for GEEK'S only!

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Starbuck
Mudżahedin

for GEEK'S only!

Post autor: Starbuck »

wątek dla Geeków i sympatyków. Śmieszy Ciebie dowcip "0011001", albo dowcipy dotyczące seriali fantasy/ s-f itp? To miejsce dla Ciebie!

(osobiście znam więcej o i dla maniaków branży IT)

Na początek moja ukochana piosenka kodera:
http://www.youtube.com/watch?v=Eq3CuMDX ... r_embedded And so they code.... :D

z basha bodaj:

-Tato, co to znaczy HDD format completed?
-To znaczy, że już kurwa nie żyjesz!
"Nie ma ucieczki przed Chaosem. On naznacza nas wszystkich"

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

to ja podrzuce jeden ze ściany :D

Żona programisty:
- Ciągle jesteś zajęty i siedzisz przy komputerze. Żebym choć miała dziecko...
- Kładź się, będziemy instalować...

dzisiaj mam nockę, więc zaspamuję ten temat, co mi tam

Obrazek
Obrazek
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

GoblinNadGobliny
Mudżahedin

Post autor: GoblinNadGobliny »

zapraszam na Informatyke na polibudzie, tutaj cale studia to jeden wielki geek-joke!
Obrazek

Awatar użytkownika
Starbuck
Mudżahedin

CZERWONY KAPTUREK wersja 2000.0 (czyli baśnie zaktualizowne)

Dawno, dawno temu, była sobie mała internautka, a nazywała się Czerwony K-pturek. Codziennie chatowała sobie z przyjaciółmi na kanale #las, aż tu pewnego dnia dostała maila od Mamy, w którym było napisane:

"Kochana Córeczko, w załączniku przesyłam Ci pliki HTMLowe dla Babci. ZaFTPuj się, proszę, na konto Babci i daj jej te pliki, bo są jej potrzebne, żeby postawić sobie stronę webową. Całuję. Mama"

Tak więc nasza mała internautka odpaliła sobie Windowsowego FTPa i zalogowała się jako "K-pturek", żeby przesłać babci pliki, które właśnie dostała od mamy. Akurat ściągała załącznik ze swojego konta webmailowego gdy nagle dostała przez ICQ'a wiadomość od użytkownika o adresie e-wilk@hacker.las.com.K-pturek grzecznie odpowiedział na ICQową wiadomość, na co E-wilk uprzejmie ją pozdrowił i zapytał dokąd to się wybierała. K-pturek odpowiedział:
- Loguję się na konto Babci, żeby przeFTPować parę plików potrzebnych do postawienia własnej strony webowej.
Po takiej odpowiedzi E-wilk zatelnetował się na skróty i połączył się z kontem Babci pierwszy.

Gdy konto babci zapytało go o login ID, wstukał "k-pturek", zcrackował hasło i wszedł na konto. Babcia, gdy zorientowała się, że to nie K-pturek tylko ktoś inny, natychmiast skillowała mu proces, ale niestety E-wilk był szybszy. Zrobił jej ICMP flood'a na wszystkie porty, których firewall babci nie pilnował, firewall sie wywalił, a E-wilk zmienił hasło Babci. Potem przyznał sobie prawa ROOTa i zmienił system operacyjny na nowy, który nawet interfejsem przypominał stary system babci. A gdy już wszystko było zainstalowane, rozgościł się na koncie babci podszywając się pod dotychczasową właścicielkę.

Po chwili zalogował się K-pturek i po wejściu na konto babci zorientował się, że coś się tu zmieniło. Zatalkował szybko do babci i zapytał:
- Babciu, a dlaczego masz taką wielką quotę na dysku ?
- Żeby lepiej pomieścić Twoje pliki.
- Babciu, a dlaczego masz taki nowoczesny interfejs graficzny ?
- Żeby lepiej skatalogować Twoje pliki.
K-pturek poczuł, że coś tu jest nie tak:
- Babciu, a dlaczego masz prawa ROOTa ?
- Żeby Cię lepiej zcrackować !!!

