Petycja do GW o polską flagę
-
- Mudżahedin
Re: Petycja do GW o polską flagę
"Thanks for writing in to us and I’m sorry that it’s taken so long for us to get back to you. I’m not entirely sure why there is no Polish flag on our web-site. I can only assume that this is because we are currently unable to do a Polish translation of the content of the web-site, but there may be other reasons that I am unaware of. I can’t be completely sure because the web-site is maintained from our worldwide headquarters in the UK, and you’re writing to the US Customer Services department. I’ll pass your feedback on to them about wanting a Polish version of the site, but I wouldn’t know when this may happen.
Sorry that I couldn’t be any more help than this…
Dave Swan
Customer Service Manager"
Ok po trzecim mailu i blisko dwóch tygodniach coś takiego. Angielski customer service nie odpowiada. Czyli nadanie polskiej flagi jest prawdopodobnie równoznaczne z utworzeniem customer servicu w Polsce. Będę dalej drążył temat.
Sorry that I couldn’t be any more help than this…
Dave Swan
Customer Service Manager"
Ok po trzecim mailu i blisko dwóch tygodniach coś takiego. Angielski customer service nie odpowiada. Czyli nadanie polskiej flagi jest prawdopodobnie równoznaczne z utworzeniem customer servicu w Polsce. Będę dalej drążył temat.
HE 2.5k
Panowie nie czepiajcie się gościa ja go osobiście w 100% popieram mają na tej stronce tyle narodowości że polska by nie zaszkodziła. Co my gorsi jesteśmy przez ten angielski powoli zanika polskie słownictwo bo szczerze ilu z was angielskie lizusy mówi na turniejach "wytrzymałość", "siła", czy chociaż "ochrona pancerza" takie słowa już większości z was przez gardła nie przechodzą. Przecież mieszkamy w Polsce gramy w Polsce czemu nie mówimy po polsku?? Ja rozumiem dawno temu nie było polskich podręczników do tej gierki ale już od kilku lat są i chociaż nazwy własne w tłumaczeniu brzmią śmiesznie to z resztą spokojnie nasz rodzimy język sobie radzi
o ile siła i wytrzymałość to jeszcze powiem, to "ochrona pancerza" przez gardło nie przechodzi. A mówimy po obcemu, bo czytamy obce podręczniki, a dlaczego czytamy? bo ich zasady mają pierwszeństwo nad przetłumaczonymi. A co do tłumaczeń: Łazika ktoś pamięta?
i fajna sprawa z tą petycją.
i fajna sprawa z tą petycją.
Hahahaha, to jest doskonałekanti pisze:bo szczerze ilu z was angielskie lizusy
Proszę, powiedz że tylko trollujesz a nie piszesz serio.kanti pisze:mówi na turniejach "wytrzymałość", "siła", czy chociaż "ochrona pancerza" takie słowa już większości z was przez gardła nie przechodzą. Przecież mieszkamy w Polsce gramy w Polsce czemu nie mówimy po polsku?? Ja rozumiem dawno temu nie było polskich podręczników do tej gierki ale już od kilku lat są i chociaż nazwy własne w tłumaczeniu brzmią śmiesznie to z resztą spokojnie nasz rodzimy język sobie radzi
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Język polski: 2=kanti pisze:Panowie, nie czepiajcie się gościa, ja go osobiście w 100% popieram. Mają na tej stronce tyle narodowości, że polska by nie zaszkodziła. Co my gorsi jesteśmy? Przez ten angielski powoli zanika polskie słownictwo, bo szczerze, ilu z was, angielskie lizusy, mówi na turniejach "wytrzymałość", "siła", czy chociaż "ochrona pancerza"? Takie słowa już większości z was przez gardła nie przechodzą. Przecież mieszkamy w Polsce, gramy w Polsce, to czemu nie mówimy po polsku?? Ja rozumiem, że dawno temu nie było polskich podręczników do tej gierki, ale już od kilku lat są i chociaż nazwy własne w tłumaczeniu brzmią śmiesznie, to z resztą spokojnie nasz rodzimy język sobie radzi.
Zasadniczo uważam że czepianie się poprawności językowej w internecie jest analne, ale jeśli tak słabo język polski zna jego "orędownik", to sam się prosił
No fakt, z polskim też u mnie nie najlepiej ale jestem z pokolenia któremu w szkole wtłaczano Marksa i Lenina na rosyjskim. Nie czepiajmy się pisowni bo nie od tego jest ten temat. Gdyby przeszukać to forum to nie ma tu nikogo kto nie popełnił ani jednego błędu w swoich wypowiedziach. Ale wracając do tematu, siedzenie nad ulubioną gierką ze słownikiem jest delikatnie ujmując denerwujące. Gdy gram na turnieju oczekuje że ktoś kto posługuje się angielskim będzie potrafił mi wytłumaczyć o co mu chodzi też po polsku. Niestety nie jest to takie oczywiste. Znacie kogoś kto mówi że jego kawaleria ma konie w kropierzach . Chodzi mi o to żeby nie ograniczać tej gry tylko dla tych co znają angielski. Wszyscy znamy polski, wystarczy trochę dobrych chęci żeby gracze którzy angielskiego nie znają też mogli się z tej gry cieszyć.
