Empire 2500 "kawa na ławę" plew

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Empire 2500 "kawa na ławę" plew

Post autor: ainuin »

Późna trochę godzina (lub wczesna) i może dlatego trochę chory pomysł na imperialnych (których zmiecie metal magia)

Lords:

Arch Lector (323 pts)
War Altar
Shield
Dawn Armor
Van Horstmann's Speculum
Bitting Blade
Crimson Amulet

Wizard Lord Life (270 pts)
Warhorse
Holy Relic
Power Scroll

razem: 595 pts

Heroes

Captain Battle Standard Bearer (151 pts)
Warhorse Barding
Shroud of Magus
Full Plate
Great Weapon

Wizard Metal (104pts)
Dispell scroll
Warhorse Barding

Warrior Priest (129pts)
Armor of Meteoric Iron
Great Weapon
Warhorse

razem: 384 pts

Core

11x Knightly Orders (323 pts)
Great Weapon
FCG
Standard of Arcane Warding

10x Knightly Orders (315 pts)
Great Weapon
FCG
Razor Standard

razem: 638 pts

Special

9x Inner Circle Knights (284pts)
Great Weapon
FCG
Banner of Eternal Flame

razem: 284pts

Rare

2x Steam Tank

razem: 600pts

Całość: 2499 pts

** Jest opcja na podmianę arch lectora na grand mastera.

Standardowo Arch Lector sporo przetrzyma.
Potrafi sam wjechać w małą kawalerię, posiada leczenie i cały Lore Light bound spell 5. W razie potrzeby zapoluje na eteryka (arsenał dość spory z light lub z prayera). Gdy trzeba to buffnie lightem lub przyleczy. Jak dla mnie universal soldier (swoją drogą strasznie namieszane jest z używalnością statystyk rydwanu i załogi)

Kapitan idzie do Inner Circle i daje mr 2, wraz z nim do IC dochodzi Warrior Priest, który podleczy w razie potrzeby
Duży mag chowa się w oddziale 11 rycerzy ze sztandarem mr 2
Mały Mag do oddziału z Razorem by później z niego wyjść.

Dzięki wardowi, leczeniu z priestów duży mag ma szansę na przetrwanie i efektywne gnębienie Lifem. Jest to wg jeden z mocniejszych Lorów
Mały mag nie ma tak kolorowo, po pierwsze potrzebowałem dispell scrolla przez którego wyleciał jeden IC. Natomiast warda nie dostanie bo obcięcie kolejnego IC sprawia, że oddział jest zdecydowanie za mały.

Jak wspomniałem na początku bardzo ale to bardzo boli tę rozpiskę Metalowa Magia. Dlatego tyle MR'a.

Brak parku maszynowego może dziwić. Dzieje się tak ponieważ rozpiska ma iść do przodu. Poza tym zasady celowania z maszyn sprawiają, że muszę celować w jakieś screenujące plewy w pierwszej turze, natomiast w drugiej przy takiej mobilności nie mam w co strzelać. Zresztą zawsze mała lufa jest na steam tanku.

Uprzedzając docinki dotyczące dwóch Steam Tanków zaznaczam, że dark elfy maja hydry. Każdy mały metal mag kroi je jak chce

ODPOWIEDZ