Breta Jagala - BSB skonczone modelowanie i rzezbienie :)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Bretka Jagala - przemalowywanie armii. Pegazy WiP 10.05.2010
Podstawki sa spoko i pozycje pegazow tez. Nie sluchaj sie ich Jagal
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Podstawki piękniaste. Wydaje mi się, że niektóre mają pod dziwnym kątem skrzydła, ale za małe fotki, żebym mógł być pewien. Ogólnie baaaardzo fajne!
Moii "Najci" nadają się tylko do Dota. Eh..
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Duży up W dzisiejszym odcinku:
Przede wszystkim skonczone pegazy - strasznie duzo czasu zjadły ( o kasie nie wspominam ) Moje pierwsze freehandy wiec za zajebiste nie są, ale chyba dają radę.
Jołmeni - dawno zrobieni, troche poprzerabiani.
łucznicy 'skalni' mieli dostać jeszcze cięciwy i strzały, ale nie wiem czy zrobie.
łucznicy nr2 mają lakier na sobie - pierwszy oddział lepiej pomalowany w armii wiec mają troche niedociągnieć.
damselki - ta na piechote byla robiona jak robilem luczników - przy okazji Konna ma zrobioną czachę i bluszcz - zawsze losowałem z beasta zrobiłem też 'warpainta' na twarzy i puste imo magiczne oczy.
i na koniec wipy - trebuchet ( pojdzie na PMOtM) chce go zrobić w pozycji wyrzucającej kamlot, ale w początkowej fazie. Nie chce robić póżniejszej fazy bo byłby za wysoki i łatwo trącałoby się go łokciem na stole + nie mieściłby się do walizki. Kamień jest krzywy - wiem poprawie
damselka - morgana. płaszcz skonczony, skóra zaczęta - reszta stoi.
W fazie wip obecnie są jeszcze kolejni łucznicy (fenomenalne modele 5ed metale)
oraz 14x knights errant (tez metale - cud miód i orzeszki modele) Ale to kiedy indziej dam fotki
liczę na dużo komentów i krytyki !
p.s. tak wiem zdjęcia z dupy - w realu wygladają 10 razy lepiej ;P Na DMP mozna bedzie zobaczyć całą armię
Przede wszystkim skonczone pegazy - strasznie duzo czasu zjadły ( o kasie nie wspominam ) Moje pierwsze freehandy wiec za zajebiste nie są, ale chyba dają radę.
Jołmeni - dawno zrobieni, troche poprzerabiani.
łucznicy 'skalni' mieli dostać jeszcze cięciwy i strzały, ale nie wiem czy zrobie.
łucznicy nr2 mają lakier na sobie - pierwszy oddział lepiej pomalowany w armii wiec mają troche niedociągnieć.
damselki - ta na piechote byla robiona jak robilem luczników - przy okazji Konna ma zrobioną czachę i bluszcz - zawsze losowałem z beasta zrobiłem też 'warpainta' na twarzy i puste imo magiczne oczy.
i na koniec wipy - trebuchet ( pojdzie na PMOtM) chce go zrobić w pozycji wyrzucającej kamlot, ale w początkowej fazie. Nie chce robić póżniejszej fazy bo byłby za wysoki i łatwo trącałoby się go łokciem na stole + nie mieściłby się do walizki. Kamień jest krzywy - wiem poprawie
damselka - morgana. płaszcz skonczony, skóra zaczęta - reszta stoi.
W fazie wip obecnie są jeszcze kolejni łucznicy (fenomenalne modele 5ed metale)
oraz 14x knights errant (tez metale - cud miód i orzeszki modele) Ale to kiedy indziej dam fotki
liczę na dużo komentów i krytyki !
p.s. tak wiem zdjęcia z dupy - w realu wygladają 10 razy lepiej ;P Na DMP mozna bedzie zobaczyć całą armię
Ostatnio zmieniony 16 lip 2010, o 10:36 przez Jagal, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
To teraz ja jestem z Ciebie dumny
PEgazy - klasa, co do FH - wyszly niezle, ale obowiazkowo musisz im zrobic czarna obwodke wkolo - zobaczysz jak duzo zyskaja na tym.
Jolmeni i lucznicy tez przyjemni dla oka.
Podstawki natomiast troche kuleja, te skalne sa na maxa takie gole i jakos mi nie podchodza, piach na jolmenach tez wyglada troche dziwnie.
Popraw te pierdoly, bo psuja taki ladny efekt.
Oczywiscie all IMO.
PEgazy - klasa, co do FH - wyszly niezle, ale obowiazkowo musisz im zrobic czarna obwodke wkolo - zobaczysz jak duzo zyskaja na tym.
Jolmeni i lucznicy tez przyjemni dla oka.
Podstawki natomiast troche kuleja, te skalne sa na maxa takie gole i jakos mi nie podchodza, piach na jolmenach tez wyglada troche dziwnie.
Popraw te pierdoly, bo psuja taki ladny efekt.
Oczywiscie all IMO.
