Deathstar by Andrzej

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: Deathstar by Andrzej

Post autor: Ziemko »

Ty i te twoje chore rozpiski :D
To jak ustalilismy na DMP, mam Cie za nie zbanowac?? :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

"To Ty jesteś ten Ziemko z forum?" :D

Miałeś wrzucić ten pomysł na forum moderatorskie :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

1 Noble @ 186.0 Pts
Great Weapon Dragon Armour Shield
tak się zastanawiałem czy opłaca się ten grejt...
gdy wszarżuje cos okropnego to bardziej oplacalby sie sejv na 3+ i parry
a gdy cos do pokrojenia to przerzuty i sila 4 powinna wystarczyc...

jak chcesz wiecej sfinksów to za tego grejta wchodzi ci 0.5(3) 1 PG

dragon armor sie przydal kiedys?

to kolejne 0.1(3) 1 PG :)

a poza tym- widziales arcymaga z frenzy?
wczoraj musialem na wszystko szarżować :/

Andrzej
Pan Spamu

Po pierwsze, nie 3+ tylko 4+. Gdyby to było 3+ i parry, to może bym się zdecydował. Po drugie jak już wpadnie coś okropnego, to ten BSB i tak zginie. To jest tak jak w 7 z BB. Koleś po prostu nie może walczyć. A jeśli walczy, to znaczy że coś zjeba*eś. Ten dwurak jest po to, żeby zabić jakiegoś samotnego cwaniaka który wpadnie mi w oddział żeby pozabijać magów.

A co do DA, to już wolę zapłacić te 3 pkt, nawet jeśli miałby się przydać raz na 20 bitew. Po za tym, to taki straszak. I czy to nie są przypadkiem 2 pkt więcej?

Szmyt pisze:a poza tym- widziales arcymaga z frenzy?
wczoraj musialem na wszystko szarżować :/
Mógłbyś przybliżyć?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Andrzej
Pan Spamu

Mój raport z wrocławskiego turnieju na 2500

Moja rozpa:

1 Archmage @ 360.0 Pts
General
Magic Level 4
Lore of Shadow
Book of Hoeth [100.0]

1 Archmage @ 260.0 Pts
Magic Level 3
Lore of Life
Power Scroll [35.0]

1 Mage @ 185.0 Pts
Magic Level 2
Lore of Life
Sacred Incense [30.0]
Jewel of the Dusk [15.0]
Ironcurse Icon [5.0]

1 Mage @ 150.0 Pts
Magic Level 1
Lore of Shadow
Sivejir's Hex Scroll [50.0]

1 Noble @ 186.0 Pts
Great Weapon Dragon Armour Shield
Battle Standard
Banner of the World Dragon [60.0]

32 First Archers @ 387.0 Pts
FCG
Banner of Eternal Flame [10.0]

20 Archers @ 245.0 Pts
FCG

32 Phoenix Guard @ 575.0 Pts
FCG
Banner of Sorcery [50.0]
Amulet of Light [15.0]

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

1 bitwa vs Lizaki

Slann full wypas (death), mały skinek na piechte z diademem, dwóch kowboji, 10 skinków, 20 skinków z trzema kroxigorami, 20 saurusów, 30 TG, 8 coldów.

Scenariusz B&G

Zaczynałem. Pojechałem wszystkim do przodu. Wpuściłem mu combo life+shadow obniżając siłe o 1, ale skubany rzucił 2 na slana. Mimo to zeszło sporo TG. W jego turze podszedł wszystkim do mnie, magią nic nie zrobił (wszyscy herosi siedziało w łucznikach z BotWD).
W mojej turze wjechałem mu PG w saurusy i wrzuciłem kolejny raz dwellersów w slana, ale koleś znów rzucił 2 #-o Następnie wbił mi się resztką gwardi w bok PG, ale nie udało mu się jej złamać.
W mojej turze wrzuciłem na PG brzytwę i było po grze.

20:0

2 bitwa vs bretka

Scenariusz pitka

Lord na pegazie, duża czarka z mirrorem (life), mała czarka z fead backiem (beast), BSB, 3x10 łuczników, duża lanca errantów, duża lanca realmów, duża lanca grali, dwa trebki, 6 pegazów.

Bretka się modliła, więc zaczynałem. Podeszłem nieznacznie PG z magami do przodu, aby mieć zasięg do dwellersów. Orły poleciały na trebki. Niestety, rzut 2,2 na magię uniemożliwił mi rzucenie czegoś sensownego, a musiałem uważać ponieważ przeciwnik miał dwa scrolle zadające obrażenia.
W jego turze zaszarżował jedną lancą na orła. Musiałem go przyjąć, żeby nie przekierował w drugiego. Całą resztą podszedł do przodu.

