THUNDERSTOMP - Wa-wa, 16 października, 2800pkt. - regulamin!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Re: THUNDERSTOMP - Wa-wa, 16 października, 2800pkt. - regula

Post autor: Barbarossa »

Po zapoznaniu się z listą ograniczeń "losowych" uznałem, że zignoruję ją całkowicie przy tworzeniu rozpy, bo nie wzięcie wszystkiego, co może okazać się ścięte doprowadzi tylko do ultra warzywnej armii, a biorąc rzeczy, które są ścięte, ryzykuję, że w jednej na trzy bitwy stracę parę punktów wartości rozpy max - mogę z tym żyć.

Do tego uważam, że losowość w tym samym stopniu zrani uczciwe patenty, co przegięte kombosy. Np. ograniczenie warda do 5+ zupełnie nie zniechęca mnie do wystawienia drakenhoffa, za to solidnie skarci slanna z wardem na 2+ od strzelania, czy ward 2+ od ognistych itp.

Awatar użytkownika
zembol
Oszukista

Post autor: zembol »

Planujecie jakiś limit miejsc? Bo pewnie do ostatniej chwili (czyli odpalenia fury/wbicia się do pociągu w pociągu) nie będę wiedział, czy przyjadę...
Obrazek Obrazek
Nowe Lizaki: 110/30/89 | Demoniszcza: 16/0/11 | 101st Abn Div: 4/1/8

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Zbyszek, takie podejscie tez jest dla mnie spoko. Nie kazdy musi traktowac te zasady jako ograniczenia. Mozna je potraktowac jako wyzwanie. Moze przyjdzie walczyc w ciezszych warunkach, moze cos nie bedzie dzialac, albo bedzie dzialac gorzej, ale trzeba sobie radzic. Niech wygra ten, kto ma lepiej przemyslana rozpe, kto potrafi byc bardziej elastyczny, kto sprawniej potrafi kompensować nagłe braki swojej armii i lepiej radzi sobie w zmiennych warunkach.

Mysle, ze wiecej na temat sensownosci wprowadzenia krain bedziemy mogli powiedziec po turnieju. Licze na jakies info z Waszej strony.
zembol pisze:Planujecie jakiś limit miejsc?
Nie ma limitu.
Obrazek

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Fajne zasady i fajne pkty :)
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

@ Bless - proste że lubię :D , powoli zaczynam skupywać antyki do Undeadów ;)
może w końcu za którymś podejściem uda mi się zrobić armię z Nagashizzar :twisted:

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

To się raczej na Khemri nastawiaj, jak chcesz Nagashizzar. Tym bardziej, że wyjdzie nowy codex, a patrząc na trend warghulf -> hydra -> abomka, to giguś będzie miał thunderstompa za każdą kończynę i updgrade "4-armed monstrosity" za 15 pkt :D

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

ale TK obecnie obsysik chyba za bardzo
a nie wiadomo kiedy wyjdą nowe :D

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

A ktoś chce żółtodzioba nowo edycyjnego pojechać ? :wink:
Ktoś challenge'yk ?:)

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Syrius... to chyba jeszcze poczekasz na challange :D
Rozpa w trakcie przygotowań ale tak jak już Barb wspomniał, VC-ty żeby złożyć pod te ograniczenia w krainach to nie lada wyczyn... a raczej mission impossible. Już lepiej liczyć na łud szczęścia.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Chyba wszyscy się przestraszyli i to dlatego ;).
Niestety coś czuję, że do turnieju nie będę miał wszystkich modeli które chciałem skompletować :).
Tym samym pewnie będę musiał wprowadzić jakieś zmiany. No nic...

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

mam nadzieje ze wyrobimy sie do tej 18:30 bo wyglada na to ze o 19 ide na koncert :P tak ze miejcie to na uwadze :wink:

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

Czy mogę zagrać tylko dwie ostatnie bitwy? Ile wtedy dostaję punktów za pierwszą - 0? 10?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

andmiz pisze:Czy mogę zagrać tylko dwie ostatnie bitwy? Ile wtedy dostaję punktów za pierwszą - 0? 10?
Hihihi.... Czelendż w pierwszej !!! :wink:

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

Grolshek pisze:
andmiz pisze:Czy mogę zagrać tylko dwie ostatnie bitwy? Ile wtedy dostaję punktów za pierwszą - 0? 10?
Hihihi.... Czelendż w pierwszej !!! :wink:

I wtedy nam leci po 10 pc?
Jeśli tak to bardzo chętnie
Pozdrawiam i do zobaczenia

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Żartuję. Spokojnie. Ja siedzę w pracy i kibicuję wam internetowo... To sugestia była jak to załatwić...

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

bless pisze:muszą to byc modele odpowiedniego rodzaju (piechota za piechotę, monstrous infantry za monstrous infantry, kawaleria za kawalerie, itp.)
A jak mamy Hydre DE to można ją sproksować rydwanem ??
Ostatnio zmieniony 5 paź 2010, o 17:41 przez Samael, łącznie zmieniany 1 raz.
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Bez jaj. Ale smoka juz mozesz wystawic. Oczywiscie musi byc na odpowiedniej podstawce.

To ostatni nasz tur, na ktorym dopuszczamy tyle proxow...

Awatar użytkownika
gotih
Mudżahedin

Post autor: gotih »

Na tym turnieju jest scenariusz Breakthrough który bardzo skutecznie udupia wrzystkie defensy postanowiłem więc wystawić coś innego niż gunline. Jest tylko jeden problem czyli ograniczenie czołgów do 0-1. Normalnie nie ma z tym problemu bo w dobie słoneczek, pitek i dużych odziałów piechoty lepszym wyborem są 2 hellstormy + hellblaster. Jednak teraz na drodze do zagrania ofensywnym imperium staje ograniczenie które według mnie nie ma żadnych racjonalnych podstaw. Hydry są lepsze od czołgów(jakość/koszt) a nikt ich nie ogranicza.

Mam nadzieje że mój post odniesie skutek i będe mógł zagrać imperium na 2 czołgach i 2 gryfach :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Również się zgodzę... hydra ma o wiele lepsze staty niż Varg a kosztuj etyle samo...
Imperium poza czołgami ma tylko pare maszyn... nie wiem dlaczego to ograniczenie istnieje... wszyscy się boją T 10... :/
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

tak:)
Obrazek
Highborn Elves Only!

ODPOWIEDZ