ja juz zrobilem jedna ze smokiem, z cyklu "ale tam kutwa nic nie ma".Khumanor pisze:no to lipa tylko hero czy też lord będzie miał warda na 5+ a smok na 6+
niestety nie uda się dziś dać rozpisek bo już lulu idę ( 3.50 pobudka ) ale jutro na 100% dam radę już mam 3 rozpiski zastanawiam się nad 4 z smokiem w roli głównej
Złote słońce czyli rozpiski Khumanor'a o czerwonym cieniu
Re: Złote słońce czyli rozpiski Khumanor'a o czerwonym cieni
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
i o to one :
niestety limit 3 postów
proszę o głosy i komentarze
mam nadzieje że widać dokładnie co i jak do czego---------------------------------------------------------------------------- 1. full khornowo, kawaleria spierana przez 2x 10 warrior i 2x warshrain
Lord, jagger, word of agony, eather blade, helm of meny eye's, necrofic filactery, dragonhelm, favored of the god's, mark of Khorne
Ex., jagger, bloodcrushing roa, sword of swift slaying, potion of strenght, dragonbane gem, BSB, mark of Khorne
2x 10x warrior, mark of Khorne, halabards, shield, musican
2x 5x maruder, mark of Khorne, flail, TA, LA, musican
8x knight, fcg, mark of Khorne, war banner
8x knight, fcg, mark of Khorne, banner of eternal flame
2x warshrain, mark of Khorne
% 2499 / 2500
Lord: 405 / 635
Hero: 270 / 635
Core: 668min. / 635
Specjal: 835 / 1270
Rare: 320 / 635
---------------------------------------------------------------------------- 2. Chosen of Khorne... kloc co miażdży + niezłe wsparcie przy masie psów
Lord, gigant blade, helm of meny eye's, dragonhelm, shield, mark of Khorne
Ex., sword of swift slaying, potion of strenght, dragonbane gem, shield, BSB, mark of Khorne
2x 20x warrior, mark of Khorne, halabards, fgc
4x 5x warhound
30x chosen, fcg, razor banner, mark of Khorne, shield, AHW, favored of the god's
2x warshrain
% 2490 / 2500
Lord: 335 / 635
Hero: 205 / 635
Core: 760min. 120 / 635
Specjal: 810 / 1270
Rare: 260 / 635
---------------------------------------------------------------------------- 3. stare czasy na 8ed.
Lord, jagger, word of agony, eather blade, helm of meny eye's, necrofic filactery, dragonhelm, favored of the god's, mark of Khorne
Ex., jagger, bloodcrushing roa, sword of swift slaying, potion of strenght, dragonbane gem, BSB, mark of Khorne
5x 5x maruder, mark of Khorne, flail, TA, LA, musican
2x 8x knight, mark of Khorne, banner, champion
2x hellcannon
% 2495 / 2500
Lord: 405 / 635
Core: 630min. / 635
Specjal: 780 / 1270
Rare: 410 / 635
---------------------------------------------------------------------------- 4. warrior's kontratak + gigusie... 2 lordy... forseyken jako szybka naporowa piechota
Lord, sword of swift slaying, potion of strenght, helm of discord, shield, mark of Khorne
Lord, helm of meny eye's, dragon helm, sword of might, favored of the god's, shield, mark of Khorne, ten żgnięcie z giftóe za 20 pkt.
