Alternatywne figurki dwarfów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Re: Alternatywne figurki dwarfów

Post autor: okurdemol »

Ładnie pomalowane, chciałbym powiedzieć, że wzory mi się podobają, ale niestety, te nadmiernie rozrośnięte klaty i patykowato wyglądające nóżki dziwnie kojarzą mi się z małpą. Do tego te ich kozie brody i głupkowate hełmy. No niestety. Jak dla mnie dwarfy z Mantica są kiepskie. :( Szkoda bo z tego co tu czytałem to sporo chłopków w pudle za rozsądna cenę.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Ja tam planujekupić sobie 60 takich krasnoludków ale te kanciaste tarcze odedetne i w zamian przykleje te okrąglasy :D
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Kubon to co WE odchodzą w zapomnienie?
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

nie no cos ty :mrgreen: WE to moja pierwsza armia zresztą elfy to moja ulubiona rasa. Krasnoludy będę zbierał powoli :P Po prostu zniesmaczył mnie nowy wizerunek Skirmisherów :S przez co chwilowo odechciało mi sie grać WE. Leśniakami będę grał towarzysko w domu a na turnieje nimi wrócę dopiero jak mi zrobią dla nich nowego AB ;) A juz od dawna planowałem cos na kolejną armiję :P Miały być albo HE albo Dw ;) W każdym razie cos z fajnymi klocami piechoty :P. Padło na Kraśki bo będę mógł odgrywać fajne bitewki towarzysko :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Taaa.. towarzysko.. ;) elf przechrzta.. Nie wiem jak będzie z zarostem, ale nogi zawsze da rade skrócić jak coś. :P Przy okazji czy to nie dlatego tak bardzo Ci się krasie podobają, bo armia na ta edycję okazała się całkiem, całkiem spoko? ;) Przypominają mi się czasy gdy wylazł nowy (ed.6,5) AB krasiowy i BfSP. Ale się wtedy tych "dwarfów" porobiło. A potem można było workami z allegro plastiki krasiowe zbierać. :P Btw. WoCh też ma fajne klocki.. i magię i artylerię a nawet kawalerię i w ogóle jest spoko. :P A teraz już tak bez wygłupów zadam Ci pytania:

1. Czy aby na 100% jesteś pewny że chcesz grać krasiami?
2. A co by było gdyby WE splewiono strasznie(np. wyszłaby errata przerabiająca skirmishe czy jakiś inny kosmos), a obowiązywała by 7ma edycja? Czy też byś wtedy wybrał kraski?
3. Co Ci się w tej armii najbardziej podoba?

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

1. Oczywiście ze tak. Zakupiłem juz pierwsze modele wiec nawet na 100% ;)
2. Tak wybrał bym kraśki. Wiem ze teraz to zabrzmi jak tłumaczenie sie ale planowałem nową armię jeszcze sporo przed 8 ed. ;)
3. Najbardziej mi sie podobają pancerne kloce piechoty i składanie run na bohaterach :mrgreen:

Nie przesadzajmy teraz w tej armii najsilniejsze jest chyba strzelanie a ja nie mam zamiaru grać na nim prawie wcale. Spora wiekszosć pkt pójdzie w walcząca piechotę. Reszta może w jakieś maszynki wspomagajace (organki czy katapki) :P

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

kubon pisze:Nie przesadzajmy teraz w tej armii najsilniejsze jest chyba strzelanie a ja nie mam zamiaru grać na nim prawie wcale. Spora wiekszosć pkt pójdzie w walcząca piechotę. Reszta może w jakieś maszynki wspomagajace (organki czy katapki) :P
Ty powergamerze. :P W tej edycji najsilniejsze są klocki. (Przynajmniej tak wynika z testów moich i nie tylko moich) :P Hmm.. składanie run na bohaterach powiadasz... hmm 3x Spellbreak :D No nic powodzenia w takim razie życzę i wytrwałości, ale to jak przy każdej armii. :)

btw. Nie wiem jak reszta długobrodej braci na to patrzy ale WoCh ma, przynajmniej w mojej opinii, lepsze/porównywalne klocki. :P

