DRUGIE JAJO BAZYLISZKA, 02.10 Warszawa, 2350 single BP 7ed
Re: DRUGIE JAJO BAZYLISZKA, 02.10 Warszawa, 2350 single BP 7
dokładnie, na 8-mkę, to i ja powinienem być 

#helion# pisze:dokładnie, na 8-mkę, to i ja powinienem być
Przemcio251 pisze:właśnie zmień na 8ed. to i ja się pojawię:)
+1Asassello pisze:zmień na zasady 8 edycji to wpadnę
np. premaster Kohortexowy ;]
Inaczej to strasznie przestarzały się wydaje ten tur... prawie jak dla emerytów

Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

Ok... tego oczekiwałem, że ktoś poważnie podejdzie do sprawy turniejowej ;]bless pisze:Spokojnie, panowie. Planuje turniej na 8 edycjer w pazdzierniku. Jeszcze sobie pogramy.
Tymczasem dajcie sie ludziom nacieszyc wspomnieniami.

+miliardKalesoner pisze: nie
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Znaczy, że ja podchodzę niepoważnie?Daw pisze:Ok... tego oczekiwałem, że ktoś poważnie podejdzie do sprawy turniejowej ;]bless pisze:Spokojnie, panowie. Planuje turniej na 8 edycjer w pazdzierniku. Jeszcze sobie pogramy.
Tymczasem dajcie sie ludziom nacieszyc wspomnieniami.
Przecież wiesz, że o co innego mi chodzi. Wyluzuj. 7 ed. to powolna śmierć dla światka battlowego. Trzeba przyjąć do wiadomości, że teraz w trochę inne klocki się gra i tyle. Niepotrzebnie robicie foch w stronę VIII ed. Stolyca, Warszawa próbuje przywrócić stary ład gdzie cała Polska już się pogodziła z myślą, że jest VIII ed. Odgrzewanie starych kotletów do niczego dobrego nie prowadzi, a wręcz hamuje rozwój światka turniejowego w Warszawie przez co tylko my będziemy na tym stratni. takie jest moje zdanie. Widzisz, z miejsca masz 4 osoby, które się piszą na tur Twojego autorstwa ale woleliby VIII ed. Grajcie na VII, przecież nikt tego nie zabroni ale moje zdanie znasz. Konserwatyzm nigdy na dobre nie wyszedł w dobie zmian i przekształceń.Kalesoner pisze:Znaczy, że ja podchodzę niepoważnie?Daw pisze: Ok... tego oczekiwałem, że ktoś poważnie podejdzie do sprawy turniejowej ;]

pytanie tylko ile przyjdzie nma tyr na 7 edycje a nie przyszloby na 8. Bo na to nie da sie patrzec z jednej strony.Daw pisze: Widzisz, z miejsca masz 4 osoby, które się piszą na tur Twojego autorstwa ale woleliby VIII ed. Grajcie na VII,
Latwo zauwazyc, ze jest sporo osob, ktore sie nie pojawialy na ostatnich turniejach 9ktore nota bene byly na 8 ed)
wiec zobaczymy jak to bedzie

Dokładnie tak. Ja po prostu lubię świeżość. Nowe rzeczy są zawsze potrzebne. Nie zawsze są lepsze ale mogę prowadzić do lepszego. Do zobaczenia na turze na 8-mą ;]Shino pisze:wiec zobaczymy jak to bedzie

Nie wiem o co Ci chodzi, cała ta argumentacja jest bez sensu, bo nie dotyczy w ogóle powodów z jakich ten turniej ma być taki a nie inny. Turniej "Drugie Jajo Bazyliszka" nie jest zrobiony jako coś negatywnego względem ludzi lubiących 8ed, tylko jako coś pozytywnego dla ludzi lubiących 7 ed. Jeśli nie chcesz grać na 7ed nie przychodzisz. Jeśli wolisz 7ed, albo nie jesteś jeszcze zdecydowany, to przychodzisz jeśli masz ochotę.Daw pisze:Przecież wiesz, że o co innego mi chodzi. Wyluzuj. 7 ed. to powolna śmierć dla światka battlowego. Trzeba przyjąć do wiadomości, że teraz w trochę inne klocki się gra i tyle. Niepotrzebnie robicie foch w stronę VIII ed. Stolyca, Warszawa próbuje przywrócić stary ład gdzie cała Polska już się pogodziła z myślą, że jest VIII ed. Odgrzewanie starych kotletów do niczego dobrego nie prowadzi, a wręcz hamuje rozwój światka turniejowego w Warszawie przez co tylko my będziemy na tym stratni. takie jest moje zdanie. Widzisz, z miejsca masz 4 osoby, które się piszą na tur Twojego autorstwa ale woleliby VIII ed. Grajcie na VII, przecież nikt tego nie zabroni ale moje zdanie znasz. Konserwatyzm nigdy na dobre nie wyszedł w dobie zmian i przekształceń.Kalesoner pisze:Znaczy, że ja podchodzę niepoważnie?Daw pisze: Ok... tego oczekiwałem, że ktoś poważnie podejdzie do sprawy turniejowej ;]
Poproszę o zapis mimo zmiany terminuDalmar pisze:To ja poproszę o dopisanie na listę - jak mi czas pozwoli to się zjawię ładnie pożegnać 4 lata fajnej gry. Gdybym miał się na pewno nie stawić co jest prawdopodobne to dam wcześniej znać.

