Dymitr i jego Mroczne elfy [2350/2500]

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Re: Dymitr i jego Mroczne elfy [2350/2500]

Post autor: Marys »

Poza biciem po inicjatywie, wyzwaniem z byle czempionem i łapiącymi je 6 fastów.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

Marys pisze:Poza biciem po inicjatywie, wyzwaniem z byle czempionem i łapiącymi je 6 fastów.
zapomniales dodac o przepadajacym overkillu jak chemp zginie od jezdzca ;)

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

pewnie smok to mega kozak - wycina w pień każdą piechotę - bo dopóki mają szeregi to zbrejkować jej nie może :mrgreen:, terrorem rozpędza całą armię, jak zda liderkę to poleci na 20 cali, po drodze sobie zionie 1 raz, zaszarżuje na dystans od 12 do 22 cali i na koniec zrobi thunderstompa w czempiona o ile lord go wcześniej nie usiecze :lol2: a BTW nie wiedziałem że teraz tylko smoki mogą wchodzić do lasu... 8)

ale co tam ludzie się w ogóle nie znają i na masterach tych przegiętych smoków nie uświadczysz... debile i tyle :wink:

pozdro,
Ż.

P.S. zgodnie z treścią s10 RB armata nie może poprowadzić LOS do celu nie ma ślipków ergo w 8ed armaty nie mogą strzelać :wink: =P~

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Jak się nie potrafi grać to może smok wypada cienko...Ale jak się potrafi ( 8) teraz mówię o sobie) to smok jest zajebisty -> Poza losowością w dochodzeniu w każdym aspekcie gry jest praktycznie o niebo lepszy. Cannon może jest zajebisty na smoka ,ale przynajmniej teraz nie boję się nim ryzykować -> co z tego że mi go zabiją jak niedostaną za niego pkt :D.

Smok Uberalles
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

ale co tam ludzie się w ogóle nie znają i na masterach tych przegiętych smoków nie uświadczysz
To akurat prawda. Na żadnym masterze w tej edycji jeszcze smoka nie widziałem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Jankiel pisze:
ale co tam ludzie się w ogóle nie znają i na masterach tych przegiętych smoków nie uświadczysz
To akurat prawda. Na żadnym masterze w tej edycji jeszcze smoka nie widziałem.
No co najmniej jednego uświadczysz na Silesianie. Po masterze potwierdzi się, co jest dobre na warunki masterowe a co nie. Może się nagle okaże, że Bretonia jest przegięta? :twisted:

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Ty sie Pedros nie śmiej ale złożyliśmy mocną bretkę pod SM, tylko kierowcy nie mamy żadnego
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Dmtrij pisze:Ty sie Pedros nie śmiej ale złożyliśmy mocną bretkę pod SM, tylko kierowcy nie mamy żadnego
jeśli będę wiedział że pojadę na 100% zostanę kierowcą bretki... jeśli fixy udostępnicie 8)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

obawiam się kumek ze ludzików też nie mam
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Pedros
Oszukista

Dmtrij pisze:Ty sie Pedros nie śmiej ale złożyliśmy mocną bretkę pod SM, tylko kierowcy nie mamy żadnego
Ja się nie śmieje, to było całkiem poważnie. Tak naprawdę na razie nie wiemy, co jest w top 3, poza imperium i he.

A wiem też, że z bretką prowadzoną przez np. Dębka nie miałbym pewnie żadnych szans ;> skill>armia.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

a ja uważam, że 8ed troszke resteuje róznice skilla

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

że 8ed troszke resteuje róznice skilla
Ano. Niektórzy starzy gracze zachowują się jak dzieci we mgle.
Smok idzie na challenge z championem... Normalnie jak narzekania dziesięciolatka w 7 edycji "bo mój przeciwnik ma 20 czołsenów kolna z helosami i lospieldala wszystko"
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

dokładnie! Hmmm... mam nadzieje dostać wielu strasznych panów i ich poogrywać na SM.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Dmtrij pisze:obawiam się kumek ze ludzików też nie mam
no cóż... smutek tylko zostanie :wink:
Jankiel pisze:
że 8ed troszke resteuje róznice skilla
Ano. Niektórzy starzy gracze zachowują się jak dzieci we mgle.
Smok idzie na challenge z championem... Normalnie jak narzekania dziesięciolatka w 7 edycji "bo mój przeciwnik ma 20 czołsenów kolna z helosami i lospieldala wszystko"
hehehe.... super "cytat" 8)

fakt skilluje się całkiem inaczej, niestety chyba większość uważa że gorzej :?

ps.: szanse nieco wzrosły tak do 45% na mastera oby się udało :)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Silesia Master, mimo wszystko udany (z punktu widzenia gracza)

1 Bitwa
Zeppelin DE, obok nas Pedros z bliźniaczą rozpiska jak moja

nie będę się rozpisywał zbytnio, zagrałem mega słabo, kupa błędów i nieznajomość zasad doprowadziły do tragedii 2-18 w dawn attack (scenariusz nie specjalnie przeszkadzał). Zeppelin miał rozpę troszkę inną, ale tez mocno ofensywną.
z kwaiatków z bitwy
- assasini mają Ld 10 po to by oblewać pierwsza panikę w grze
- bicie po inicjatywie zmienia BARDZO dużo (vide DR w kresce z champ na czele od boku i z górki w hydre... )
- można zdać brejka i robić najeżdżanie
- Zeppek, co tu dużo mówic, Twoje hydry sa lepszą karmą karmione, wiec zabijają lepiej:D:D:D

2. Bitwa MarcinMysz SKAVENY

Kolega z klubu... szczury na standardzie, poza brakiem Power Scrolla i dwa kółka+abomka+latarka
tez bez historii, ja na pałe naprzód, on próbuje mnie odstrzelic, nie udaje sie i 14-6 dla mnie ( trochę głupich strat) Mantysia flaming attacks FTW, abomki to nie problem wtedy
Man of The Match:
Konik z DR
6 tura, ostatni combat, dzown na jednej ranie...dwa konie trafiają, jeden przebija...ward...oblany, dziękuje:)

3. Bitwa Klocek VC

tu za to brakowałoby miejsca n forum by sytuacje ciekawe opisać. raz, że słoneczko kluczowe misfire, dwa że jedna hydra +smok+mantykora nie przejechały sie po gwardii, potem wskrzeszony Black Coach, który jednak stwierdza ze chce umrzeć:P
ergo - daliśmy sobie 10-10 wypijając przy tej bitwie po 6 browarków chyba:P
chyba najprzyjemniejsza bitwa na tym masterze

4. Bitwa Andzrej Andrzej HE

...zobaczyłem Andrzeja rano, i uznałem, że mam odruchy humanitaryzmu... Nie da się grać z kimś kto może mieć problemy z wymówieniem własnego nazwiska, szuka kibla bo chce mu sie rzygać i nagle ogarnia ze zgubił buty. postanowiłem oddać remis (ja byłem o dziwo trzeźwy) i dać sie młodemu wyspać. Inna sprawa, że był to najbardziej spodziewany wynik naszej potyczki.

5. Bitwa Durin WOCH

Blood and Glory
zawsze mówiłem, że to mój scenariusz
tura 1. Smok samotna szarża w maruderów, których brejkuje ( z breath zabiłem 10:D) ovverun w Warriorów.
tura 2. mantysia na jednej ranie i druga zupełnie zdrowa wjazd w knightów+BSB z mantykory w chalangu KB, chorowita zginęła, ale rycerze przegywaja CR i wrotki, dogonieni. Czarka (chalange z magiem) zadaje 0 ran, smok jedną (na szczęście, bo dał sobie +1sv od warshrine) tak więc wchodzi thunderstomp - 6 hitów 5 ran, 4 po sv/wardach
Warriorzy przegrywają CR i wroty. Koniec bitwy 20-0

uwielbiam ten scenariusz

Dziękuje wszystkim za bitwy

Pedros
Oszukista

Dmtrij pisze: - Zeppek, co tu dużo mówic, Twoje hydry sa lepszą karmą karmione, wiec zabijają lepiej:D:D:D
To samo można powiedzieć o mojej bitwie z nim. Pojedynek ziania hydr: ja 1 (ucieszony ze zionąłem 8) i, po czym Zeppek walnął 12 i mi zabił hydrę. Ale sobie przypomnieliśmy, że przecież mam jeszcze ataki i mu też zabiłem ;D

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Zajebiście było Cię wreszcie poznać i dzięki za mega bitwę :D P.S Tu hydry nie miały nic do rzeczy ,ale co miałeś zrobić z moim (Jankielową legendą) smokiem zrobić ? Ogólnie DE na DE są średnie ,a Ty miałeś jeszcze z moją rozpą naprawdę podgórkę.

pzdr -> do następnego razu
I believe in Honour.!

Pedros
Oszukista

Mogłem jedynie wysnajpować ci jeźdzca snajperka z T, a potem zesłonkować smoka.

ODPOWIEDZ