"Sobotnie moriowanie III" - 2.10.2010r Lublin
"Sobotnie moriowanie III" - 2.10.2010r Lublin
Klub Gier Bitewnych Moria ma zaszczyt zaprosić wszystkich chętnych graczy z Lublina i z Polski na trzeci turniej z cyklu "Sobotnie moriowanie"
Data - 2.10.2010r
Miejsce - gimnazjum nr2 na ulicy lwowskiej
Klasa - Lokal
Format - 3000pkt (Bastard Sword strony 1-6)
Wjazd - 10zł
Rozpiski do 30.09.2010r na x.mat@wp.pl tylko w formacie html, txt - nie rst. Za nadesłanie poprawnej rozpiski w terminie 5 pkt do klasyfikacji.
Każdy gracz ma obowiązek po ostatniej bitwie odnieść swój blat.
Rozkład jazdy:
8:30 zapisy (proszę się nie spóźniać, żeby to wszystko się nie przedłużało)
9:00 - 11:30 Pierwsza bitwa
11:30 - 14:00 Druga bitwa
14:00 - 16:30 Trzecia bitwa
Zasady:
Ocena malowania:
0 - większość armii niepomalowana
1 - większość armii pomalowane z małymi wyjątkami
2 - cała armia pomalowana przyzwoicie
3 - cała armia pomalowana elegancko, ze zrobionymi podstawkami, trayami itp.
WYSIWIG:
0 - nie ma
1 - zachowany (100%)
WOW:
0 - normalna armia
1 - armia wyróżniająca się konwersjami i dobrym malowaniem
Sędzia - ja, ale gram.
Proksy dozwolone.
Rozpoczęcie bitwy takie jak w siódmej edycji.
Na terenie szkoły obowiązuje całkowity zakaz spożywania alkoholu itd.
Dopuszczone są armybooki: Albion, Araby, Cathay, Estalia, Kislev, Nautican, Nippon, Norse (http://battlereporter.freeforums.org/wa ... l-f88.html). Gracz musi mieć wydrukowane zasady wszystkiego czego będzie używał w danej armii, nawet jeśli miałyby to być statystyki marudera.
Dopuszczam oczywiście Chaos Dwarfy, Rinoxy i inne takie oczywiste rzeczy, o których nawet nie warto pisać
Max 5 maszyn w armii. (Oczywiście czołg w moim rozumieniu to maszyna, pomimo wybitnej inteligencji pracowników GW, według których czołg jest rydwanem).
Zgłoszenia:
1. Kotson
2. Karabin
3. Kondi (Nippon - rozpiska ok)
4. Tocz (HE - rozpiska ok)
5. Daw (VC - rozpiska ok)
6. Crane (DE - rozpiska ok)
7. Rakso
8. X.Maciek (Chaos - rozpiska ok)
9. Norbert (VC - rozpiska ok)
10. Runepriest
11. Piotrek (Lizaki - rozpiska ok)
12. Murmandamus (DE - rozpiska ok)
13. Zielik (VC - rozpiska ok)
14. Regis (Bretonia - rozpiska ok)
15. Kamil (Demony - rozpiska ok)
16. Persi (Bretonia - rozpiska ok)
17. Luters (DE - rozpiska ok)
18. Dispel (WE - rozpiska ok)
19. Czopek (Krasnale - rozpiska ok)
Data - 2.10.2010r
Miejsce - gimnazjum nr2 na ulicy lwowskiej
Klasa - Lokal
Format - 3000pkt (Bastard Sword strony 1-6)
Wjazd - 10zł
Rozpiski do 30.09.2010r na x.mat@wp.pl tylko w formacie html, txt - nie rst. Za nadesłanie poprawnej rozpiski w terminie 5 pkt do klasyfikacji.
Każdy gracz ma obowiązek po ostatniej bitwie odnieść swój blat.
Rozkład jazdy:
8:30 zapisy (proszę się nie spóźniać, żeby to wszystko się nie przedłużało)
9:00 - 11:30 Pierwsza bitwa
11:30 - 14:00 Druga bitwa
14:00 - 16:30 Trzecia bitwa
Zasady:
Ocena malowania:
0 - większość armii niepomalowana
1 - większość armii pomalowane z małymi wyjątkami
2 - cała armia pomalowana przyzwoicie
3 - cała armia pomalowana elegancko, ze zrobionymi podstawkami, trayami itp.
WYSIWIG:
0 - nie ma
1 - zachowany (100%)
WOW:
0 - normalna armia
1 - armia wyróżniająca się konwersjami i dobrym malowaniem
Sędzia - ja, ale gram.
