Bretonnia, a VIII Edycja

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Re: Bretonnia, a VIII Edycja

Post autor: Dibo »

Matis pisze:39 chłopów + Damselka z ikoną, Jak zobaczyłem odbijający się od nich kloc 30 gorów z szamanem to prawie padłem.
To musiała być kwestia rzutów. #-o

Edit :

Poruszany był temat herosów do "czelendżów" jak składacie takich panów ? Bo zakładam że VoConfidence i rękawiczki co dalej - kiedy się ma rękawiczki, nie ma się stubborna a zakładam że taki heros ma być solistą.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

zalezy jak duzy potencjal ma miec.
stubborn nie musi byc jakis mega potrzebny->klocek ma 3-4 CR,magowi/championowi powinno sie tych 2-3 rany wbic.
solidnie to sie prezentuje dopiero lord-zwadźca

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

farthan pisze:Ja chłopów nadal uważam za shit, ale i tak jest zajebiście. Wielkie dzięki dla Dębka po to od niego wziąłem fundamenty rozpiski i jest naprawdę mocna. Najśmieszniejsze było w 4 bitwie jak koleś mi rzucił k6+1 sk6+1 w kolesia z wardem na 2+ od magii bo zapomniał o tym że ma warda albo rozpy nie przeczytał :D 7 hitów 7 sił nic mi nie zrobił :D
Bez przesady. Rozpy same nie grają, tak więc mój wkład w ten sukces właściwe żaden.
Gratuluję i pozdrawiam. :wink:
Obrazek
Obrazek

quas
Niszczyciel Światów

zobaczymy po 1 masterze jak bretonski pomysl na gre wkomponowywuje sie w te edycje.

Awatar użytkownika
The Miz
Chuck Norris

Post autor: The Miz »

Nom w ten weekend silesian a już nie długo kohortex na którego na 99% jade. Ciekawe jak bretka się pokaże na tych turniejach.
Because I'M The Miz and I'M AWESOME!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel

Awatar użytkownika
Thomas
Falubaz

Post autor: Thomas »

czy potion sacre który ma w zasadach "may prevent miscast or cause IF" można zinterpretować jako IF bez miscasta na dublecie 6? :)

Wolfgar
Chuck Norris

Post autor: Wolfgar »

Dębek zrób nam przyjemność (bez skojarzeń :twisted: ) i napisz coś o swoim zaszczytnym 5 miejscu na turnieju. Rozpa, taktyka z kim grałeś. Wogóle ogromne gratki, aktualnie pretendujesz do miana 8 edycyjnego Louena wśród graczy.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Wolfgar pisze:Dębek zrób nam przyjemność (bez skojarzeń :twisted: ) i napisz coś o swoim zaszczytnym 5 miejscu na turnieju. Rozpa, taktyka z kim grałeś. Wogóle ogromne gratki, aktualnie pretendujesz do miana 8 edycyjnego Louena wśród graczy.
Pozdrawiam
No już bez przesady z tym Luenem. :wink:
Mój raport z turnieju jest w temacie Silesiana.
Jest tam też rozpiska, którą grałem.
pozdr.
Obrazek
Obrazek

quas
Niszczyciel Światów

Thomas pisze:czy potion sacre który ma w zasadach "may prevent miscast or cause IF" można zinterpretować jako IF bez miscasta na dublecie 6? :)
rozumiejac RB czytamy AB
najlepiej z uwzglednieniem FAQ do AB

quas
Niszczyciel Światów

Dębek:
jakie wrazenie po masterowym debiucie errantow? cos da sie wykrzesac czy "samobiezny oddzial typu mudżahedin"??

