Turniej BWT w Sopocie 800pkt. 7ed.
Re: Turniej BWT w Sopocie 800pkt. 7ed. lub 2600 8ed.
ja jestem ciekaw frekwencji na turach
wiem ze zawsze sa czynniki zewnetrzne itp ale ciekawe ile osob pojawilo by sie na narzuconym z gory turnieju na 7 ed a ile na 8 ed
tak samo ciekaw jestem jak wypadnie Silesian Master (tutaj niestety dosc istotny czynnik zewn to jakies 40-50 graczy lokalnych ktorzy i tak nabija frekwencje)
zgadam sie z Wami ze 7 ed i tak umrze, wkoncu trzeba sie przestawic, ale ja wole sie przestawic (jesli w ogole wroce do WFB bo narazie jestem zajarany moimi ladnie pomalowanymi okraglakami) za pol roku jak beda opracowane sensowne ograniczenia i uscislenia
p o z d r o
wiem ze zawsze sa czynniki zewnetrzne itp ale ciekawe ile osob pojawilo by sie na narzuconym z gory turnieju na 7 ed a ile na 8 ed
tak samo ciekaw jestem jak wypadnie Silesian Master (tutaj niestety dosc istotny czynnik zewn to jakies 40-50 graczy lokalnych ktorzy i tak nabija frekwencje)
zgadam sie z Wami ze 7 ed i tak umrze, wkoncu trzeba sie przestawic, ale ja wole sie przestawic (jesli w ogole wroce do WFB bo narazie jestem zajarany moimi ladnie pomalowanymi okraglakami) za pol roku jak beda opracowane sensowne ograniczenia i uscislenia
p o z d r o
no rozumiem, ale ktoś te ograniczenia musi wymyślić, a im więcej gramy tym więcej wiemy o tej edycji i możemy pomóc w jej ograniczaniu, głupio by było gdyby cała polska grała na 8 a tylko pomorze dalej na 7...
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
Tadzik, twój komentarz mija się z celem.
@ Lorens: nie liczymy bolców dwóch na jeden slot, tylko po prostu jedna maszyna=jeden bolec. Nie chcieliśmy na ten format dopuszczać większej ilości maszyn, bo po prostu za bardzo by wszystko kosiły.
@ Lorens: nie liczymy bolców dwóch na jeden slot, tylko po prostu jedna maszyna=jeden bolec. Nie chcieliśmy na ten format dopuszczać większej ilości maszyn, bo po prostu za bardzo by wszystko kosiły.
Taaak tedzio, po pierwsze informacja o tym, że dwa bolce są liczone jako jeden slot special masz w armybooku (do dwarfów, O&G) i jeden slot rare (HE, DE) a nie w rulebooku a w rulebooku do 8 edycji masz napisane że 2 maszyny na 1 slot (czy cokolwiek liczone w ten sposób - spawny np.) mają znaczenie w liczeniu max triplujących i max dublujących się rarów (czyli 6 spear chuck i 4 bolce w DE sa dozwolone).tedzio pisze:Lorens pisze:2 bolce są liczone jako jedna maszyna?
otwórz sobie dział w RB warmachines i powiedz co widzisz...
Jednym słowem "idź synu potrenować" zanim zaczniesz mędrkować
co innego 2 oddziały na 1 slot a co innego równanie 2 maszyny = 1 maszynaMalin pisze:Taaak tedzio, po pierwsze informacja o tym, że dwa bolce są liczone jako jeden slot special masz w armybooku (do dwarfów, O&G) i jeden slot rare (HE, DE) a nie w rulebooku a w rulebooku do 8 edycji masz napisane że 2 maszyny na 1 slot (czy cokolwiek liczone w ten sposób - spawny np.) mają znaczenie w liczeniu max triplujących i max dublujących się rarów (czyli 6 spear chuck i 4 bolce w DE sa dozwolone).tedzio pisze:Lorens pisze:2 bolce są liczone jako jedna maszyna?
otwórz sobie dział w RB warmachines i powiedz co widzisz...
Jednym słowem "idź synu potrenować" zanim zaczniesz mędrkować