Po takiej rozmowie nawet mały łatwowierny K-pturek rozpoznał, że to wcale nie Babcia i szybkim whois sprawdził, że jej rozmówca talkował z konta e-wilk@hacker.las.com. K-pturek natychmiast wysłał maila do security@cyberspace.cop.org żeby poskarżyć się na oszusta. Przebiegły E-wilk spróbował zablokować K-pturkowi serwer POP3 przeciążając pamięć, ale na szczęście K-pturek zdążył w porę kliknąć guzik Wyślij.

Po chwili na serwer wszedł Sysop z cyberspace.cop , który błyskawicznie odczytał adres IP E-wilka, zoverride'ował mu prawa dostępu i sam sobie przyznał profil ROOTa. Zanim E-wilk się zorientował, Sysop skillował mu proces i założył bana na całą domenę. A z Trash'a systemu operacyjnego E-wilka udało się odzyskać tabelę partycji starego systemu Babci, dzięki czemu można było odtworzyć starą konfigurację.

Dzięki pomocy K-pturka i dzielnego Sysopa, Babcia mogła dokończyć formatowanie w HTMLu i postawiła wspaniałą stronę webową z dostępem 10 kilo na sekundę. Stronę Babci podziwiali wszyscy jak Sieć długa i szeroka, i w krótkim czasie nabili jej rekordową liczbę hitów.

... I wszyscy żyli długo i szczęśliwie.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

LayRinae pisze: -Tato, co to znaczy HDD format completed?
Leże i płacze ze śmiechu :D Da best :mrgreen:

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Afro pisze:Żona programisty:
- Ciągle jesteś zajęty i siedzisz przy komputerze. Żebym choć miała dziecko...
- Kładź się, będziemy instalować...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kallessin
Mudżahedin

Post autor: Kallessin »

A co do kliamtow, to piosnka z zycia wzieta ;)

http://www.youtube.com/watch?v=dlOHn6dbSM8

Awatar użytkownika
Starbuck
Mudżahedin

Skaven pisze:
LayRinae pisze: -Tato, co to znaczy HDD format completed?
Leże i płacze ze śmiechu :D Da best :mrgreen:

mam to czesto na opisie :D

Umaram:

Programista do Szefa Programistów: Nie jesteśmy w stanie napisać tego programu w zaproponowanym terminie. Więcej. Nie jesteśmy w stanie napisać go w ogóle. Wymagałoby to bowiem całkowitej zmiany strategii firmy i wejścia w całkiem nową dla nas dziedzinę, a nikt z naszego zespołu nie ma odpowiedniego zasobu wiedzy z tej dziedziny. Moim zdaniem nie powinniśmy byli przyjmować tego zlecenia bez zastanowienia.

Szef Programistów do Szefa Projektu:Projekt wymaga zmiany założeń. W tej chwili nie mamy ludzi, którzy mogą się tego podjąć. Wymagałoby to dodatkowego szkolenia. Moim zdaniem nie jesteśmy gotowi do podejmowania zadań tego typu.

Szef Projektu do Głównego Managera:Projekt wymaga pewnych zmian strategii i niewielkiego doszkolenia paru ludzi. Moim zdaniem możemy ostrożnie podjąć ten temat.

Główny Manager do Dyrektora:Projekt udowodni klientom zdolności naszej firmy w zakresie elastycznego dopasowania się do potrzeb użytkownika. Moim zdaniem możemy podjąć się tego zadania, ale pod pewnymi warunkami.

Dyrektor do Szefa Sprzedaży:Proszę przekazać informację klientowi. Dyktuję: "Zlecili nam Państwo projekt z dziedziny, w której nasza firma ma wieloletnie doświadczenie. Wykonaliśmy już wiele podobnych projektów dla bardzo znanych firm, a zatem i Państwa zamówienie zostanie wykonane w podanym przez Was terminie".