Ex., bloodcrushing roa, ench shield, talisman of endurence, warrior bane, BSB, mark of Khorne
2x 20x warrior, mark of Khorne, halabards, banner, musican
4x 5x warhound
2x 8x forsaken
2x gigant, mark of Khorne
% 2499 / 2500
Lord: 625 / 635
Hero: 220 / 635
Core: 736min. 120 / 635
Specjal: 288 / 1270
Rare: 510 / 635
---------------------------------------------------------------------------- 5. no i smok
Lord, dragon, sword of might, necrofic filactery, shield, mark of khorne
Ex., jagger, bloodcrushing roa, sword of swift slaying, potion of strenght, ironcure icon, BSB, mark of Khorne
3x 5x warhound
4x 8x maruder, mark of Khorne, flail, TA, LA, fcg ( fast na erę 8ed. )
8x knight, fcg, mark of Khorne, razor banner
gigant, mark of Khorne
% 2497 / 2500
Lord: 625 / 635
Core: 812min. 90 / 635
Specjal: 445 / 1270
Rare: 255 / 635
niestety limit 3 postów
proszę o głosy i komentarze
rozpa 1 - 5
rozpa 2 - 6
rozpa 3 - 5
rozpa 4 - 5
rozpa 5 - 4
to są Twojej armii punkty bazowe w scenariuszu BnG! Pamietaj, że musisz być zciągniety do 3
nie przeczytałem praktycznie tych pomysłów (poza liczeniem, więc się nie wgłebiałem) ale inna niż 2 rozpą nie zagrałbym nawet 4fun
rozpa 2 - 6
rozpa 3 - 5
rozpa 4 - 5
rozpa 5 - 4
to są Twojej armii punkty bazowe w scenariuszu BnG! Pamietaj, że musisz być zciągniety do 3
nie przeczytałem praktycznie tych pomysłów (poza liczeniem, więc się nie wgłebiałem) ale inna niż 2 rozpą nie zagrałbym nawet 4fun
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
rozpa 5 - 8 pkt. więc chyba byś wolał tym grać
no fakt ten scenariusz jest dość hmm.. problematyczny ale ile takich się pojawi 1 na masterze... gorzej z lokalami bo 1 na pewno będzie... dlatego myślę nad 8 fastów z fcg i full wypasem
patrzysz za bardzo pod kontem 1 scenariusza
no fakt ten scenariusz jest dość hmm.. problematyczny ale ile takich się pojawi 1 na masterze... gorzej z lokalami bo 1 na pewno będzie... dlatego myślę nad 8 fastów z fcg i full wypasem
patrzysz za bardzo pod kontem 1 scenariusza
po 1 myślę, że na każdym turze bedzie ten scenariusz
po 2. faktycznie, nie zauważyłem x4
po 3. do wiekszośći scenariuszy potrzebne są scoring unity, więc oddziały ze sztandarami...
ergo=> zupełnie nowy sposob grania musisz obrać
po 2. faktycznie, nie zauważyłem x4
po 3. do wiekszośći scenariuszy potrzebne są scoring unity, więc oddziały ze sztandarami...
ergo=> zupełnie nowy sposob grania musisz obrać
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
oj tam oj tamZeppelin pisze:I potem nie dziwne z jaką rozpiską zamierza przyjść na Silesian'aKhumanor pisze: patrzysz za bardzo pod kontem 1 scenariusza
myślałem o 5 rozpisce go w sumie najbardziej przypadła do gustu... jakoś nie mogę się przekonać do Wochu piechociarskiego
może ktoś napisać ile jest scenariuszy z potrzebą jednostek trzymających banery, i ile jest w ogolę tych scenariuszy?
- Khuman
- Ciśnieniowiec
silesia i demonki... tym chciałem zagrać ale niestety figurków nie mam tylu pomalowanych.. a o pożyczkę mogę pomarzyć raczej... bo dużo modeli mało grywalnych kiedyś, no tak teraz też nie są aż tak genialne ( chyba jednak demonetki są lepsze.. a plagósów bym spróbował jednak zagrać bo to zawsze jest 4+ regenka a nie ward na 5+ )
ale do rzeczy:
2x 10 BL są dla tych scenaruszy gdzie odgrywają większą rolę
klocek duży wsparciem dla BC i to główny napór
furie i fleshbull (hound) dla osłony małych 10 i ewentualnych szarż na boki i maszynki
bardzo jestem zadowolony z wyglądu tej rozpiski a jak wam się podoba?
ps.: dla relaxu deathstaes bestii
takie śmieszności... że zadaję 61 A bez herosów a z 68... szkoda że ograniczenie jest do supportA a no i wszystko z 6S lord z 7S... piękna sprawa
ale do rzeczy:
pierwsza niespodzianka... DP czemu.. mniejszy koszt więcej się mieści fakt wiele razy bloodzio się sprawdził i spłacił... ale ten DP też jest wart swoich pkt. wytrzymały i ma pierdolnięcie... nie wymyśliłem lepszej konfiguracji gfitów dla niegodeamon prince, dedicate to Khorne, unnatural swiftnes, firestoem blade, armour of Khorne
herald of Khorne, jagger, banner of unholy victory, battel standar bearer, firestorm blade, armour of Khorne
2x 10x bloodletter, FCG
30x bloodletter, FCG, icon of endless war
4x 5x furie
2x 5x flesh bull (hound)
7x bloodcrusher, banner, music
% 2490 / 2500
Lord: 400 / 625
Hero: 265 / 625
Core: 715min. 240 / 635min.