- Deliberitus886
- Mudżahedin
No tak dokładnie , w naszym społeczeństwie widać zanik naszego rodzimego języka .kanti pisze:No fakt, z polskim też u mnie nie najlepiej ale jestem z pokolenia któremu w szkole wtłaczano Marksa i Lenina na rosyjskim. Nie czepiajmy się pisowni bo nie od tego jest ten temat. Gdyby przeszukać to forum to nie ma tu nikogo kto nie popełnił ani jednego błędu w swoich wypowiedziach. Ale wracając do tematu, siedzenie nad ulubioną gierką ze słownikiem jest delikatnie ujmując denerwujące. Gdy gram na turnieju oczekuje że ktoś kto posługuje się angielskim będzie potrafił mi wytłumaczyć o co mu chodzi też po polsku. Niestety nie jest to takie oczywiste. Znacie kogoś kto mówi że jego kawaleria ma konie w kropierzach . Chodzi mi o to żeby nie ograniczać tej gry tylko dla tych co znają angielski. Wszyscy znamy polski, wystarczy trochę dobrych chęci żeby gracze którzy angielskiego nie znają też mogli się z tej gry cieszyć.
Nie wjem czemu może dlatego że społeczeństwo mamy w Londynie, a rząd w kraju .
To jest co nieco możliwe.
Wymogi uczenia się języka angielskiego od przedszkola jest trochę przegięty , jakby to powiedzieć wydaje mi się że nasz rodzimy język nie tylko jest wypierany ale zniekształcany przez angielski .
Oglądaliście film Idjokracja tam ludzie robili dziwne rzeczy , ale język jakim się posługiwali był zniekształcony i debilny ale również bardzo wulgarny.
Z tego co zaobserwowałem jesteśmy na bardzo dobrej drodze do tej sytuacji .
Także obawiam się iż jeżeli ktoś chciałby dbać o poprawność językową naszej społeczności, to by go zlinczowali .
Widzę Wszystko
Ostra prowokacja intelektualna, ostraDeliberitus886 pisze:
No tak dokładnie , w naszym społeczeństwie widać zanik naszego rodzimego języka .
Nie wjem czemu może dlatego że społeczeństwo mamy w Londynie, a rząd w kraju .
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
To nie jest 'przegięcie', tylko prawidłowe zaobserwowanie przez organizacje oświatowe, że wiek przedszkolny jest optymalnym wiekiem dla przyswajalności drugiego języka.Wymogi uczenia się języka angielskiego od przedszkola jest trochę przegięty
Nie wmówisz mi, że nie potrafisz napisać na tym forum wiadomości zgodnej z zasadami polskiej składni i ortografii dlatego, że w przedszkolu pani Ci powiedziała, że 'dog' znaczy 'pies'.
- Deliberitus886
- Mudżahedin
Ja zasadniczo nie wiem co ty chcesz powiedzieć .Don_Silvarro pisze:Nie wmówisz mi, że nie potrafisz napisać na tym forum wiadomości zgodnej z zasadami polskiej składni i ortografii dlatego, że w przedszkolu pani Ci powiedziała, że 'dog' znaczy 'pies'.
Bo wydaje mi się że Polska Flaga powinna się pojawić minimum na paczkach z produktami GW w Polsce . Strona Internetowa to jest zbytnia ekstrawagancja .
Ale czas pokarze zobaczymy .
Widzę Wszystko
Chcesz się założyć?kanti pisze:Gdyby przeszukać to forum to nie ma tu nikogo kto nie popełnił ani jednego błędu w swoich wypowiedziach.
Walczysz o język polski, to najpierw zacznij się go uczyć. Jeśli miałabym się czepiać składni - cała Twoja wypowiedź byłaby podkreślona na czerwono. Dopóki nie opanujesz (choć w podstawowym stopniu) ortografii i interpunkcji - odpuść nam proszę wywody na temat języka polskiegoDeliberitus886 pisze: No tak, dokładnie, w naszym społeczeństwie widać zanik naszego rodzimego języka.
Nie wjem czemu, może dlatego, że społeczeństwo mamy w Londynie, a rząd w kraju .
To jest co nieco możliwe.
Wymogi (co tu robi liczba mnoga?!) uczenia się języka angielskiego od przedszkola jest trochę przegięty, jakby to powiedzieć: wydaje mi się, że nasz rodzimy język nie tylko jest wypierany, ale zniekształcany przez angielski .
Oglądaliście film Idjokracja-tam ludzie robili dziwne rzeczy , ale język jakim się posługiwali był zniekształcony i debilny, ale również bardzo wulgarny.
Z tego, co zaobserwowałem, jesteśmy na bardzo dobrej drodze do tej sytuacji .
Także obawiam się, iż jeżeli ktoś chciałby dbać o poprawność językową naszej społeczności, to by go zlinczowali .
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2010, o 19:13 przez Yudokuno, łącznie zmieniany 1 raz.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- Tiger Brown
- Kradziej
Ja mam czterdziestkę na karku, a mi nie wtłaczano. To ile Ty masz lat???kanti pisze:No fakt, z polskim też u mnie nie najlepiej ale jestem z pokolenia któremu w szkole wtłaczano Marksa i Lenina na rosyjskim.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Mam 32 lata i chodziło mi o to ze nie miałem żadnego wyboru w sprawie nauki języków obcych, był tylko rosyjski.
Dobra panowie skończmy ten temat bo robi się z tego kolejna "wojna o krzyż" a nie to było moim zamiarem. Mam tylko nadzieję że na turnieju na którym się pojawię mój kolega z przeciwnej strony stołu wyjaśni mi po polsku zasady swoich jednostek żeby nie było żadnych nieporozumień. W końcu gramy w to dla przyjemności.
Dobra panowie skończmy ten temat bo robi się z tego kolejna "wojna o krzyż" a nie to było moim zamiarem. Mam tylko nadzieję że na turnieju na którym się pojawię mój kolega z przeciwnej strony stołu wyjaśni mi po polsku zasady swoich jednostek żeby nie było żadnych nieporozumień. W końcu gramy w to dla przyjemności.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2010, o 20:05 przez kanti, łącznie zmieniany 1 raz.