Milcz paziuYahoo82 pisze:Armia wygląda super, ale fotek pstrykać to Cię chyba Ziemas uczył
No to po kolei:
Pegazy - nie mam pytań. Zresztą, wygrały pmotm Co do fh to trochę koślawe ale dają radę. Urozmaiciłabym bardziej ten na sztandarze - cieniowanie, jakieś dodatkowe elementy na szmacie. Ma też rozmazane krawędzie. Prawdę mówiąc przy tych modelach wszystko załatwiłeś wypasionymi podstawkami
U jołmenów mniej podobają mi się szare koniki i nie wiem, co to za kreski na tarczach. Uszkodzenia? Dwa modele mają też inne podstawki.
Obydwa oddziały łuczników w sam raz na raz, chociaż wolałabym, żeby wszystkie modele miały jednak takie same podstawki, a tu nagle ze skalnymi wyskakujesz
W damselkach najbardziej w oczy rzuca mi się ich... ciemna karnacja Szaty tej niebieskiej wyglądają fajnie, chociaż przydałyby się lepsze foty.
Co do całości to bardzo podoba mi się schemat kolorystyczny i konsekwencja. Jednak wszędzie widać ostre granice pomiędzy kolejnymi warstwami. Jest to ok na szatach (efekt atłasu czy satyny), ale już gorzej wygląda na szarych konikach.
To tyle... Ogólnie podoba się i czekam na więcej
Pegazy - nie mam pytań. Zresztą, wygrały pmotm Co do fh to trochę koślawe ale dają radę. Urozmaiciłabym bardziej ten na sztandarze - cieniowanie, jakieś dodatkowe elementy na szmacie. Ma też rozmazane krawędzie. Prawdę mówiąc przy tych modelach wszystko załatwiłeś wypasionymi podstawkami
U jołmenów mniej podobają mi się szare koniki i nie wiem, co to za kreski na tarczach. Uszkodzenia? Dwa modele mają też inne podstawki.
Obydwa oddziały łuczników w sam raz na raz, chociaż wolałabym, żeby wszystkie modele miały jednak takie same podstawki, a tu nagle ze skalnymi wyskakujesz
W damselkach najbardziej w oczy rzuca mi się ich... ciemna karnacja Szaty tej niebieskiej wyglądają fajnie, chociaż przydałyby się lepsze foty.
Co do całości to bardzo podoba mi się schemat kolorystyczny i konsekwencja. Jednak wszędzie widać ostre granice pomiędzy kolejnymi warstwami. Jest to ok na szatach (efekt atłasu czy satyny), ale już gorzej wygląda na szarych konikach.
To tyle... Ogólnie podoba się i czekam na więcej
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Bry
W godle królewski jest lew kroczący miecz dzierżący
Zatem mojego BSB chciałem zrobić jako syna królewskiego, w koronie oraz na jego hełmie i łbie konia zrobić owego lwa.
Wybrałem starego sztandarowego do graali jako baze. Odcięty lew z hełmu starych realmów był perfekcyjny. Miecz jest z nowych 7ed rycerzy, miał go jakiś tam smoczek. Jest to wczesny WIP więc dopiero widać zarys. enjoy!
ps.Tarcze też dodałem bo tak dziwnie bez niej wyglądał (i tarcze daje mniej ozdobną - jako ze na tarczy nie nosi herbu królewskiego tylko swój.
W godle królewski jest lew kroczący miecz dzierżący
Zatem mojego BSB chciałem zrobić jako syna królewskiego, w koronie oraz na jego hełmie i łbie konia zrobić owego lwa.
Wybrałem starego sztandarowego do graali jako baze. Odcięty lew z hełmu starych realmów był perfekcyjny. Miecz jest z nowych 7ed rycerzy, miał go jakiś tam smoczek. Jest to wczesny WIP więc dopiero widać zarys. enjoy!
ps.Tarcze też dodałem bo tak dziwnie bez niej wyglądał (i tarcze daje mniej ozdobną - jako ze na tarczy nie nosi herbu królewskiego tylko swój.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Pegazy to miałem okazje nawet na żywca zobaczyć Bardzo fajne. Co do reszty tez niczego zarzucić im sie nie da, solidnie pomalowane i utrzymane w jednym klimacie.
Pegazordy świetne Trebek też ciekawie się zapowiada, a knecht, no cóż, jeszcze nie sklejony, jak to zrobisz to ciekaw jestem efektu
Tutaj : http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=31&t=25727
Są jeszcze fotki armii, która będzie przerabiana Zapraszam do popatrzenia
Są jeszcze fotki armii, która będzie przerabiana Zapraszam do popatrzenia
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Jagal, drobna uwaga heraldyczno-techniczna. Jeśli umieszczasz już klejnot na koniu (oprócz hełmu rycerza), to koniecznie musi być on zamocowany do naczółka konia, a nie na jego karku XD. Akurat ta głowa konia jest bez naczółka, ale spokojnie idzie dorwać metalowe głowy z tym elementem. Generalnie sam pomysł przymocowania takiego chochoła koniowi do łba jest cudacznym wymysłem fantasy, a jeśli chochoł ów miałby dyndać na karku zaraz za uszami, to biedny czworonóg dostałby cipca po pięciu minutach i odmówiłby jakiejkolwiek współpracy
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.