Specjal: 350 / 1250
Rare: 520 / 625
2x 10 BL są dla tych scenaruszy gdzie odgrywają większą rolę
klocek duży wsparciem dla BC i to główny napór
furie i fleshbull (hound) dla osłony małych 10 i ewentualnych szarż na boki i maszynki
bardzo jestem zadowolony z wyglądu tej rozpiski a jak wam się podoba?
ps.: dla relaxu deathstaes bestii
doombull, sword of swift slaying, uncanny senses, talisman of prevration
gorebull, beast banner, battel standar bearer, gnarled hide, gouge-tusks, many-limbed fiend, heavy armour, shield
2x 10x gore, banner, music
2x 20x gore, FCG
2x 5x ungor riders, music
18x minotaur, FCG, AHW, blackened plate
% 2486 / 2500
Lord: 325 / 625
Hero: 322 / 625
Core: 626min. / 625
Specjal: 288 / 1250
Rare: 510 / 625
takie śmieszności... że zadaję 61 A bez herosów a z 68... szkoda że ograniczenie jest do supportA a no i wszystko z 6S lord z 7S... piękna sprawa
Kiedyś myślałem oczymś podobnym z bestyj, ale mi nie wychodziło.
Bestie z 6ed. - to byłoby coś teraz.(minosy w core,tani skirmish, trole i gigant lepszy)
Bestie z 6ed. - to byłoby coś teraz.(minosy w core,tani skirmish, trole i gigant lepszy)
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
Btw dla mnie te 9 - 11 punktów break to czysta fikcja. Przykład? Grałem skavenami z Bretką on sztandary BSB generał ogólnie - 11, ja generał BSB + banner na clanratach - 4. I wygrałem - bo moje punkty breaka są niemalże nietykalne i twarde (40clanratów unbreakable, seer z 2+ warda na czary i 5 siły i BSB z takim samym wardem bo dzownek daję MR oddziałowi) a sztuczne pomnażanie ich w małe bannerkowate oddziały imo jest bezsensu.
Żeby nie było ze offtop - dla mnie fakt że ktoś składa demonicznego księcia jest super - bo widze że moje przeczucie nie było mylne w tej kwestii - zycze powodzenia na masterze z nim ; )
Żeby nie było ze offtop - dla mnie fakt że ktoś składa demonicznego księcia jest super - bo widze że moje przeczucie nie było mylne w tej kwestii - zycze powodzenia na masterze z nim ; )
- Khuman
- Ciśnieniowiec
tak jak beast of chaos był aktualny... miażdżyły by niesamowicie... same minotaury + doomek z 9LD ( a nie z 8 jak teraz ) i inne ciekawe rzeczy... generalnie można by złożyć tamtym AB naprawdę świetną rozpiskę na samych corachkrusk pisze:Kiedyś myślałem oczymś podobnym z bestyj, ale mi nie wychodziło.
1. no tak tylko w skavenach czy Bretce nie masz najtańszego modelu za 12 pkt. no tak mogę zrobić oddział 50 BL ale spad ich taktyczne założenie, bo te 10 nie są tylko do trzymania pkt. ale niezłego kontrataku czy taż 2 fali która zmiażdży jak potopQc-Rat pisze:Btw dla mnie te 9 - 11 punktów break to czysta fikcja. Przykład? Grałem skavenami z Bretką on sztandary BSB generał ogólnie - 11, ja generał BSB + banner na clanratach - 4. I wygrałem - bo moje punkty breaka są niemalże nietykalne i twarde (40clanratów unbreakable, seer z 2+ warda na czary i 5 siły i BSB z takim samym wardem bo dzownek daję MR oddziałowi) a sztuczne pomnażanie ich w małe bannerkowate oddziały imo jest bezsensu.
