Chłopaki mnie namówili na turniej a o battlu wiem tyle co świnia o gwiazdach
Bazując na modelach które mam wykombinowałem coś takiego:
10 warriorów, halabardy, MoK, muzyk - 206
20 marud, MoS - 94
5 psów - 30
5 konnych marud, MoS - 75
5 knechtów, muzyk, MoK - 236
Zostaje 109 punktów na jakiegoś generała tylko drogie toto wszystko niesamowicie. I w ogóle ta rozpiska to takie błoto i trawa a tak się chyba w battlu armii nie składa także wszelkie komentarze mile widziane
Modele mam niemalowane, więc nie ma problemu ze zmianą marków, etc. W zapasie jest jeszcze więcej knechtów, więcej warriorów (w tym bez halabard), więcej konnych i pieszych marud, 2 spawny, 5 psów, czarodziej na koniu lub pieszy, paru pieszych herosów. Aha i Archaon
Turniej na stołach 4x4', jeśli nie ma lorda to na herosów może iść do 35%.
początkujący WoCH 750 8ed
ja bym ci radzil wywalic knightow duzo pkt ci biora dodaj wariorow i zrob boha maga z ksiega tajemnic,chowancem mocy najlepiej czary z czincza masz +1 do czarowania wiec jedynka ci wchodzi na 3+
na taka ilosc pkt ciezko sie gra wochem
i jak ci wejdzie to jeszcze jeden oddzial psow
na taka ilosc pkt ciezko sie gra wochem
i jak ci wejdzie to jeszcze jeden oddzial psow
Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze.
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
Nowo Powstałe forum o tematyce fantasy zapraszam http://www.fantasylib.pl/forum
oka10 warriorów, halabardy, MoK, muzyk - 206
marudy w wersji teczowej z hwp+shld maja parry sava (ward'a) na 5+,20 marud, MoS - 94
extra wystawienie, jak nie ma punktow na cos to dobrze sie tnie na psach5 psów - 30
5 gola z muzykiem do robienia flee i zbierania sie, 6MoS z czampionem do chwytania solo bohaterow.5 konnych marud, MoS - 75
ok5 knechtów, muzyk, MoK - 236
boh; to w granicach 100 pts masz maga z jakims sprzeciwem 1lvl i fireball 3d6 s4 hits ,
co do rozpy to zalezy na jakie scenariusze gracie, o ile gracie.
Ok, przerobiłem trochę:
hero, goły - 110
19 warriors, tarcza, halabarda, muzyk, banner of rage - 376
20 marud, MoT, tarcza, muzyk - 124
5 konnych marud, flail, muzyk - 81
5 psów - 30
Magika nie biorę bo i tak nie ogarnę magii za pierwszym razem pewnie. Dobrze kombinuję, że banner of rage jest lepszy od MoK?
Zostaje 29 punktów, na które nie mam pomysłu. Misje jakieś będą grane ale właśnie mi w pracy zablokowali stronę na której wisi reg, więc nie wiem teraz jakie.
hero, goły - 110
19 warriors, tarcza, halabarda, muzyk, banner of rage - 376
20 marud, MoT, tarcza, muzyk - 124
5 konnych marud, flail, muzyk - 81
5 psów - 30
Magika nie biorę bo i tak nie ogarnę magii za pierwszym razem pewnie. Dobrze kombinuję, że banner of rage jest lepszy od MoK?
Zostaje 29 punktów, na które nie mam pomysłu. Misje jakieś będą grane ale właśnie mi w pracy zablokowali stronę na której wisi reg, więc nie wiem teraz jakie.
daj marudom sztandar...
a za resztę punktów wrzuć jakieś małe cacko herosowi
a za resztę punktów wrzuć jakieś małe cacko herosowi
jak to nie ogarniesz xDjachu_ka pisze:Magika nie biorę bo i tak nie ogarnę magii za pierwszym razem pewnie. Dobrze kombinuję, że banner of rage jest lepszy od MoK?
bierzesz fire 1 lvl rzucasz na poczatku fazy magi 2d6 z tych 2d6 bierzesz zawsze max do 6 kosci i rzucasz na 18+ duzegooo fireballa'a
generalnie rozpa wporzo
- gerald_tarrant
- Masakrator
wywal psy i daj coś herosowi, bo taki biedny jest... :p