Skirmishers, Reform, Shooting

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Skirmishers, Reform, Shooting

Post autor: Furion »

Pytania:
czy skirmish może ruszać się po wykonaniu manewru reform (NIE swift reform)
jeśli odpowiedź na powyższe jest "nie", to czy skirmish może ruszyć się / strzelić po oblanym teście na swift reform

Strony 15, 77, 95.
Obrazek

Mój mózg otrzymuje wynik typu #error, na tych stronach nie jest zawarte żadne przyzwolenie na ruszanie się po reformie.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Skirmisherzy mogą robić przecież reformy w każdym momencie swojego ruchu. Masz to na stronie 77. Wg mnie jest tu dorozumiane, że Skirmisherzy mogą wykonywać ruch i robić też reformy.

btw. Skirmish nie musi robić swift reform, bo ma swoją zasadę reformów w dowolnym momencie ruchu.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Tak jak prawi Pająk, jest dobitne przyzwolenie na to w 'free reform' na str. 77.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Byro pisze:Tak jak prawi Pająk, jest dobitne przyzwolenie na to w 'free reform' na str. 77.
Furion pisze:czy skirmish może ruszać się po wykonaniu manewru reform (NIE swift reform)
Cytat proszę. Bo ja nie widzę :?

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

...a skirmishing unit is allowed to reform as many times as it wishes during its move...
No jeśli to nie jest przyzwolenie...
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

str. 77. "(...) skirmishing unit is allowed to reform as many time as it wishes during its move (...) " mamy tutaj zapis "move". Jakby było np.: (...) skirmishing unit is allowed to reform as many time as it wishes during Remaining Movement (...) to by nie mógł już się ruszać, robiłby tylko miliony reformów.

ODPOWIEDZ