ten klocek zjedzą HE i slany czy też inne magiki które mają albo life albo death... test tego czy tamtego i papa.. a ward nie działa i smutek zostaje
2. z deamon preansa nie jestem jak narazie zadowolony... chyba wywalę dwie piętki furi i dam BT.. ale jak na razie dam mu szansę, jego beznadziejność polega na samym akcie jago tworzenia, albo masz słabe gifty albo płacisz 35 za to że możesz kożystać z jakiś giftów GD, w 40K fajnie to rozwiązali bo jak markujesz go to nie tylko może mieć dostęp to większej ilości giftów ale dostaje z tego bonusy ( t = 4 inv, s = +1 I, n = +1 T, K = +1 A ) i jest to o wiele tańsze... dodatkowo DP może mieć tylko gifty za 75pkt. z dedykacją 50pkt. można przeznaczyć na gifty jakiegoś GD, co też strasznie utrudnia, jak by miał 100 a z dedykacją 75 na inne gifty można się zastanawiać a tak to dupa troszkę jest
ten po wyżej to jak na razie najbardziej rozsądny z wszystkich pomysłów jakie miałem
- Khuman
- Ciśnieniowiec
ehh... tak ostatnio się zastanawiałem czym bym chciał zagrać warriorami najchętniej rozpiska robi się ciekawsza na większe pkt. ale i tak jest fajna na te 2500 które ostatnio się uklepało
niestety nie jadę praca wzywa o 4.30 muszę się wstawić no nic będą jeszcze okazje by się pojawić tam
co do rozpiski... prosta ale jaka sensowna i treściwa
co sądzicie?
pozdrawiam i powodzenia wszystkim życzę jutro
tym najchętniej zagrał bym na Silesilord of chaos, helm of meny eyes, słord of might, dragonhelm, necrofic filaktery, mark of Khorne, shield
4x 40 x maruders, great weapon, full command grup, mark of Khorne
2x warshrain
40x chosen, full command grup, razor banner, additional hand weapon, shields, mark of Khorne, favored of the gods
% 2490 / 2500
Lord: 300 / 625
Hero: 0 / 625
Core: 1000min. / 635min.
Specjal: 930 / 1250
Rare: 260 / 625
niestety nie jadę praca wzywa o 4.30 muszę się wstawić no nic będą jeszcze okazje by się pojawić tam
co do rozpiski... prosta ale jaka sensowna i treściwa
co sądzicie?
pozdrawiam i powodzenia wszystkim życzę jutro
- Khuman
- Ciśnieniowiec
o to rozpa na jutro
jak wam się podoba?bloodthirster, firestorm blade, spellbreaker, immortal fury, armour of khorne
herald, armour of khorne
herald, armour of khorne
herald, jagger, firestorm blade, armour of khorne, battel standard bearer
30x bloodletter, full command grup
30x bloodletter, full command grup
5x furie
5x furie
5x flesh bull ( hond )
5x flesh bull
10x bloodcrusher, fcg
2985 / 2999
%
Lord: 540 / 750
Hero: 445 / 750
Core: 780min. + 120 / 750min.
Specjal: 350 / 1500
Rare: 750 / 750
- Khuman
- Ciśnieniowiec
wynik powyższej rozpy na turnieju:
1 bitwa z skavenami rozpa na serowym magu z dzwonkiem jakiś siewca plagi... storwerminy, clanraty x3, plagmonki, 2 abdomki, armata, jakieś niewolniki... po dłuższym rozstawianiu i szukaniu figurek troszkę nie dziwię się Wojtusiowi bo grał nimi chyba 1 raz, w końcu zaczęliśmy grać, a mi się odechciało widać było po rzutach
scenariusz blood and glory... graliśmy 2 tury z braku czasu i powaleniu 3 pkt. u mnie, BT spadł w 1 turze od cannona a w 2 BSB nie zdaje SV na 1+ od assasina z mieczykiem co zadaje d3 W a co... gdyby nie ta akcja na końcu to było by może od 12 do 14 ale mniejsza o to
w demonach nie ma za bardzo sensownych oddziałów i sensownych rozwiązań na ten scenariusz... horrory z heraldem i plagusy z corów, moze seekerki z speciali zresztą inne nie mogąa mieć fcg... a jedyne razy to BC a chciałem ich 10 a nie 2x 5
1 / 19
--------------------------------------------------------
2 bitwa z dwarfy na masie slayerów czyli Grazbird i jego pomarańczowe fantazje... 2armaty, 2catapy, kowadło, 2x 30pomarańczowych 4 herosów, 30 młotkowych BSB i Hero, jacyś chyba warriorsi...
