Gadżety GW

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Gadżety GW

Post autor: White Lion »

Mam takie dziwne pytanie.

Kupiłem sobie zestaw gadżetów GW i jest tam taka "tacka" z dziurkami oraz 6 "patyczków" - chyba do liczenia punktów.

Na niej są dwa zestawy dziurek po 9 w rzędzie oraz dwa zestawy po 3 dziurki ponumerowane I-III.

O ile rozumiem że te 9 dziurek służy określenie CR każdej strony to nie wiem:

1 - do czego mają służyć te dwa rzędy po 3 dziurki ?

2 - dlaczego jest 6 patyczków? rozumiem że 2 można użyć na dwóch rzędach po dziewięć i 2 na dwóch rzędach po trzy - więc po co kolejne dwa ?

Pytanie może dziwne ale jak ktoś to wykminił to niech napisze :)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

zastosowania

. Można podłubać w nosie(jeden do jednej dziurki , drugi do drugiej)

a tak na serio pewnie zapasowe na wypadek gdyby się zgubiło coś.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

ok sprawdziłem dłubie się świetnie :) dzięki

a jakieś pomysły na te dwa rzędy po 3 dziurki numerowane I - III ??

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

szeregi
Obrazek

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Ja co prawda tej tacki nie posiadam, ale grałem z graczem który coś takiego ma. Te dwa rzędy po trzy oznaczone rzymskimi cyframi użyliśmy do zaznaczania pełnych dziesiątek( np. zabitych + bonusy za szmatę, bsb itp. itd.).
Reszta kołków, to pewnie zapasowe.

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

:) dzięki wiedziałem że jak się parę osób znajdzie to zastosowanie dla każdego kawałka plastiku się pojawi (i to niejedno)

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

ja myślałem o pełnych trójkach, ale patrząc na nową edycję propozycja okurdemola jest zwyczajnie lepsza :)
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

A i tak najlepiej policzyć jak biały człowiek, używając starych dobrych kostek :)

A jeśli już mówimy o gadżetach, to te nowe wzorniki są z dupy. Strasznie ciężko określić co jest pod templatą. Mogli sobie darować te płomyczki i inne duperelki.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Kurcze, a mnie ten temat tak naprawdę zmylił. Myślałem, że w środku zobaczę linki do nowego wymysłu gw w stylu koszulek, długopisów, smyczy, młotków do wbijania gwoździ, czaszkowych piórników, płatków śniadaniowych itp. itd. A tu tylko o tacce...

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Akurat używam templatki nowej i bardzo ją sobie chwalę. Głównie dlatego że jest nieco dłuższa od starej, co zwiększa pole rażenia flamerów wszelkiej maści (mam na myśli rodzaj broni a nie rare'a demonów ;)).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Andrzej pisze:A i tak najlepiej policzyć jak biały człowiek, używając starych dobrych kostek :)

A jeśli już mówimy o gadżetach, to te nowe wzorniki są z dupy. Strasznie ciężko określić co jest pod templatą. Mogli sobie darować te płomyczki i inne duperelki.
No dokładnie, uważam że te nowe wzorniki są niepraktyczne.

Tak naprawdę z tych wszystkich gadżetów jedyną naprawdę przydatną rzeczą jest ten mały dżinks do sprawdzania kąta widzenia.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

gdzies byl filmik pokazujacy jak sie tych gadzetow uzywa.
wez pod uwage fakt, ze w cc zdobedziesz znacznie wiecej pkt. niz 9 :) cyfry rzymskie sa po prostu dziesiatkami. tak jak kurdemol napisal.
dla minie fajnym "bajerkiem" jest ten hmm.... cyrkiel? katownik? czasami nie zawsze jest miejsce by miarke wepchnac miedzy oddzialy. a z tym bardzo latwo mozna obliczyc odleglosci pomiedzy nimi.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

widziałem ten filmik prezentujący te gadżety.. był na stronie GW jeszcze przed wydaniem booka.

jak poszukać to pewnie się go znajdzie :)
Obrazek

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

http://www.youtube.com/watch?v=L2lGQfeEJT8
oto i on. Cyrkiel fajny, nawet myślałem nad jego kupnem ,tylko zniechęciła mnie cena 18Ł za cyrkiel+linijkę.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Cyrkiel jest nieprecyzyjny, im bardziej go rozewrzesz tym większy potencjalny błąd - no chyba że będziesz go przystawiał końcówkami do miarki i tam ustawiał, ale chyba nie o to w nim chodzi...

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Patyczki służą do odznaczania tur. To przecież logiczne.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

czy ktoś obczaił jakieś większe koszulki na karty, takie co by się w nie zmieściły te karty z zaklęciami?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

nie kojarzę, żeby takie były, a gram w przeróżne karcianki od jakiś 10-15 lat
jeśli Ci bardzo zależy, żeby się nie poniszczyły to daj je do ofoliowania, chociaż to chyba wyjdzie drożej niż nowy komplet...

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

takie mam pytanie

czy wiecie może czy GW ma w ogóle plan wydania kart magii innych lorów z AB?
Mniemam, że jest duże prawdopodobieństwo, że z nowymi Orkami wyjdą karty magii do każdej Waagh.
VC gra sporawo a jakoś nic nie słychać (albo ja nic nie wiem) o kartach z Lore of Vampires.
Za to zaraz po premierze 8 edycji wyszły karty do Beastmen'ów i DoCh.

Takie karty to jednak gadżet więc w tym temacie piszę :)
pzdr
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Wyszły takie karty do Demonów? Coś nie kojarzę...wiem o Beastmen, Skaven (które już wyszły z produkcji) i High Elves

Karty są fajne ale ich wielkim minusem jest ich rozmiar. Żaden producent koszulek na karty nie robi takich rozmiarów (no Mayday Games ma ale jeszcze większe).
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

ODPOWIEDZ