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

quas pisze:Dębek:
jakie wrazenie po masterowym debiucie errantow? cos da sie wykrzesac czy "samobiezny oddzial typu mudżahedin"??
Spoko są. Ja wystawilem 9 FCG z płonącymi atakami. Nie trzymalem w srodku zadnych herosow. Przy generale z 9 LD i BsB nie miałem żadnych sensacji z nimi. Kolejnych unitów tych panów raczej nie będe próbował, bo wtedy chyba za bardzo musiałbymm kombinować z wystawieniem oddziałow, by wszystko miało 9 ld z rerolem.
A tak mając relmów z +1 do ld, grali i errantów mogę dostosować ustawienie do rozmieszczenia przeszkód na stole. Np na skaveny miałem górkę z prawej strony i nic pozatym. Wskoczył za nią lord na pegazie by nie dostać w pysk z latary, dalej idąc w lewo postawołem errantów, luki, treba, na srodku grali z bsb, dalej łuki, treba i relmi z +1 do ld. Tylko grale byli poza zasiegiem 9 ld, a rerol mieli wszyscy, no oczywiscie poza 3x pedziami, które stały na 12 calu, na obu flankach i na samym srodku.
Wracajac jednak do errantów i doboru sztandaru dla niech to uznałem, że Jak wpadną w hydrę lub abomkę czy inne trole to moga być spoko, bo nie testują feara wiec WS im do 1 nie spadnie. Taka sytuację mialem raz z relmami i raz z pedziami. Moim skromnym zdaniem opierac się na errantach nie warto, ale jedna lanca w ramach oszczędnosci punktów raczej nie wadzi. Na wrzucenie do nich errantry banera na 100% się nie zdecyduję.
A i jeszcze jedno. Muszę trochę odszczekać to co mówiłem na temat łuczników. Miałem 2x12 szt,m, braziers i super sie sprawdzili. Bynajmniej nie sciągałem mimi zadnych smieci, bo smieci chodzą teraz w sile minimum 40 chłopa, ale swietnie nadają się by zrobic dobry grunt pod interesy dla trebów, sciagając na cała turę regenerację z wrogich monsterow czy regimentów typu GG z Drakenhofem.
Tak więc: Hau, Hau bedę na łucznikach grau. :wink:
Na ponad 2000 tys miejsce dla 20-30 łuczników w dwóch regimentach zawsze się u mnie znajdzie.
Obrazek
Obrazek

quas
Niszczyciel Światów

potestuje w wolnej chwili errantow. bo na 2200pkt ciutke mi punktow brakuje.

mnie nawet do glowy nie przyszlo granie bez lucznikow

hesus51
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: hesus51 »

@Dębek
Chętnie bym przeczytał co miałeś na masterze i może jakieś relacje z bitew jakby chciało Ci się poświęcić nieco czasu na napisanie. Patrzyłem w temacie o silesianie nic nie ma (chyba, że słabo widzę :wink: ).

Wolfgar
Chuck Norris

Post autor: Wolfgar »

W silesianie jest chyba 21 strona, ale mało i mało dokładnie :D. Faktycznie Dębek byś coś dopisał, jak pegazy się sprawdzały czy te 175 pkt się naprawdę opłaca np

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

pegazy w wersji 3*3 z muzykiem są zarąbiste, szkoda, że nie ma opcji ani punktów na 4ty oddział. Przydają się właściwie do wszystkiego: na gunliny w 1szej turze siedzą na maszynach wroga, rozpiski naporowe otaczają, dzięki czemu jest więcej opcji łączonych szarż, 1 oddział przepycha (fakt że w kilka tur) dowolną smieciową piechotę, do tego odginanie, polowanie na samotnyvh bohaterów, screen sił głównych (akurat na silesianie rzadko, bo mało fajnych terenów było). Oddział pegazów w hard cover (tzn. wystaje 1 zza górki/budynku), dający hard cover lancy za nim, i w 1szej turze wpadający w działo/katapę/cokolwiek takiego. 4 pegazy ze sztandarem to już znacznie słabsza zabawka - do maszyny i tak się dostawiają 2, żadnego klocka i tak w turę nie przepchają - steadfast, i kosztują znacznie drożej - słowem, nie opłaca się, chyba że ktoś chce na większe punkty mieć w 1 turze look`out od działa (co jak dla mnie nadal jest nieporozumieniem, bo trzymając się tak blisko generała, nie korzystają z genialnej zasady vanguard)

quas
Niszczyciel Światów

dzialo lepiej przyjac na palisade :wink:

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

a i owszem... szczególnie że większość graczy jeszcze się na to nabiera... Parę biednych palisad już straciłemprzy próbach dorwania mojego gienka. Najlepszym hitem był krasnolud który rozwalił palisadkę działem bez płonących ataków, po czym snajpersko trafił kolejnym - już z płonącymi na głowę generała z 2+ wardem na flamingi...

Awatar użytkownika
The Miz
Chuck Norris

Post autor: The Miz »

emiel_regis pisze:a i owszem... szczególnie że większość graczy jeszcze się na to nabiera... Parę biednych palisad już straciłemprzy próbach dorwania mojego gienka. Najlepszym hitem był krasnolud który rozwalił palisadkę działem bez płonących ataków, po czym snajpersko trafił kolejnym - już z płonącymi na głowę generała z 2+ wardem na flamingi...
:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
Because I'M The Miz and I'M AWESOME!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

emil_regis napisal w zasadzie wszystko. Jesli miałbym cos dodać, to ja na pegazach opieram 90% taktyki w procesie "ustawiania" kloców wroga pod szarze moich lanc.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Wszystko pięknie .... ale czuje tu Wała. Kiedy idziesz na te 12 cali do przodu to nie możesz szarżować w 1 turze ... no chyba że coś sie zmieniło :shock:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

ODPOWIEDZ