Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
-
- Powergamer Rozpiskowy
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Czym zacząć w 8ed wysokimi elfami.
i dobrze. Nowi gracze zawsze są mile widziani... gorzej jak na HE rzuci się TOP ligi... wtedy ktoś zacznie kminić jakieś ograniczenia...Havelock pisze:wiedziałem że takie będą skutki promowania HE przez GW...superkacek pisze:Czym zacząć w 8ed wysokimi elfami.
Poza tym HE to nie samograj (nawet te andrzejowe dziwactwa)
HE w 8 edycji to BSB, magowie (x2 lub x3), łucznicy, orły i jakaś elitarna piechota (WL lub PG) - to jest trzon - do tego dochodzą jakieś dodatki jak smok, kawaleria, skauci, "masowa piechota"...
pozdrawiam
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
Zgoda. Tylko że czym więcej osób zaczyna grać tym coraz większe szanse na asiorów którzy są zbyt leniwi żeby przeczytać kilka tematów czy rozpisek, nie mówiąc już o używaniu znaków interpunkcyjnych.Asassello pisze:i dobrze. Nowi gracze zawsze są mile widziani...Havelock pisze:wiedziałem że takie będą skutki promowania HE przez GW...superkacek pisze:Czym zacząć w 8ed wysokimi elfami.
Także życzę nowemu koledze żeby zdecydował się na HE bo to naprawdę świetna armia, oraz żeby docenił możliwości jakie niesie za sobą czytanie tego forum i korzystanie z doświadczenia mądrzejszych graczy, niekoniecznie polegając tylko na tym że wszystko podsunie mu się pod nos.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
i tak Andrzej co chwila jakieś gotowce podsuwa... ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
tego uniknąć się po prostu nie da.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
tego uniknąć się po prostu nie da.
Z IoB najlepszy jest mały podręcznik.
-
- Mudżahedin
Z tego co widzę nie gracie na Ellyrian reavers, ale jeżeli byście musieli
to jakbyście ich wystawiali ? Z command groupem czy bez i po ilu ?
Mam ich 10 z islanda, jest tam już 2 championów. Mam też od archerów dodatkowe sztandary i rogi na ewentualnych sztandarowych i muzyków.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Mam ich 10 z islanda, jest tam już 2 championów. Mam też od archerów dodatkowe sztandary i rogi na ewentualnych sztandarowych i muzyków.
HE 2.5k
- Młody Pajak
- Kradziej
jak już to champion i muzyk. Gdy starczy punktów dajesz łuki. takie dwie piatki ewentualnie...
champion jest raczej bezsensu.. za drogi jak na to co można z nim zrobić..
chyba że chcesz nimi latać w kresce i jakieś dziwactwa wyprawiać ( choć w praktyce jest to b. trudne).
muzyk obowiązkowo.
Nad sztandarem można się zastanowić - może znajdziesz jakieś wykorzystanie dla niego - łatwiejsze łamanie lekkich wrogich oddziałów, więcej break pointów do B&G... a strata tego sztandaru to jedynie 25 pkt![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
pozdrawiam
chyba że chcesz nimi latać w kresce i jakieś dziwactwa wyprawiać ( choć w praktyce jest to b. trudne).
muzyk obowiązkowo.
Nad sztandarem można się zastanowić - może znajdziesz jakieś wykorzystanie dla niego - łatwiejsze łamanie lekkich wrogich oddziałów, więcej break pointów do B&G... a strata tego sztandaru to jedynie 25 pkt
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
pozdrawiam
-
- Mudżahedin
Dziękuje za odpowiedzi.
W każdym razie dwie 5 a nie 10 ? Myślałem, że właśnie taka 10 z command groupem, która mogłaby już coś ustrzelić i rozwalić coś z szarży.
Z vanguardem tzn ze strażą przednią ? Czy o coś innego chodzi ?
Jakie w ogóle zadanie powinno spełniać fast cavalry vide Ellyrianie na stole ? Do czego byście ich używali ? [oczywiście gdybyście musieli ich uzywać
] Tacy mobilni łucznicy czy może próby wyjścia na tyły czy boki przeciwnika czy co ?
W każdym razie dwie 5 a nie 10 ? Myślałem, że właśnie taka 10 z command groupem, która mogłaby już coś ustrzelić i rozwalić coś z szarży.
Z vanguardem tzn ze strażą przednią ? Czy o coś innego chodzi ?
Jakie w ogóle zadanie powinno spełniać fast cavalry vide Ellyrianie na stole ? Do czego byście ich używali ? [oczywiście gdybyście musieli ich uzywać
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
HE 2.5k