Szef sprzedaży do handlowca:Mamy wieloletnie doświadczenie w tworzeniu tego typu aplikacji. Nie ma więc żadnych problemów, aby obsłużyć tego klienta. Co więcej, możemy skrócić termin wykonania projektu jeżeli konkurencja będzie nas naciskać.

Handlowiec do klienta:Praktycznie mamy takie aplikacje gotowe. Wystarczy tylko poddać je odpowiednim modyfikacjom, aby dostosować je do potrzeb waszej firmy. Nie zajmie nam to dłużej niż tydzień.

Klient do handlowca:Czy mogę zatem prosić o wersję demonstracyjną?

Awatar użytkownika
MIKKUZ
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: MIKKUZ »

KLIKNIJ

Jak ma ktoś batalion DE do sprzedazy to pisac na PW
może brakować max. 10 warriorow/korsarzy

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Awatar użytkownika
Starbuck
Mudżahedin

to mi przypomina reklamę intela http://www.youtube.com/watch?v=RIpsePBcpA0

ostatnio nie mogę przestać się śmiać z tego dowcipu:

Ilu potrzeba informatyków-programistów do wymiany przepalonej żarówki?
- Żadnego! Przecież to problem hardware'owy!!!

hardwerowcy dla mnie, to takie lamy :P W końcu nawet programiści maczają palce w procesorach.... :twisted:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Dammit niby śmieszne żarty, ale jak kogoś nawet te najbardziej geekowe śmieszą to już równia pochyła jest, brzydze się sobą :D
Oglądnąłem ten filmik z 10 razy już a jestem pewny że nie prędko mi się znudzi :lol2:

Awatar użytkownika
Starbuck
Mudżahedin

co do cs:
21. Gdy nauczyciel jest pewny, że nic nie umiesz i postawi Ci piątkę, to mówisz counter-terrorist win;
ładny kwiatek ;D nowe szkolnictwo - za brak wiedzy stawiają od dzisiaj piątki

@kajdan - a Ty co, przedstawiciel handlowy intela? ;D

Stare, ale nadal jare:

- Doktorze, każdej nocy śni mi się jeden i ten sam koszmar. Jestem na Antarktydzie a wokół pełno pingwinów. I ciągle przybywają i przybywają. Zbliżają się do mnie, napierają na mnie, przepychają mnie do urwiska i za każdym razem spychają mnie do lodowatej wody.
- Normalnie leczymy takie przypadki w jeden dzień. Ale z Panem możemy mieć większe problemy, Panie Gates...

Jakie jest pozdrowienie nazi-informatyków? - Zip File!

Na podstawie J 8:2-16

Wówczas uczeni w piśmie i agenci BSA przyprowadzili do niego kobietę, którą pochwycono na kopiowaniu CD-ków, a postawiwszy ją pośrodku, powiedzieli do Niego:
Nauczycielu, tę kobietę dopiero pochwycono na kopiowaniu CD-ków. W prawie Ustawa o Prawach Autorskich nakazuje nam takie kamieniować. A Ty co mówisz?. Mówili to wystawiając go na próbę, aby mieli o co go oskarżyć.

Lecz on nachyliwszy się nad laptopem kodował w assemblerze. A kiedy w dalszym ciągu go pytali, podniósł się i rzekł do nich: Kto z was nie miał nigdy pirackiej kopii, niech pierwszy rzuci na nią kamień. I powtórnie nachyliwszy się kodował w assemblerze. Kiedy to usłyszeli, wszyscy jeden po drugim zaczęli odchodzić, poczynając od starszych, aż do ostatnich. Pozostał tylko on i kobieta, stojąca na środku.
Wówczas, zachowawszy kod na dysku rzekł do niej "Kobieto, gdzież oni są? Nikt cię nie potępił?" A ona odrzekła "Nikt, Panie!". Rzekł do niej: i ja ciebie nie potępiam. Idź, a od tej chwili nie bierz już do ręki CD-ka chronionego prawem autorskim.

