Prawie jak blog! (UP 20-01-2017!!!) - White Lion - KD:M

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Re: Prawie jak blog! (UP 23-07-2010) - Szczuro ogry!

Post autor: Ignis »

Generalnie wszystko ok, wyglądają fajnie, tylko przydałoby się im futerko troszkę jeszcze wyciągnąć, tylko punktowo.
Obrazek Obrazek Obrazek

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Pawie piórko doskonałe :D , ogólnie cala połóweczka świetna.Skóra bardzo dobra.Mankament(wiem że już było) -szczeliny, dużo przez to tracą.Ogólnie git.

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

No cóż szczeliny to juz nic nie poradzę :P, boki to oczywiście do poprawy bankowo. Cos tam może jeszcze poprawie ale niekoniecznie bo to nie dla mnie, a klient jest zadowolony to nie czuje presji ;) Dzięki za komentarze miło mi sie zawsze je czyta.

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Fajne Ogierki,najpierw zrobiłeś futro(drybrush) a potem skórę i resztę?

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Kurdę. Brakuje mi takiego wspólnego malowania. Na pewno wpływa pozytywnie na figurki :)

Szczurki same w sobie obrzydliwe, ale malowanie wcale :)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Robiłem to tak:
1 Cielisty (Khardic Flesh z P3)
2 Washe (Ogryn Flesh, Devilian Mud, Badab Black Ogryn Flesh wszystkie z GW)
3 Wyciąganie cielistego (Khardic Flesh z P3 z rożnymi domieszkami Bonewhite z Vallejo oraz Graveyard Earth z GW i czasem Midlund Flesh z P3)
4 Futro (Czarna z Vallejo w połączeniu z Ironhull Grey z P3, następnie Ironhull Grey wymieszany z Wolf Grey z Vallejo oraz finalnie z białym)
5 Metale (Liquid Silver z Vallejo oraz Armor Wash z P3)
6 Szmaty i bandaże (Szere jak futro, Banadaże to Bonewhite z Vallejo washe Devilian Mud i Gryphonne Sepia z Gw następnie Bonewhite i Biała z Vallejo)
7 Kryształki (Czarny, Orkhide Shade, Dark Angels Green z GW następnie Goblin Green i Camouflage Green oraz Biały z Vallejo)
8 Paski (Graveyard Earth, Devilian Mud z GW i Bonewhite z Vallejo)
9 Poprawki (Krew to Blood Red z GW i Czarny oraz lakier z humbrola)
No i cześć :>

No i owszem malowanie w pare osób jest super bo jest do kogo sie odezwać i opinie zebrać ;)

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Witam. Wrzucam prace mojej Marty oraz moje nad którymi pracowaliśmy wspólnie od jakiegoś czasu. Wszystkie dla tego samego klienta. Oddziały nie posiadają trayów gdyż czekam na blaszki osobliwych rozmiarów które zmówił sobie klient.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i na koniec zdjęcie grupowe :)
Obrazek

Pozdrawiam i liczę na caaałą masę komentarzy :D

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

skaveny rewelacja... mimo że bardzo cukierkowe to jakoś przypadły mi do gustu! ile Ci zeszło z pomalowaniem całości?

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Całkiem fajne te nowe skaveny.
Podoba mi się dobór kolorów (no może na Pestilens trochę mniej ale same modele nie za bardzo mi podchodzą :P ). Świetna robota, gratulacje dla was =D>

I fajny z dzwonek z sercem ze Spaczenia :mrgreen:

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

masakra,bardzo fajne kolorki,jak zrobiłeś zieleń i skórę?zbroja też mnie ciekawi???bejca czy co?bo kupę cieniowania

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Post autor: Ignis »

