Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

Post autor: Andrzej »

Eltharion pisze:Wiecie czy SM tez robią nowych?? czy ma byc to co w IoB?? :?
Tak, SM będą w IoB. Już widziałem ich pomalowanych i wyglądają w miarę ok, choć mają zdecydowanie za krótkie miecze (czempion trzyma go w jednej ręce #-o )
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Andrzej pisze:
Eltharion pisze:Wiecie czy SM tez robią nowych?? czy ma byc to co w IoB?? :?
Tak, SM będą w IoB. Już widziałem ich pomalowanych i wyglądają w miarę ok, choć mają zdecydowanie za krótkie miecze (czempion trzyma go w jednej ręce #-o )
a co Ty byś chciał.. całkiem niedawno SM tymi mieczami jeszcze strzały odbijali.. wiec bardzo ciężkie one nie mogą być :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Nieznacie się ten czempion ma pod ta zbroją klate pudziana :mrgreen:
Po za tym te miecze nie maja byc ciezkie tylko duże a wszyscy wiemy ze tylko elfy umieja tak robic żeby sie nie narobić :wink: :mrgreen:
Ale powstanie jakas wersja składana tych SM z IoB co?? :mrgreen: :roll: (po GW można sie wszystkiego spodziewac -.-)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

WL naprawde dobrze wyszli. DP bardzo podobni do COK-ów. Z PG dobry malarz ma szanse wycisnąć coś niezłego. Ciekawe na ile sobie to wszystko GW wyceni.
Obrazek

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Eltharion pisze:Nieznacie się ten czempion ma pod ta zbroją klate pudziana :mrgreen:
miecze Ithilmarowe są więc i dwoma naraz mógłby się poslugiwać :D
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

Czy wam jest generalnie gorzej?? Ludzie wam dogodzić to poprostu mission impossible:S Ja uważam, że wszystkie te nowe figurki są bardzo ładne. Nie mówcie, że atak klonów, bo jakbym was zapytał ile silników miała jednostka hipernapędu, której Obi Wan użył podczas podróży na Kamino w "Ataku Klonów" to leżycie:P (statystycznie co drugi z was teraz szuka w sieci xP) A tak serio to jednostki muszą zachowywać swój styl więc nie narzekajcie, że nic nie zmienili:S Co byście chcieli, żeby w tej edycji dla odmiany WL mieli szczurze ogonki, skrzydła i bazooki?
Reasumując, figurki są bardzo ładne i bardzo miło se strony GW, że nas takowymi obdarzyli. Kupować ich nie musicie, a fajnie że możecie MOIM zdaniem:)
No to pozdrowionka:)

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Luciu pisze:Czy wam jest generalnie gorzej?? Ludzie wam dogodzić to poprostu mission impossible:S
Nie chodzi o to że Figsy są brzydkie, IMO zachowują dobre standardy. Po prostu każdy wyraża własną opinię, porównując nowe figsy do starych. I widać że nowa stylistyka się po prostu większości się nie podoba.
Luciu pisze:Kupować ich nie musicie, a fajnie że możecie MOIM zdaniem:)
Kupować ich nie musimy ale GW wycofa teraz metale które większości się podobają, więc fajnie że możemy kupić nowe figsy ale byłoby fajniej gdyby można było kupić wzory które bardziej się podobają

Edit
£25.00 za 10 Chłopa!!!! #-o
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Współczuję Wam ulthuańscy...bracia. Dostaliście naprawdę paskudne modele za paskudną cenę :P

Eerion
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Eerion »

Oj tam oj tam.
Najnowsza edycja bazuje po prostu na zasadzie "Pimp my helmet" i tyle.
A co do modeli - Troche przekombinowane, ale nie można powiedzieć, że to nie pasuje to lore HE :P
Ale będę musiał przekminić co zrobić z PG. Nowych ze starymi nie wymieszam raczej, bo to będzie wyglądać koszmarnie. Ale kurde nie mam czasu ani kasy by teraz sobie kupić kilkudziesięciu PG.
O damn it

PS - mi się DP jak najbardziej podobają ^^

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Jest mi przykro... ide wykupic 40 PG do mojej pozostałej starej 40, póki inni się nie ogarną i wszystkie wykupią a mnie zostana te nowe brzydactwa. Jakoś do mnie to nie docierało szukałem na kalendarzu czy aby nie jakieś Prima Aprilis, albo plotki że rzeźbiarze gw stworzyli ich po 10kg koksu i tak naprawdę już mają w drodze innych ładnych.

