THUNDERSTOMP - Wa-wa, 16 października, 2800pkt. - regulamin!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Re: THUNDERSTOMP - Wa-wa, 16 października, 2800pkt.

Post autor: swieta_barbara »

W poprzedniej edycji tez mi sie to zdarzalo. Pamietam jak kiedys na masterze blasterze grajac z Kielonem na 1szym stole 4ta bitwe w 1szej turze na glw klocku boar boyzow z generalem i bsb rzucilem 1 na animozje, zabilem 4, nie zdalem paniki, ucieklem za stol razem z 4 maszynami i klockiem night goblinow, a moje trolle przestaly sie poruszac. I tez tak jak mowisz - zrobilem wszystko dobrze, ale bitwe przegralem nawet szybciej niz Ty (zaczynalem, wiec Kielon nie mial nawet okazji sie ruszyc. Ba! Nie rozegralem nawet ani jednej fazy magii!).

Albo zeszloroczne eliminacje do ETC - Shino gniecie dukowi jajka za pomoca lorda z kosiara, duke podjezdza, rzuca gateway z ifki i zabija wszystkie licze. Koniec gry.

Takie sytuacje nie sa czyms nowym w WFB, a Twoje wrazenia wynikaja z akumulacji przykrych peszkow/fartow w krotkim okresie czasu. Magia jest bardzo mocna obecnie, ale akurat jest to ten aspekt gry, ktory najlatwiej ulega wszelakim modyfikacjom (IMO ludzie z GW pisza te lory bez patrzenia na metagame jaki wytworza, a raczej glw. patrzac na fajnosc danego czaru), w czasie gdy wiele innych denerwujacych aspektow mechaniki gry poszlo mocno do przodu.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

ja widziałem na sąsiednim stole, jak w pierwszej turze (z powodu scenariusza) tęczowiec na dysku zrobił flee (17 cali) przed smokiem i za stół :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

eee tam, ta edycja jest po prostu szybsza; kiedy grają dwie szybkie armie, to jest góra jedna tura strzelania, magia również wymaga przemyślenia, bo błędy mogą bardzo boleć a na wszystko znajdzie się bat

jak nie będę miał wykładów to wpadnę po przesuwać ołnierzyki :wink:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

swieta_barbara pisze:Twoje wrazenia wynikaja z akumulacji przykrych peszkow/fartow w krotkim okresie czasu.
Sytuacje o których mówisz faktycznie mega pechowe ale są to wydarzenia, które wydarzyły się w przeciągu całej edycji a ja mam podobne doświadczenia już na początku edycji. Dobra już nie zaśmiecam tematu, tym bardziej, że nie dam rady być na turze bo mam zajęcia :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Rany julek, morze lez normalnie... Grolshek, nikt ci w "idiothammera" grac nie kaze.

Blessik, przejdzie gliniana minimiseczka na podstawce zamiast kotla?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Wygląda na to, że uda mi się tym razem wpaść, ale jeszcze to potwierdzę.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Rince pisze:Rany julek, morze lez normalnie... Grolshek, nikt ci w "idiothammera" grac nie kaze.

Blessik, przejdzie gliniana minimiseczka na podstawce zamiast kotla?
Pożyczę ci mój kocioł. Nie będzie problemu ;)

Bedę na 90%, bo mimo dalekiego miejsca na masterze wiem co trzeba usprawnić by rozpa działała.

@Lazur

Puki co moimi DE wygrałem wszystkie bitwy ze skavenami. Jak jest B&G wystarczy wjechac w kloc z dzwonem wszystkim i w końcu zmiele cały oddział.

@Bless

Będą ograniczenia magii?

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

master pokazął, ze ograniczenia magii nie sa niezbędne, szczegolnie ze niektóre defstary są do ruszenia tylko, za pomocą magii ;/ takie błędne koło.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

fajnie ze turniej jest zgloszony do ligi :)

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

Ciekawe jakie chcecie dać scenariusze? Mam szansę przybyć, jeśli żona i córka pozwolą... A lubię posiedzieć nad rozpiską, więc czekam z niecierpliwością na szczegóły

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

:arrow: Grolschek: miałem podobne odczucia, ale stwierdzam, że wcale nie ma takiej tragedii. Przykłady?

lokal w Świdniku: powergamerskie HE zabijają z deatha tylko pół lancy i małą czarkę - odrobina manewrowania i nie ma w co rzucać tych straszliwych kombosów. Scenariusz defend the fatherland! wygrany 16-4

silesian: blood&glory przeciwko kraśkom w 1 turze tracę indirectem generała, zostaję na 4 pkt. Krasie mają gunline (2-3 katapy/nie pamiętam, 3 działa, 2 bolce, kusze i thundzi i 7 pkt break), w 5 turze którą specjalnie dograliśmy do końca zostały na 0 pkt break...

funowa gra z Andrzejem na Silesianie: kombo HE zjedzone w 2 turze, nawet nie użył power scrolla... Bo nie miał na co.

I nie jestem mega ogarniętym graczem, robię masę błędów, parę bitew w tej edycji przegrałem przez własną głupotę, parę przez pecha, ale... W 7 ed. w analogicznych sytuacjach też bym przegrał przez pecha

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Zagrałem w okrąglaki i ciśnienie zeszło jak ręką odjął... Już po temacie...

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

a ja się ogarnę może i wpadnę, bo 8ed mi pasi i żadnych tam ograniczeń hc na maxa !!! :lol2: 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

mati.pl pisze:a ja się ogarnę może i wpadnę, bo 8ed mi pasi i żadnych tam ograniczeń hc na maxa !!! :lol2: 8)
Polejcie Jemu! :D
+1 Mati :)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Grolshek pisze:Zagrałem w okrąglaki i ciśnienie zeszło jak ręką odjął... Już po temacie...
w ktora strone to interpretowac... bo rzmi dosc dwuznacznie...

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Slaanesh przez Ciebie przemawia... :P

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Jeśli chodzi o cięcie magii to ja już sam nie wiem.
Licząc z Silesianem zagrałem 10 bitew na 8 ed. 8 z nich bez ograniczenia magii. Raz tylko zaczynałem. Wygrałem 9/10 bitew z czego najgorszy mój wynik to było 13:7. Nie używam power scrolla, praktycznie nie rzucam czarów. Jedyna przegrana to z kraśkami, więc tu potęgi magii też nie zobaczyłem. Na Śląsku właściwie tylko recast VCtów sprawdzał się bez zarzuty. Haje - totalna klapa.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

Oi,
@Debek
wydaje mi sie, z w poscie o Silesianie napisales, ze warto sie zastanowic nad zmniejszeniem punktow, tak by nie wsyzstkie kombo wchodzily. I to jest w sumie zbiezne, z tym co GW sugerowalo. Moze to warto przetestowac? Bitwy na maks 2k?
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Jutro rano bless wrzuca regulamin. Scenariusze juz wlasciwie uzgodnilismy, ale dopracowujemy nasza wizje balansu magii.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Śląsku właściwie tylko recast VCtów sprawdzał się bez zarzuty. Haje - totalna klapa.
hajami nie grał żaden znany mi gracz, moze to dlatego :P
barb mial na lordzie deaf a nie nekromancję :) to apropo recasta.
Lizzie i skaveny, z którymi nie zdążyłes zagrać ich fazy magii ;) też miażdżą magią.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

ODPOWIEDZ