Proksy dozwolone.
Rozpoczęcie bitwy takie jak w siódmej edycji.
Na terenie szkoły obowiązuje całkowity zakaz spożywania alkoholu itd.
Dopuszczone są armybooki: Albion, Araby, Cathay, Estalia, Kislev, Nautican, Nippon, Norse (http://battlereporter.freeforums.org/wa ... l-f88.html). Gracz musi mieć wydrukowane zasady wszystkiego czego będzie używał w danej armii, nawet jeśli miałyby to być statystyki marudera.
Dopuszczam oczywiście Chaos Dwarfy, Rinoxy i inne takie oczywiste rzeczy, o których nawet nie warto pisać
Max 5 maszyn w armii. (Oczywiście czołg w moim rozumieniu to maszyna, pomimo wybitnej inteligencji pracowników GW, według których czołg jest rydwanem).
Zgłoszenia:
1. Kotson
2. Karabin
3. Kondi (Nippon - rozpiska ok)
4. Tocz (HE - rozpiska ok)
5. Daw (VC - rozpiska ok)
6. Crane (DE - rozpiska ok)
7. Rakso
8. X.Maciek (Chaos - rozpiska ok)
9. Norbert (VC - rozpiska ok)
10. Runepriest
11. Piotrek (Lizaki - rozpiska ok)
12. Murmandamus (DE - rozpiska ok)
13. Zielik (VC - rozpiska ok)
14. Regis (Bretonia - rozpiska ok)
15. Kamil (Demony - rozpiska ok)
16. Persi (Bretonia - rozpiska ok)
17. Luters (DE - rozpiska ok)
18. Dispel (WE - rozpiska ok)
19. Czopek (Krasnale - rozpiska ok)
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2010, o 23:23 przez X.Maciek, łącznie zmieniany 21 razy.
Trochę wcześnie... pociąg z Wawy wjeżdża do Lublina dopiero o 9:07 :/. Tak bym się chętnie przejechał bo weekend mam wtedy wolny.X.Maciek pisze:Klub Gier Bitewnych Moria ma zaszczyt zaprosić wszystkich chętnych graczy z Lublina i z Polski (...)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Możesz przyjechać busem Jeżdżą częściej, są tańsze i w lepszym miejscu w Lublinie wysiadasz. Niestety później nie bardzo możemy rozpocząć bo sale mamy do 17.Daw pisze:Trochę wcześnie... pociąg z Wawy wjeżdża do Lublina dopiero o 9:07 :/. Tak bym się chętnie przejechał bo weekend mam wtedy wolny.X.Maciek pisze:Klub Gier Bitewnych Moria ma zaszczyt zaprosić wszystkich chętnych graczy z Lublina i z Polski (...)
Panowie, orientujecie się lepiej. Np. BigBus zatrzymuje się na Ruskiej co jest na mapie porównywalna odległość co z dworca PKP tylko wcześniej odjeżdża i przyjeżdża dzięki temu wcześniej... o 8:40. Reszty rozkładów nie mogę dorwać więc pomóżcie jak to wychodzi cenowo oraz czy jakoś bliżej się zatrzymuje jakiś - na PKP mam legitkę więc grosze mnie wynosi przejazd
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Odległość z pkp i pks jest porónywalna, ale z pks na turniej jeździ co najmniej 5 autobusów, a z pkp to już chyba ciut gorzej ale dokładnie nie wiem. Cena busa do Lublina to 15-25zł, zależy od przewoźnika. Oczywiście ulgowy tyle kosztuje
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Przecież ma być 7ed. na Narbutta...Daw pisze:Trochę wcześnie... pociąg z Wawy wjeżdża do Lublina dopiero o 9:07 :/. Tak bym się chętnie przejechał bo weekend mam wtedy wolny.X.Maciek pisze:Klub Gier Bitewnych Moria ma zaszczyt zaprosić wszystkich chętnych graczy z Lublina i z Polski (...)
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Edytowałem pierwszego posta.
Stwierdziłem że 2 czołgi, 3 canony i 3 moździerze to przesada więc wprowadzam limit maszyn.
Ponadto zrobiłem krótki dopisek rzeczy dopuszczonych, bo mi się prawnicy przyczepiają
Stwierdziłem że 2 czołgi, 3 canony i 3 moździerze to przesada więc wprowadzam limit maszyn.
Ponadto zrobiłem krótki dopisek rzeczy dopuszczonych, bo mi się prawnicy przyczepiają