Kohortex 2010, 23-24 październik 2010 , 1600 pkt

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: Kohortex 2010, 23-24 październik 2010 , 1600 pkt

Post autor: Asassello »

Jedzie ktoś z wawy lub okolic samochodem i ma wolne miejsce? (Kolej to jakaś porażka)
Z chęcią się dołączę. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Czemu? TLK jedzie normalnie 4h tyle ile byś jechał samochodem non-stop bez korków. Szkoda, że na tej trasie Express-y nie jeżdżą :/...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Samochodem bez korkow zejdziesz do 3,5 - szybciej to juz totalnie pusta droga musi byc i zasuwac trzeba solidnie.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

@Daw, tu nie tylko chodzi o czas jazdy a godziny w jakich można do Bydzi dojechać (na miejscu można być o 5:15 - 6h jazdy z przesiadką; albo o 10:48 - czyli za późno). Do tego dochodzi jeszcze ze 30-40 minut dojazdu z dworca.
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Nie lepiej wyjechać w Piątek, wieczorem być na miejscu, popić, pograć i rano na tura? Jakiś nocleg myślę, że by się znalazł?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Mysle, ze by sie znalazl, ale nie na sali. Byleby wszyscy nei chcieli nocowac z piatku na sobote w Bydzi, bo wtedy nie pomiescimy w domach tylu graczy ;)

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

W dodatku będziecie mieli dodatkową pomoc ;]
Ci którzy przyjada w Piątek o ludzkiej godzinie to pewnie spokojnie pomogą w przygotowaniu jeżeli będzie taka potrzeba.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Jeżeli są jakieś zapisy do noclegów to ja się zgłaszam :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Wiecie chlopaki nie rzucajcie sie tak na to, bo nie wiem ile osob po naszych domach bedziemy mogli przenocowac. Zdecydowanie wygodniej jest dla nas jakbyscie przyjezdzali rano w sobote.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Ok tylko kiepski dojazd jest z rana.
Powiedzcie mi czy mogę Heinricha wystawić jako Vampira? Heinricha mam pomalowanego i to zaoszczędzi mi parę minut pracy :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Daw Heinrich to nekromanta. No prosze Cie...

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Co jeśli jakość pomalowania armii to różne punkty (np. herosi mają 4 punkty, jednak oddziały core 2 punkty, a rary i spece 5 punktów)? Wyciąga się średnią czy tego czego jest najwięcej (licząc oddziałami, nie ilość figurek)?

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

tedzio pisze:Co jeśli jakość pomalowania armii to różne punkty (np. herosi mają 4 punkty, jednak oddziały core 2 punkty, a rary i spece 5 punktów)? Wyciąga się średnią czy tego czego jest najwięcej (licząc oddziałami, nie ilość figurek)?
Liczymy mediane i zaokraglamy metoda najmniejszych kwadratow... #-o #-o #-o
Dzizas co za pytanie. Armia traktowana jest jako calosc. Im wiecej fajnie pomalowanych modeli, tym wyzsza ocena, a im mniej... no coz, mozna sie domyslic. No przeciez nikt nie bedzie ocenial wszytkich figurek osobno i liczyl srednia...
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

tedzio pisze:Co jeśli jakość pomalowania armii to różne punkty (np. herosi mają 4 punkty, jednak oddziały core 2 punkty, a rary i spece 5 punktów)? Wyciąga się średnią czy tego czego jest najwięcej (licząc oddziałami, nie ilość figurek)?

No nie bede liczyl co do modelu jak pisze Filip , na oko wtedy srednia wyciagne. Liczy sie liczba modeli.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

No i lipa wyszła, akurat mam zjazd #-o :( Ale będę kibicował i sprawdzał wyniki w necie , powodzenia !!!

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Dostaniesz pochwałę werbalną za spece ;)
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ziemko pisze:Wiecie chlopaki nie rzucajcie sie tak na to, bo nie wiem ile osob po naszych domach bedziemy mogli przenocowac. Zdecydowanie wygodniej jest dla nas jakbyscie przyjezdzali rano w sobote.
W piątek mam połączenia przez cały dzień, które jeżdżą po 4:00 - 4:30 godz. a żeby przyjechać rano na godzinę 5:00 muszę wyjechać już o 22:00 i jechać 7 godzin przy czym 2 godz. kwitnę na dworcu Łódź Widzew :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Przypomnę

Przygotowanie do gry 0-2
0 - brak jednego lub więcej z następujących przyborów: kości/miarki/podręcznik armijny/wzorniki używane przez armię/rozpiski/Errata swojej armii na 8ed/
2 - pełne przygotowanie do gry

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

gokish pisze:Errata swojej armii na 8ed/
marnowanie papieru.
wystarczy jak przy stoliku sędziowskim będą leżały po 2 kopie każdej erraty.
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Byro pisze:
Dostaniesz pochwałę werbalną za spece ;)
I uścisk dłoni prezesa :mrgreen:
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

ODPOWIEDZ