A oto znów przemówił do nich tymi słowami: Ja jestem open source, kto idzie za mną, nie będzie płacił bandytom za licencje. Rzekli do niego prawnicy: Ty sam sobie wydajesz licencję. Licencja twoja nie jest prawdziwa! W odpowiedzi rzekł do nich: Nawet jeśli ja sam sobie wydaję licencję, licencja moja jest prawdziwa, bo wiem skąd powstał mój kod źródłowy open source i jak będzie działał. Wy zaś nie wiecie ani co jest w execach, ani co one robią. Wy dajecie sąd według zasad bandyckich, ja nie bronię licencji nikomu. A nawet, jeśli zabronię, to moja licencja jest prawdziwa, bo nie jest to mój exec, ale wszystkich, którzy się do niego przyczynili.

Awatar użytkownika
kajdan
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: kajdan »

Nie zdecydowanie wolę korzystać z produktów AMD, ale Intel ma lepsze reklamy ;-)

Stare ale może ktoś nie zna:

Żona informatyka wysyła go po zakupy.
- Kup parówki, a jak będą jajka, to kup dziesięć.
Chłopina po wejściu do sklepu pyta:
- Czy są jajka?
- Tak - odpowiada sprzedawca.
- To poproszę dziesięć parówek.

Żeby zrozumieć rekurencję musisz najpierw zrozumieć rekurencję.

Kobieta programistka jest jak świnka morska. ani świnka, ani morska ;-)

Zagadka programistów:
Mariuszek dostał 5 jabłek. 3 jabłka zjadł.
Pytanie: Ile jabłek zostało Mariuszkowi?
Myślicie, że 2?
Guzik prawda! Nie wiadomo przecież, ile jabłek miał Mariuszek, zanim dostał 5 jabłek.
Morał: Zawsze zerujcie zmienne!

<k>testowałeś ten kod?
<p>testowałem teoretycznie
<p>popatrzyłem na kod i wydało mi się, że będzie działać...

// I dedicate all this code, all my work, to my wife, Darlene, who will
// have to support me and our three children and the dog once it gets
// released into the public

Co jest małe, żółte i cholernie niebezpieczne?
Kanarek z hasłem roota.

wiem że stare, więcej na : http://roflcopter.pl/

I na koniec:
http://onemorebug.files.wordpress.com/2 ... 1251c6.jpg
http://onemorebug.files.wordpress.com/2 ... 3165_n.jpg

i perełka ;) :
http://static1.blip.pl/user_generated/u ... 303450.jpg
For the Empire !
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

To ostatnie przypomina mi sytuację z pracy, kumpel troubleshootował sobie jakiegoś laba, sprawa LAN'owa to się pyta chłopaków z LAN teamu o jakąś podpowiedź (siedzą notabene dwa biurka od siebie). Odpowiedż LANowców: załóż query, sprawdzimy najszybciej jak się da :D
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Starbuck
Mudżahedin

kajdan pisze:wiem że stare, więcej na : http://roflcopter.pl/
piękna strona =D>

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Czy geekizm na Border Princes musi się odbywać w temacie z tak żenującym błędem w tytule? ;)

A roflcoptera napisał i utrzymuje mój kolega, pozytywnie zakręcony typ :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Żona informatyka pokazując mu zdjęcie: "Kojarzysz człowieka?", "No?", "O 16 odbierzesz go z przedszkola"

To mnie mega rozbawiło nie wiem czemu :D

Awatar użytkownika
Starbuck
Mudżahedin

Skaven pisze:Żona informatyka pokazując mu zdjęcie: "Kojarzysz człowieka?", "No?", "O 16 odbierzesz go z przedszkola"

To mnie mega rozbawiło nie wiem czemu :D
bo to takie zyciowe :D :lol2:

ODPOWIEDZ