kurde, ale wy spięci jesteście... :/
rzuciłem tekst o 8 edycji by tylko trochę podrażnić Kalesonera... a tu zaraz ktoś podłapał to jako propagandę na rzecz 8 edycji.
@bless, kiedy planujecie tura na 8 ed? bo nie wiem czy iść na to jajko czy poczekać tydzień, dwa i pobawić się w 8 edycję... (na oba nie pójdę - za dużo czasu to zjada)
pozdrawiam
rzuciłem tekst o 8 edycji by tylko trochę podrażnić Kalesonera... a tu zaraz ktoś podłapał to jako propagandę na rzecz 8 edycji.
@bless, kiedy planujecie tura na 8 ed? bo nie wiem czy iść na to jajko czy poczekać tydzień, dwa i pobawić się w 8 edycję... (na oba nie pójdę - za dużo czasu to zjada)
pozdrawiam

Jajo bazyliszka zajmuje pierwsza sobotę miesiąca. Kohortex zajmuje 23-24.10.
Mozna sie wiec zastanawiać nad trzema innymi sobotami (bo w pazdzierniku jest ich pięć): 9,16,30 pazdziernika.
9.10 - niby mozna, ale pytanie, czy dwa loklale zaraz po sobie to nie za duzo szczescia naraz i czy nie odbije sie to na frekwencji ktoregos z nich.
16.10 - niby juz dwa tygodnie odstepu od wczesniejszego lokala, ale za to tydzien przed masterem. Znowu nie za dobrze. Nie chce tez robic premastera na male punkty.
30.10 - w sumie ten termin podoba mi sie najbardziej, bo nie koliduje chyba z zadna impreza i bedzie mozna spokojnie i z czystym sumieniem zagrac znowu na 2900.
Jeszcze nie moge zdeklarowac, ktory termin zostanie wybrany. Zalezy to w duzej mierze od kalendarzy ekpiy JH, ktora bedzie impreze organizowala.
Jezeli macie jakies uwagi/propozycje co do terminu terminu lokala na 8ed, to chetnie poslucham. Mam nadzieje, ze Kaleson wybaczy mi ten oftop w temacie jego turnieju. Jesli nie wybaczy, to poprosimy moda o wydzielenie wątku.
Mozna sie wiec zastanawiać nad trzema innymi sobotami (bo w pazdzierniku jest ich pięć): 9,16,30 pazdziernika.
9.10 - niby mozna, ale pytanie, czy dwa loklale zaraz po sobie to nie za duzo szczescia naraz i czy nie odbije sie to na frekwencji ktoregos z nich.
16.10 - niby juz dwa tygodnie odstepu od wczesniejszego lokala, ale za to tydzien przed masterem. Znowu nie za dobrze. Nie chce tez robic premastera na male punkty.
30.10 - w sumie ten termin podoba mi sie najbardziej, bo nie koliduje chyba z zadna impreza i bedzie mozna spokojnie i z czystym sumieniem zagrac znowu na 2900.
Jeszcze nie moge zdeklarowac, ktory termin zostanie wybrany. Zalezy to w duzej mierze od kalendarzy ekpiy JH, ktora bedzie impreze organizowala.
Jezeli macie jakies uwagi/propozycje co do terminu terminu lokala na 8ed, to chetnie poslucham. Mam nadzieje, ze Kaleson wybaczy mi ten oftop w temacie jego turnieju. Jesli nie wybaczy, to poprosimy moda o wydzielenie wątku.