scenariusz z tym na ukos stołu, z ciekawszych akcji: nie wyszli BL z heraldem psy i BC z BSB, u niego 30 pomarańczowych ale bez herosów
po masie o strzałowej w BT o dziwo nic się nie stało... za to w następnej turze BT został zbrejkowany od slayersów i wyparował... furie trzymały katape i 15 warriorów 2 tury bo 2x rzuciłem 1/1, a BC orali klocek młotkowych z miłosierdziem Pana czaszek... choć herald z nimi utknął na kowadełku w pojedynku z szefuńciem runiarzy
14 / 6
-------------------------------------------------------
3 bitwa Krasie na strzelaniu...2x organy, 2x catapulty, kowadło, 20x kuszoli, 20x thunderów, 10x kuszoli, 10x thundery, 15 minersów, żyro, 30 młotkowych mała runka i BSB........
scenariusz tradycyjny z 7ed.
zaczynałem na full prawie do przodu... no by 2 organy nie strzeliły do BT i by strzelami do niego kuszole a nie te huczące kije po jego fakt niezbyt owocnej fazie strzelniczej, spadło troszkę furi i BL + psy... 2 turz BT w młotkowych i rozkręcił ich do trzeciej jego tury, BC nie szarżowali bo byli spowolnieni więc starałem się chociaż wy szarżować heraldem ale się nie powiodło, zginął z organek, a pieski zajęły się 10 kuszolami, drugie zaś organami i 20tundersów... później poszło gładko jak nuż po maśle tylko żyerk został który skosił prawie jedne BL do 0, zostało ich 8 chyba i herald
18 / 2
jak się które miejsce to dopiszę... ale to za bardzo nie istotne widać że to działa i to cieszy przy czym daje dużo satysfakcji z gry
turniej był super przyjemny z miłą atmosferą
dzięki i pozdrawiam
1 bitwa z skavenami rozpa na serowym magu z dzwonkiem jakiś siewca plagi... storwerminy, clanraty x3, plagmonki, 2 abdomki, armata, jakieś niewolniki... po dłuższym rozstawianiu i szukaniu figurek troszkę nie dziwię się Wojtusiowi bo grał nimi chyba 1 raz, w końcu zaczęliśmy grać, a mi się odechciało widać było po rzutach
scenariusz blood and glory... graliśmy 2 tury z braku czasu i powaleniu 3 pkt. u mnie, BT spadł w 1 turze od cannona a w 2 BSB nie zdaje SV na 1+ od assasina z mieczykiem co zadaje d3 W a co... gdyby nie ta akcja na końcu to było by może od 12 do 14 ale mniejsza o to
w demonach nie ma za bardzo sensownych oddziałów i sensownych rozwiązań na ten scenariusz... horrory z heraldem i plagusy z corów, moze seekerki z speciali zresztą inne nie mogąa mieć fcg... a jedyne razy to BC a chciałem ich 10 a nie 2x 5
1 / 19
--------------------------------------------------------
2 bitwa z dwarfy na masie slayerów czyli Grazbird i jego pomarańczowe fantazje... 2armaty, 2catapy, kowadło, 2x 30pomarańczowych 4 herosów, 30 młotkowych BSB i Hero, jacyś chyba warriorsi...
scenariusz z tym na ukos stołu, z ciekawszych akcji: nie wyszli BL z heraldem psy i BC z BSB, u niego 30 pomarańczowych ale bez herosów
po masie o strzałowej w BT o dziwo nic się nie stało... za to w następnej turze BT został zbrejkowany od slayersów i wyparował... furie trzymały katape i 15 warriorów 2 tury bo 2x rzuciłem 1/1, a BC orali klocek młotkowych z miłosierdziem Pana czaszek... choć herald z nimi utknął na kowadełku w pojedynku z szefuńciem runiarzy
14 / 6
-------------------------------------------------------
3 bitwa Krasie na strzelaniu...2x organy, 2x catapulty, kowadło, 20x kuszoli, 20x thunderów, 10x kuszoli, 10x thundery, 15 minersów, żyro, 30 młotkowych mała runka i BSB........
scenariusz tradycyjny z 7ed.
