty piszesz...nie wpadło Ci do głowy, że może jadąc na Mastera wolę za 50 gorszy kupić sobie lizaka Chupa Chups niż wydać je na współ sponsorowanie jakieś wyjazdu osób , które w imieniu Polski będę obssysały jak częśś składu w tym roku, sam jakoś wybitnie nie grałeś więc czemu się oburzasz że ktoś nie chce się np. na wycieczkę dla Ciebie składać. Równie dobrze jak bardzo chcesz jechać to odłóż sobie z 30-50zł miesięcznie i efekt taki sam, a nie z czyjeś kieszeni najchętniej, tymbardziej że trochę wysiłku i sponsora/kilku sponsorów nie problem znaleźć , którzy pokryją razem w całości lub części koszty wyjazdu. Ale to wymaga wysiłku odłożenie kasy/poszukanie sponsora najłatwiej od innych wyciągać.

A BTW sponsora, który może wyłożyć kwotę w zakresie 400-600zł to ja znam już teraz , a myślę że jak ktoś by się postarał to znajdzie 3-4 takie firmy i się problem rozwiązuje ale to trzeba chcieć poszukać ...

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

po co się udzielasz i gadasz pierdoły o lizakach skoro i tak nigdzie nie jeździsz?

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

WOW Castro sie znalazł , nie mogę już wolności słowa używać? Zresztą ten idiotyczny fiskalny pomysł odnosi się do przyszłych Masterów, więc skąd wiesz że nie pojawię się na nich nie będę brał udziału ( a mam zamiar w conajmniej 4-5 wystąpić w tym sezonie by the way) jeżeli to wiesz proroku to podaj też numery do lotka kasa zawsze się przyda... :-P a jeżeli nim nie jesteś to pomyśl zanim następnym razem napiszesz i zadecydujesz czy ktoś jedzie na przyszłego Mastera czy nie..,

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

i pomyśleć że ludzie potrafią tak walczyć o te 50 gr. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Walcza o idee!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Loremaster pisze:...

@św. Barbara muszę zapamiętać chwilę kiedy kazałeś mi poprawić post w zwiazku z tym, ze jest chamski i obraźliwy FTW

ogarnij się! skąd ta bojowniczość? nie chcesz dopłacić 50gr do tego żeby najlepsi mogli godnie reprezentować nasz kraj, to nie...graj w domku i nie czytaj forum...
Chłopie, pamiętaj że skoro masz ochote w tym sezonie zaliczyć 5 masterów to masz realne szanse pojechać na ETC! więc może to sobie załatwisz wyjazd za 5x50 gr (2,50zł)

ale nie musisz (poważnie) swoich frustracji wyładowywać w internecie (:))
co do lizaków, chyba nie zrozumiałeś żartu (ale to tak
Loremaster pisze:by the way
)
pozdro poćwicz
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2010, o 09:54 przez Dymitr, łącznie zmieniany 1 raz.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

kemot
Wodzirej

Post autor: kemot »

Tylko żeby ze 100PLN wyszlo 50 gr. to musi na masterze być 200 osób. Pozdro policzcie.

Robson
Niszczyciel Światów

Loremajster mam dla ciebie rozwiazanie, jako jedyny nie zapłacisz tych 50gr na masterze i będziesz szczęśliwy. niech wpłata, może lepiej 1zł dla równego rachunku, będzie dobrowolna.
RIP

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Szczerze powiedziawszy, to zgadzam sie z Loremasterem. W imie czego ma ktokolwiek doplacac na ETC? Nie wiem dlaczego Polacy sa tak przywiazani do jego formuly?? Jesli zaczniemy doplacac na ETC, to dlaczego mielibysmy nie doplacac na reprezentacje Polski na Giant Fanaticu (nie wiem, czy sie jeszcze odbywa, ale tak przykladowo), albo na Mistrzostwach Rosji. To turniej dla komandosow i kazdy gracz, ktory tam jedzie powinien miec swiadomosc ze musi sie bardzo postarac, rowniez finansowo. Liga=/=ETC.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Dmtrij pisze:
Loremaster pisze:porypało mnie do reszty i gadam pierdoły
ogarnij się! skąd ta bojowniczość? nie chcesz dopłacić 50gr do tego żeby najlepsi mogli godnie reprezentować nasz kraj, to nie...graj w domku i nie czytaj forum...
Chłopie, pamiętaj że skoro masz ochote w tym sezonie zaliczyć 5 masterów to masz realne szanse pojechać na ETC! więc może to sobie załatwisz wyjazd za 5x50 gr (2,50zł)

ale nie musisz (poważnie) swoich frustracji wyładowywać w internecie (:))
co do lizaków, chyba nie zrozumiałeś żartu (ale to tak
Loremaster pisze:by the way
)
pozdro poćwicz
O co Ci chodzi ?!
Czy ja cytuje słowa , których nie powiedziałeś ?
Proszę o usunięcie tego mojego "cytatu", gdyż nie jest to ani kulturalne ani śmieszne. I nadaje się do Moderatora, jeżeli okazujesz brak jakiegokolwiek szacunku dla innych, wciskając im w usta słowa, które nie są moje.
Robson ja nie przekręcam Twojego nicka i widzę że zasady języka polskiego i obce. Ale nie wszyscy muszą wypowiadać się z kulturą.

A co do meritum sprawy przecież to nie chodzi o pieniądze ( jak już to Jankiel zauważył ) tylko właśnie o ideę. Czemu każda osoba, czy większość ma płacić na drużynę, które będzie później dostawała wklepy i znowu zajmie 7 miejsce zwalając większość na pecha. Przecież każdy potencjalny reprezentant może odłożyć sobie te 50zł miesięcznie, jak mu się nie uda dostać to kupi sobie figurki albo wódkę i też będzie szczęśliwy. Podobnie z sponsorami , znalezienie kilku sponsorów , którzy wyłożą nawet po 200-300zł każdy jest jak najbardziej wykonalne. Ale do tego trzeba pracy żeby odłożyć kasę/poszukać sponsorów. A to jest trudne, najłatwiej założyć nogę na nogę i obciążyć tym "obowiązkiem" szarych graczy (gdyż 50gr czy 1zł nikt nie zauważy) którzy mają w większości ETC gdzieś żeby inni mogli za darmo się bawić bez wkładu w znalezienie funduszy.
A to czy ja mam szansę na ETC czy nie to inna sprawa, jakbym był w takim składzie to na biegu znalazłbym sponsorów, którzy by wyjazd całej ekipie pokryli w całości albo w większej części, a nie obciążał tym graczy, którzy nie jadą albo nie są samym ETC zainteresowani. Na takiej samej zasadzie wprowadźmy następny podatek , następną 1zł czy 2zł czy 3zł i wysyłajmy 3 graczy co rok na Grand Tournament do Anglii , czemu nie ?

Robson
Niszczyciel Światów

To moze wrócimy do powaznych tematów dot. etc 2011... a nie przepychamy się o jakieś 50gr. To pomysł Furiona a nie coś co już zostało ustalone i nie wyciągajcie z tego powodu niepotrzebnych analogii :)
RIP

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Dmtrij pisze:
Loremaster pisze:porypało mnie do reszty i gadam pierdoły
Takie wstawianie cytatow jest chamskie i burackie, popraw to bo sam to potne.

#Robson: zaproponuj forme glosowania, to wstawie na LL.

ODPOWIEDZ