Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Xeratus
Wałkarz

Re: Szybkie pytania

Post autor: Xeratus »

W sklepach modelarskich można kupić dozowniki np takie jak ten:
http://www.m-zone.pl/go/_info/?user_id= ... 42&lang=pl

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

Czy kupię balsę w którymś z tych dużych sklepów dla majsterkowiczów z serii castorama /nomi? Jak nie to gdzie? Na allegro najlepiej?

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Post autor: Deliberitus886 »

Raczej balsy w super marketach niema , sklejka czy coś takiego to tak.
Jeżeli dokładnie o balsę ci chodzi to atakuj któryś ze sklepów z Aparaturą RC i modelami latającymi , tam to będziesz maił na pewno bo to główny materiał budulcowy modeli latających.
Na Alegroo też chyba jest .
A tak z innej paki na co ci balsa bo jeżeli chcesz budować makiety domku czy czegoś małego to polecam plastik card .
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Mam pytanko wiecie gdzie moge kupić skrzydłą podobne do tych od pegazów bretońskich?

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Don Wollheim
Pseudoklimaciarz

Post autor: Don Wollheim »

Witam, mam takie pytanie na szybko: czy istnieje możliwość rozjaśnienia figurki? Chodzi o to że pomalowałem plastikowy model i jak stwierdziłem po zakończeniu cieniowania model jest za ciemny. Barwa podstawowa jest ok ale potem nakładałem zbyt małe ilości i zbyt słabe rozjaśnienia. I teraz pytanie: czy jest jakiś nieznany mi sposób by to rozjaśnić czy czeka mnie ponowne nakładanie farby??

z góry dzięki

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Ice-T pisze:Mam pytanko wiecie gdzie moge kupić skrzydłą podobne do tych od pegazów bretońskich?
http://www.bard.pl/1216,5967,Produkt.htm
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Czy mieliście styczność z produktami FredericusRex? Oferta wygląda bardziej niż nieźle, zwłaszcza roślinność [ http://www.fredericus-rex.de/shop2010/G ... e595e841e2 ] , ale zastanawiam się jak z jakością...
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Felu
Mudżahedin

Post autor: Felu »

Witam, ma może ktoś pomysł jak pomalować tak armatę? :

Obrazek

Jakich farb użyć?

Z góry dzięki,

Felu.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Mi to wygląda na pomalowane Tin Bitzem z dodatkiem chainmaila, a potem potraktowane toną washy i przecierką.

Mam swoje pytanie, potrzebuję małego i samodzielnego modelu świni, szczura lub psa, najlepiej gdyby mieścił się na podstawce piechotnej. Na stronie GW nie znalazłem niestety nic interesującego. macie jakieś pomysły?
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Majestic - spróbuj może kupić zestaw Tamiya 1/35 "Livestock Set", widziałem w ofercie kilku modelarskich sklepów w Polsce...
Tu masz niezłą recenzję: http://militarymodels.co.nz/2010/05/03/ ... stock-set/

Ponowię pytanie - miał ktoś jakieś produkty FredericusRex?
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

Post autor: Rafał_Pękala »

czy wie ktoś czym ciąć grube metalowe figurki(monstery)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Rafał_Pękala pisze:czy wie ktoś czym ciąć grube metalowe figurki(monstery)
Piłka włosowa. Do dostania w sklepach modelarskich, necie i niektórych marketach budowlanych.
Bardziej barbarzyńskim sposobem jest po prostu brzeszczot, mało finezyjnie ale skutecznie :twisted: 8)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

@Majestic

Jak szczury to w............ szczurach np giant rat.

Jak psy to w.................. witch hunterach :D Mordhaimowa inkwizycja ma modele psów które mieszczą się na piechotnej podstawce.

Awatar użytkownika
Dwalthrim
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Dwalthrim »

Jaka masę poza GS-m GW byście polecili. Wiem, że jest ProCreat, kilka rodzajów Miliputa i pewnie kilka innych marek odkąd ostatni raz byłem w jakimś sklepie. Przede wszystkim zależny mi na tym, aby masa łatwiej od gsu przylegała do figurki, była trwalsza i nie zastygała za szybko. Co doradzacie?
Obrazek

"JAH RASTAFARAI-SIGMAR HELDENHAMMER EMPEROR I!!!"

Awatar użytkownika
Podwys
Oszukista

Post autor: Podwys »

Moglby ktos szybko przedstawic jakas prosta ,efektowna metode malowania rogow? Np u bloodlettersow?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Podwys pisze:Np u bloodlettersow?
blodki nieźle wyglądają w czarnych rogach (takie też malowanie proponuje GW).
Spokojnie wystarczy czarny z pojedynczym rozjaśnieniem.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

Podwys pisze:Moglby ktos szybko przedstawic jakas prosta ,efektowna metode malowania rogow? Np u bloodlettersow?
Bleached bone po całości, gryphone sepia ink po całości ale głównie koło nasady, na końce odrobina białego i voila.

Gothic
Warzywo

Post autor: Gothic »

Da sie dokupic gdzies halabardy dla PG z 6 edycji czy trzeba modelowac jakos?

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

raczej modelować z tym że popytaj graczy imperium bo w boxie state troopsów sa wszystkie bronie i jeżeli ktoś kleił swordmanów to mu halabardy zostały

ODPOWIEDZ