zaczynałem na full prawie do przodu... no by 2 organy nie strzeliły do BT i by strzelami do niego kuszole a nie te huczące kije po jego fakt niezbyt owocnej fazie strzelniczej, spadło troszkę furi i BL + psy... 2 turz BT w młotkowych i rozkręcił ich do trzeciej jego tury, BC nie szarżowali bo byli spowolnieni więc starałem się chociaż wy szarżować heraldem ale się nie powiodło, zginął z organek, a pieski zajęły się 10 kuszolami, drugie zaś organami i 20tundersów... później poszło gładko jak nuż po maśle tylko żyerk został który skosił prawie jedne BL do 0, zostało ich 8 chyba i herald
18 / 2
jak się które miejsce to dopiszę... ale to za bardzo nie istotne widać że to działa i to cieszy przy czym daje dużo satysfakcji z gry
turniej był super przyjemny z miłą atmosferą
dzięki i pozdrawiam
- Khuman
- Ciśnieniowiec
powyższa rozpiska zajęła 5 miejsce równo w środeczku czyli jest dość ciekawa nawet jako rozpiska "PG"
----------------------------------------
teraz przedstawię rozpiskę która ostatnio spędza sen z powiek ostatnio
jest to rozpiska bestiami na 2800 nazwałem ją "primal fury", osobiście uważam że jest dość mocna
o to i ona :
core:
gory... do ambusha może pójść 40 gorów w razie jakiegoś turbo defensu, ewentualnie dać ich na liczbę szeregów dla stubborna zamiast hordy
spceiale:
bestigory - gwardia beastlorda jedno z głównych uderzeń w tej rozpisce... szkoda że nie mogą mieć AHW
razorgor chariot - zawsze to impacty i są twarde więc tak szybko nie zejdą od strzelania
centigory - mała niespodzianka flankująca przeciwnika z TA mają 5S, a z muzykiem mogą troszkę nabroić nie wchodząc do walki
harpie - wiadomo maszyny i odginanie, może atak na magów
rare:
ghorgona myślałem nad cygorem ale nie wiem czy to ma większy sens w tej ed. mięciutki jest w porównaniu do ghorgony ( 5T 5W vs 6T 6W )
jakieś ciekawe propozycje ulepszenia tej rozpiski?
pozdrawiam
----------------------------------------
teraz przedstawię rozpiskę która ostatnio spędza sen z powiek ostatnio
jest to rozpiska bestiami na 2800 nazwałem ją "primal fury", osobiście uważam że jest dość mocna
o to i ona :
lord i heros są złożeni dość standardowo i bez większych refleksji ale jak na razie się nad nimi nie zastanawiałem, na lordzie musi być stone of spite to na pewnobeastlord, talisman of preservation, dragonhelm, warrior bane, stone of spite, rune of the true beast, heavy armour, shield
wargor, sword of might, grandle hide, ramhorn helm, battel standard bearer, heavy armour, shield
40x gor, full command grup, additional hand weapon
40x gor, full command grup, additional hand weapon
30xbestigor, full command grup, banner of eternal flame
razorgor chariot
razorgor chariot
10x centigor, full command grup, throwing axe's
10x centigor, full command grup, throwing axe's
5x harpies
5x harpies
ghorgon
2798 / 2800
%
Lord: 257 / 700
Hero: 166 / 700
Core: 700min. / 700min.
Specjal: 1400 / 1400
Rare: 275 / 700
core:
gory... do ambusha może pójść 40 gorów w razie jakiegoś turbo defensu, ewentualnie dać ich na liczbę szeregów dla stubborna zamiast hordy
spceiale:
bestigory - gwardia beastlorda jedno z głównych uderzeń w tej rozpisce... szkoda że nie mogą mieć AHW
razorgor chariot - zawsze to impacty i są twarde więc tak szybko nie zejdą od strzelania
centigory - mała niespodzianka flankująca przeciwnika z TA mają 5S, a z muzykiem mogą troszkę nabroić nie wchodząc do walki
harpie - wiadomo maszyny i odginanie, może atak na magów
rare:
ghorgona myślałem nad cygorem ale nie wiem czy to ma większy sens w tej ed. mięciutki jest w porównaniu do ghorgony ( 5T 5W vs 6T 6W )
jakieś ciekawe propozycje ulepszenia tej rozpiski?
pozdrawiam