Zacząłem się powoli cofać i wyjąłem herosów z PG przygotowując ich na przyjęcie lancy grali. 30 łucznikami zaszarżowałem pegazy, a orły wbiły się w trebki. Wreszcie miałem dobry rzut na magię i wcisnąłem mu dwellersy na lance z dużą magiczką. Niestety, magiczka przeżyla, ale za to padł BSB i sporo zwyklaków. Orły nie miały żadnych problemów z trebkami, łucznicy utkneli na pegazach.
Wpadł mi gralami w PG, a lordem pomógł pegazom. Magiczka zwiał do nowej lancy i pojechała z nią do przodu. Wynikła nieciekawa sytuacja z PG. Przegrałem o dwa, rzuciłem breaka i uznaliśmy że ustali. Następnie zaczeliśmy rozgrywać kolejną turę, kiedy przeciwnik przypomniał sobie o tym, że nie miałem steadfasta na PG. No i zaczeło się dochodzenie ile rzuciłem. Koniec końców, po długiej kłótni rzuciłem jeszcze raz i ustałem.

Miałem wszystkie jednostki w walce, jedynie bohaterowie biegali luzem. Wrzuciłem brzytwę na łuczników i +2 T na PG. Łucznicy wycieli PG, ale mimo to lord ustał.
Wjechał mi w PG jeszcze dwoma lancami, ale dzięki +2 T niewiele zrobił i ustałem. Łucznicy po mimo brzytwy nie umieli przebić się przez kosmiczne wardy generała na pegazie i to ja musiałem zdawać breaka #-o Nietey, właśnie skończył się czas i zakończyło się tylko małym zwycięstwem.

13:7

3 bitwa vs O&G

Trafiłem na Marysia z jakąś śmieszną rozpiską na magii i masie kawalerii. Orc shaman wybuchł mu w pierwszej turze, łucznicy zagonili fasty, a następnie z brzytwą rozkręcili wielki klocek orków na dzikach. Przez głupi błąd straciłem PG i tylko dlatego nie skończyło się maską.

17:3

Zmiany w rozpie bardzo na plus. Nie odczuwam braku 2 orłów, a dodatkowi PG bardzo się przydają.

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

nie przyblize - szykuj sie na niespodzianki :)

i mam gorsza wiadomosc - nie mam wiecej PG niz bede potrzebowal... wystawie 16 i moge Ci tyle pozyczyc jesli sam nie bede gral - chyba ze znajdziemy innego rezerwowego to bede graczem na 100%

Andrzej
Pan Spamu

Grałem ostanio z VC.

Lord do czarowania, biegacz z PS, necro z DS, BSB z drakenhofem, 3x30 ghouli, 30 szkieletów, 30 GG, 2x3wighty z banshee, coach.

Przeciwnik zaczynał. Lord VC rzucił dowskrzeszanie ghouli, na co ja rzuciłem mu żabiego scrola. Rzucił 5 i zamienił się w żabę. W mojej turze z PS wrzuciłem mu dwellersów i na 2+ zginął.
W 3-4 turze wszarżowałem mu łucznikami z flamingami w gwardie i wrzuciłem im brzytwę, dzięki czemu posprzątali ją w jedną turę.
W 5 turze wsysnąłem mu coacha z pitki.

20:0

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Brzmi jak relacja z walki MMA. ;)

Low kick (żaba), lewy sierpowy (zabicie generala) i potężny hak (anhilacja gwardii). KO.

Trener biegł rzucic recznik na ring, zeby ratowac swojego zawodnika, ale nie zdazyl, bo sam zarobił gonga w twarz (pitkę). Nikt sie nie uratowal.

Zabawne. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Wydaje mi się że teraz HE ma łatwo z wampirami .
Nie ukrywam miałeś farta że kolesiowi Lord mag zamienił się w żabę ma tylko 2/6 szans na to
Ten scorol na takich 1lvl lordów DOC jest nawet mocny (zamienisz Guo w żabkę i dowalisz z magi i strzelania )

Andrzej
Pan Spamu

Fart czy nie, udaje się raz na trzy bitwy. Jak się nie uda to trudno, trzeba próbować tradycyjnie (dwellersi i obniżanie sily)

Ten scrol na GD jest zabójczy, ale każdy w miarę ogarnięty gracz nie będzie nim rzucał czarów (chyba, że się zapomni :twisted: )

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

nom ja wole tradycyjnego DS i 2 WL więcej :)

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Obrazek

Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać. :wink:
Obrazek
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

ObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2010, o 13:48 przez Robson, łącznie zmieniany 3 razy.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

ok to juz koniec, wygraliście moj internet! ;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

The forum has completed its mission it can be shut down now ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Andrzej pisze:Widzicie jakieś słabe strony?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dębek pisze:Obrazek
Jak się dobrze przyjrzeć, to w sokole millenium jak w mordę strzelił siedzi Zielony! (a raczej leży wesoło najebany :P )

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Andrzej pisze:Widzicie jakieś słabe strony?
Obrazek

wszyscy widzieli
:D

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »