HE 2999
Re: HE 2500
AS 2+z przerzutem i +4WS i co turę wyciągam ci hero lub czempiona
dostaniesz słoneczko
dostaniesz słoneczko
mój AB alarmuje jak przekroczę 25% w lordów. Nie muszę się martwić o części dziesiętne czy samemu sprawdzać.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Właśnie wróciłem z Silesian(master) i co 12miejsce(najwyższy HE na turnieju)
Nie miałem śmiesznych PG tylko WL
1 bitwa OK
Magów od początku trzymałem w dużych łucznikach mój przeciwnik prawie miał całą armie w prawym rogu ja na środku co potem dało mi dużą przewagę Kombo niszczyło oddział w 2 turze WL dobili resztki po czym szarża małymi łukami z brzytwą na bule przeciwnikowi weszło tyle regenek że (17ran 6 weszło) Wl oweeran 2'(musiałem rzucić 5 żeby wbić na bule z którymi walczyły łuki)
w 5turze przeciwnik się podał stwierdził że 4 fiksami nie ma nawet co tracić czasu
20:0
2 bitwa VC Assur
On zaczyna GG wchodzą jako wsparcie jakaś tam magia i JA przekładam magów do łuczników(zjebałem zapomniałem BSB przełożyć) i magia wiatry 2,2+2 i co pitka weszła ale zniosło mi 10' a potem już tylko szpony się zaciskały
0:20 :/
3 bitwa Darek Polit DOC
Grałem na remis skitrałem się w rogu a WL wsadziłem do lasu i w nich wszyscy magowie oprócz 1lvl
on w swojej pierwszej wyleciał kiperem a ja w mojej turze uciekłem dużymi magami do dużych łuczników
i obniżyłem mu Tafa o 3 i siłe o 2 po czym rozstrzelałem mu go łucznikami
Potem w jego turze Fiendy na farcie wdupiły się na łuczników z magami ale magia zrobiła swoje Flamery strasznie kruszyły mi odziały
w 3 turze już grałem tak olewkowo w mojej 6 turze przeciwnik mi powiedział ze jest piąta i to zjebało mi pewną wygraną
i : rozstrzelał mi łuczników 3lvl mag zginoł od 6 z metala nie uciekłem do WL
i z bitwy zrobiło się 10:10 ( a zapowiadało się na 12:8 dla mnie)
4 Bitwa lizaki na slanie 40saurusach 5stedziach ( w tym jeden silnik)
Do drugiej tury szachy :/ mój przeciwnik stwierdził że nie ma sensu uciekac klocek saurusów ze slanem podszedł mi na zasięg
kombosu i z tego kloca zrobiło się 10 których dostrzeliłem i potem w 4 tury wycinałem stedzie został sobie jeden .
19:1
5Bitwa na skavy na milionie slejvów :/ Wojciech Dudek
ogólnie nie chciało mi się grać na taka masówkę więc(WL +3magów i BSB) WL wdupiłem się w abomkę(na 3 ranach) kółko kilka oddziałów 30slejvów .Przeciwnik do piątej tury starał się zatrzymać odział Wl który pojedynczo wycinał slejvy (między czasie łucznicy zniszczyli 2x30slejvów a Egle latare) w mojej 5 turze przeciwnik zrobił błąd co go kosztowało zginięciem Sera
i wynikiem 17:3
Z bitew 66
Malowanie 14
80 łącznie
Moja rozpa
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=25545
I NIE MIAŁEM PG
WL GÓRĄ
Nie miałem śmiesznych PG tylko WL
1 bitwa OK
Magów od początku trzymałem w dużych łucznikach mój przeciwnik prawie miał całą armie w prawym rogu ja na środku co potem dało mi dużą przewagę Kombo niszczyło oddział w 2 turze WL dobili resztki po czym szarża małymi łukami z brzytwą na bule przeciwnikowi weszło tyle regenek że (17ran 6 weszło) Wl oweeran 2'(musiałem rzucić 5 żeby wbić na bule z którymi walczyły łuki)
w 5turze przeciwnik się podał stwierdził że 4 fiksami nie ma nawet co tracić czasu
20:0
2 bitwa VC Assur
On zaczyna GG wchodzą jako wsparcie jakaś tam magia i JA przekładam magów do łuczników(zjebałem zapomniałem BSB przełożyć) i magia wiatry 2,2+2 i co pitka weszła ale zniosło mi 10' a potem już tylko szpony się zaciskały
0:20 :/
3 bitwa Darek Polit DOC
Grałem na remis skitrałem się w rogu a WL wsadziłem do lasu i w nich wszyscy magowie oprócz 1lvl
on w swojej pierwszej wyleciał kiperem a ja w mojej turze uciekłem dużymi magami do dużych łuczników
i obniżyłem mu Tafa o 3 i siłe o 2 po czym rozstrzelałem mu go łucznikami
Potem w jego turze Fiendy na farcie wdupiły się na łuczników z magami ale magia zrobiła swoje Flamery strasznie kruszyły mi odziały
w 3 turze już grałem tak olewkowo w mojej 6 turze przeciwnik mi powiedział ze jest piąta i to zjebało mi pewną wygraną
i : rozstrzelał mi łuczników 3lvl mag zginoł od 6 z metala nie uciekłem do WL
i z bitwy zrobiło się 10:10 ( a zapowiadało się na 12:8 dla mnie)
4 Bitwa lizaki na slanie 40saurusach 5stedziach ( w tym jeden silnik)
Do drugiej tury szachy :/ mój przeciwnik stwierdził że nie ma sensu uciekac klocek saurusów ze slanem podszedł mi na zasięg
kombosu i z tego kloca zrobiło się 10 których dostrzeliłem i potem w 4 tury wycinałem stedzie został sobie jeden .
19:1
5Bitwa na skavy na milionie slejvów :/ Wojciech Dudek
ogólnie nie chciało mi się grać na taka masówkę więc(WL +3magów i BSB) WL wdupiłem się w abomkę(na 3 ranach) kółko kilka oddziałów 30slejvów .Przeciwnik do piątej tury starał się zatrzymać odział Wl który pojedynczo wycinał slejvy (między czasie łucznicy zniszczyli 2x30slejvów a Egle latare) w mojej 5 turze przeciwnik zrobił błąd co go kosztowało zginięciem Sera
i wynikiem 17:3
Z bitew 66
Malowanie 14
80 łącznie
Moja rozpa
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=25545
I NIE MIAŁEM PG
WL GÓRĄ
Rozpa na 1600
1 Mage @ 185.0 Pts
General; Magic Level 2; Lore of Metal
Jewel of the Dusk [15.0]
Iron Curse Icon [5.0]
Sacred Incense [30.0]
1 Noble @ 178.0 Pts
Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Banner of the World Dragon [60.0]
30 First Archers @ 407.0 Pts
Longbow; Light Armour; Standard Bearer; Musician
Banner of the Eternal Flame [10.0]
Captain
29 White Lions @ 540.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Standard of Balance [45.0]
1 Guardian @ [27.0] Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt
Amulet of Light [15.0]
6 Shadow Warriors @ 96.0 Pts
Longbow; Light Armour
1 Lion Chariot @ 140.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Co wy na to ??
Herosi do łuczników a WL idą się bić
Na razie tylko coś takiego mi przychodzi do głowy na te pkt
Jak zagram to powiem czy jest sens
1 Mage @ 185.0 Pts
General; Magic Level 2; Lore of Metal
Jewel of the Dusk [15.0]
Iron Curse Icon [5.0]
Sacred Incense [30.0]
1 Noble @ 178.0 Pts
Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Banner of the World Dragon [60.0]
30 First Archers @ 407.0 Pts
Longbow; Light Armour; Standard Bearer; Musician
Banner of the Eternal Flame [10.0]
Captain
29 White Lions @ 540.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Standard of Balance [45.0]
1 Guardian @ [27.0] Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt
Amulet of Light [15.0]
6 Shadow Warriors @ 96.0 Pts
Longbow; Light Armour
1 Lion Chariot @ 140.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Co wy na to ??
Herosi do łuczników a WL idą się bić
Na razie tylko coś takiego mi przychodzi do głowy na te pkt
Jak zagram to powiem czy jest sens
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2010, o 19:15 przez Szymon, łącznie zmieniany 2 razy.
rospa 1
jak dla mnie za dużo magii i za bardzo polegasz na jednym klocku.starczy niezdany terror i masz po bitwie (chyba pamiętasz).może jednak te 5x10 by było lepsze?
rospa 3
jak dla mnie to chciałbym spróbować na to zagrać ciekawa rospa która może namieszać.ale moje "tramwaje"i tak wymiatają
jak dla mnie za dużo magii i za bardzo polegasz na jednym klocku.starczy niezdany terror i masz po bitwie (chyba pamiętasz).może jednak te 5x10 by było lepsze?
rospa 3
jak dla mnie to chciałbym spróbować na to zagrać ciekawa rospa która może namieszać.ale moje "tramwaje"i tak wymiatają
EvilOne pisze:I najlepsze
-Za +6p może robić "Arrr" , epickie