Pierwsze dwa klocki prezentują się ładnie ale już trzeci wygląda na troszkę niedopracowany,na szatkach przydałoby się więcej rozjaśnień, bo wyglądają trochę płasko. Takie samo odczucie mam co do futra na rat ograch,tak poza tym są spoko.
Ogólnie kawał dobrej roboty,mnie by się chyba nie chciało :wink: tym bardziej że nie przepadam za skavenami.
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

zielone lepsze
]arrrr

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

huhu kupa malowania. clany bym skleił z handweponami żeby robiły za slavy, bo clany z dzidami będą w nowej podstawce ale to tylko techniczna sprawa, klient ma pewnie jakiś plan;]
monki najsłabiej wyszły, a pierwsze clany najlepiej, mają fajne proste połączenie kolorystyczne które kontrastuje jednocześnie z futrem, czego brakuje w zielonych clansach, ale to też uwaga techniczna, zapewne mieli się różnić kolorystycznie dla podkreślenia odrębności regimentów. ale nie wiem czy to będzie dobre dla całości armii, czas pokaże. monkom brakuje jeszcze rozjaśnień albo drugiego koloru bo nudni niestety. ratlingi wyglądają troszke jakby były w piżamach :D
poza tym zdjęcia wyglądają średnio bo słabo ostrość złapałeś, spróbuj większą głębię ustawiać, tak od F10 w górę żeby regiment objąć.
metaliki mi sie podobają, bardzo dużo dają figurkom z prostymi acz pasującymi i schludnymi podstawkami:]

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Kawał solidnej roboty, pierwsze clany najlepsze, całość robi wrażenie 8) .

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

NO ladnie ladnie.
Widac sie napracowales. Fajnie wygladaja podstawki i ogry. Kolorystyka ladna i spojna. Kawal dobrej roboty.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Bardzo fajna armijka :) Trochę możnaby polepszyć plague monków, ale na stól są jak najbardziej wporzo :)

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Dzieki wielkie za wszystkie komentarze odpisuje dopiero teraz gdyż niedawno wróciłem z wakacji ;)
Ogólnie całość była malowana za dobry hajs dla jednego klienta zatem mieliśmy motywacje, a jeszcze hajs był nam potrzebny na wyjazd ;)
Clan Raty sa Marty i sam jestem pełen podziwu jak ładnie jej wyszły, Plague Monksy niestety przyznaje się moje i wiem, że powinienem je wyciągnąć niestety czas nas bardzo naglił a ja byłem nieco zarobiony i wyszły jak wyszły. Całe szczęście klient był zadowolony.
Całośc zajeła nam jakies dwa tygodnie do pomalowania, używaliśmy wyłącznie malowania standardowego, nic nie było bejcowane.
Przepis na zielony to:
Gretchin green (GW)>zielony wash(GW)>zielony wasch>wyciagniecie Gretchenem>punktowo zielony wash
Skóra to:
Malowana podobnie jak u rat ogrów pare postów wyżej:
Cielisty Khardic Flesh z P3>Washe Ogryn Flesh, Devilian Mud, Badab Black>Ogryn Flesh (wszystkie z GW)>Wyciąganie cielistego Khardic Flesh z P3 z rożnymi domieszkami Bonewhite z Vallejo oraz Midlund Flesh z P3
Raz jeszcze dziękuje za komentarze szczególnie za konstruktywna krytykę:)

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Ot oto wip nad którym sobie osatnio siedzę, jest nieco wczesny więc pokazuje w sumie bardziej zarys kolorystyczny ;)
Obrazek
Zdjęcie niestety prześwietlone ale i tak dobre jak na komórkę;D Szary oczywiście jeszcze wycieniuje i przyciemnię tak by ostatecznie był bardziej czarny gdyż na razie szary nieco zdominował czerń, ale parę glazów i będzie jak ta lala ;)
Zapraszam do komentowania wszelakiego gdyż pochłaniam je niczym potwór ciasteczkowy swoje ciacha :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

sugerując się naramiennikiem można powiedzieć, że zapowiada się ciekawie ale fakt, że to dosyć wczesny wip.
Obrazek

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

fajny naramiennuk i osl bardzo ładne
]arrrr

ODPOWIEDZ