Awatar użytkownika
Mongrim
Mudżahedin

Post autor: Mongrim »

NAJMNIEJ porównywalne :wink: WoCh w tej edycji dostał niemałego kopa, co tu dużo gadać. Poza tym i tak mają więcej ataków, większy dobór broni, jazdę. Krasnoludy wygrywają z hałasem toughnessem i liderką. Jak z wszystkim innym zresztą. Do Krasnoludów trzeba mieć serce. I brodę :D

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Nie grałem jeszcze z Wochem, ale wydaje mi się, że może coś być na rzeczy. Trzeba zapytać kogoś, kto z nimi grał.

Apropo - wątpisz w wytrzymałość i ogólną zajebistość krasnoludzkich piechurów? Z tego co widziałem nasza piechota trzyma sie najlepiej :twisted: Nie wspominam nawet o gobosach brata, bo toto idzie w panikę i rozypkę już w drugiej turze ^^ Tym bardziej szarża wrażych ogierów bretońskich nie za dużo im robi. Dwarfy rlz!
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Mongrim
Mudżahedin

Post autor: Mongrim »

Wątpić nie, nie wątpię :) Złamać, spanikować, przestraszyć to nas k***wsko trudno... Ale nie ma już sejwa na 2+ u ironów :evil:
A z WoChem grywam i są naprawdę twardzi, skurczysyny :)

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

WoCh jest masakryczny. Twardy, mocna magia i bardzo mocno bije. Grałem ostatnio z tym. Wyrżnęliśmy się prawie, że do nogi, zostały tylko jakieś szczątki. Gdyby nie fartowna armata i pech u przeciwnika, to bym przegrał pewnie. Może nie z kretesem, ale jednak. A tak to wyszło 11:9 dla mnie :P Wiara czyni cuda,bo cały czas wierzyłem, że mam szansę i bez strachu podszedłem do tego. Ale nie powiem było mi bardzo gorąco w tej bitwie. No i dwurąk. Gdybym miał hw+shield na oddziałach to bym normalnie popłynął z kretesem.

Awatar użytkownika
Eleiman
Pseudoklimaciarz

Post autor: Eleiman »

niestety zamowienia nie zloze bo nie posiadaja opcji platnosci bez credit card w opisie

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

http://www.manticgames.com/Shop-Home/Dw ... gures.html
Co sądzicie o Herosach mantica ;) ? Moim zdaniem całkiem zgrabnie im wyszli. Szczególnie dwaj po prawej. Kiedy będę kupował kolejną partię kraśków od nich to sprawie sobie takiego seta :D
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010, o 14:42 przez kubon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Popraw link, to może pogadamy. Ja jakoś nie mam ochoty na Bechłamota.

Awatar użytkownika
Drunken_Dwarf
Wałkarz

Post autor: Drunken_Dwarf »

witam
Chciałbym się dowiedzieć jak rozmiarem mają się dwarfy od Scibora do dwarfów GW?
pozdrawiam
Kto pije ten łebski,
kto pości ten kiepski.

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Drunken_Dwarf pisze:witam
Chciałbym się dowiedzieć jak rozmiarem mają się dwarfy od Scibora do dwarfów GW?
pozdrawiam
Rozmiarem mają się jakciemoge, gorzej, że proporcjami sie mijają. Ściborki są megapękate i w układzie cokolwiek piramidowym. Można ich użyć na herosów, byleby za blisko łorkszopowych klocków nie stawiać, bo wtedy róznica stylu mocno się rzuca w oczy.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

okurdemol pisze:Popraw link, to może pogadamy. Ja jakoś nie mam ochoty na Bechłamota.
Wtopa :oops:
Poprawione ;)

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Dla mnie to są paskudne te Krasnale z Mantica.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Mi tez się nie podobają. Takie jakieś dziwne proporcje, krótkie brody, dziwne tarcze i hełmy niczym goblińskie nocniki. :|

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Ten z lewego górnego rogu (king?) najlepszy IMO, ale i tak w porównaniu z figsami od GW czy AoW jest mega slaby niestety.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