Ale prawda wygląda tak... Zrobili jeden oddział pokazali go na necie, ludzie się przestraszyli, zwymiotowali i pędzą do sklepów by kupić starych ładnych PG, patrzcie jaki marketing wystarczy postraszyć klienta.

DP ucudacznieni wybajerzeni, ale widać że będą się łatwo łamać.

Na plus jedynie WL choć myślałem że dadzą wypraski rydwanowych to ci nie są źli, ciekawe czy będzie dało się ich jakoś pociać i posklejać w innych pozach.

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Wotan »

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Master of reality pisze: Edit
£25.00 za 10 Chłopa!!!! #-o
to było wiadome, skoro 10 GS kosztuje tyle samo

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

Lothern Sea Guard FTW:> Wyczesani są:> Teraz to już nikt chyba nie będzie narzekał:>

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Luciu pisze:Lothern Sea Guard FTW:> Wyczesani są:>
są rewelacyjni, to prawda
Luciu pisze:Teraz to już nikt chyba nie będzie narzekał:>
zdziwisz się :)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Hahahaha, LSG świetni prawda, tyle że te modele pamiętają chyba jeszcze 4 edycję :lol2:
Oczywiście teraz są 1/3 droższe niż kiedyś. No ale teraz dodali im wypasione tarcze przecierz :P Swoją drogą niezły regres - żeby modele z przed czterech edycji robiły lepsze wrażenie od nowych :P

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Nowi dla mnie są naprawdę fajni i dobrze wykonani. Konwencja teraz HE jest mocno komiksowa i widać, że kształty stały się kanciaste. Jednakże dzięki temu, że są te plastiki bez problemu sklejam 2x30 do armii :)

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Nie tylko HE, ale generalnie wszystkie modele do battla są teraz rzeźbione w takiej konwencji. Mnie się taki "komiksowo-kanciasty" design nie podoba, ale to akurat kwestia gustu.

Co zaś się tyczy klejenia, piszesz, że sklejasz bez problemu 2x30 plastików. Mam przez to rozumieć że przyklejenie metalowej figurki do podstawki stanowiło problem?? Myślę że zajmowało to znacznie mniej czasu, a cenowo wychodziło tak samo.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2010, o 11:43 przez Andronicus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Akurat edycja 4, czy 5 były podobne i nawet bardziej rysunkowe. W edycji 6 była chwilowa lekka zmiana a w 7 niby powtórka 6. Teraz natomiast jest powrót do edycji 5. Nawet można powiedzieć, że w pewnym stopniu do stylu gry, choć już nie będzie herosa z 50 atakami ;)

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Nie zgodzę się, w 4ed modele były bardziej bajkowe, głównie za sprawą kolorowego malowania. Modele były co prawda mało dynamiczne, ale nie można było zarzucić im że są kanciaste. No i miały wartość kolekcjonerską :mrgreen: Dziś nawet herosów mamy w plastiku, podobnie jak 80% unitów. Kiedyś plastiki były atrakcyjne ze względu na niską, w porównaniu do metali cenę, dziś kosztują tyle samo... A dla mnie, jako kolekcjonera, takie plastiki są nic nie warte :P

turalyon
Mudżahedin

Post autor: turalyon »

A tak byłem dumny z mojego oddziału metalowych sea guardów których kupiłem 10 lat temu i tylko ja miałem:( A teraz można zamówić ich na stronie GW

ODPOWIEDZ