Civilization V

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Civilization V

Post autor: swieta_barbara »

Obrazek
A Wy kupilscie juz nowa civke?

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

kupili, kupili...
wygląda podobnie do poprzedniczek, czyli każdy milośnik tej serii nie bedzie zawiedziony. zmiany bardziej kosmetyczne (wygląd unitów, neutralne miasta-państwa).

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

naprawde tak malo roznic? :( między 3 a 4 sporo zmieniono jesli chodzi o sprawy rozwojowo - kulturowe, formy rządów i religię.
jak to wygląda obecnie? :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Nie ma religii ani szpiegostwa, pewnie w dodatkach wyjdzie.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

ja nie moge grać : [

zawsze jak odpalam cywilizację to przychodzi tata

Obrazek
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Musiałbym kartę graficzna dokupić... I chyba tak będzie... Jakieś 8600 i powinno śmignąć...

Awatar użytkownika
Lueviel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lueviel »

swieta_barbara pisze:Nie ma religii ani szpiegostwa, pewnie w dodatkach wyjdzie.
Uuu... to trochę ubogo...:/

A jakie są cywilizacje do wyboru i jak jest ze specjalnością władców? Bez zmian?
WFB: Ogre Kingdoms

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Lueviel pisze:
swieta_barbara pisze:Nie ma religii ani szpiegostwa, pewnie w dodatkach wyjdzie.
Uuu... to trochę ubogo...:/

A jakie są cywilizacje do wyboru i jak jest ze specjalnością władców? Bez zmian?
JFGI

Awatar użytkownika
Lueviel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lueviel »

swieta_barbara pisze:JFGI
Dobre :) Trochę niekulturalne, ale fajne :wink:
WFB: Ogre Kingdoms

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Czemu nieaktualne ludzie cały czas nie wiedzą co to google:) rzekłbym nawet że ponadczasowe:D

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Odzew środowiska jest dość negatywny. Brak jest wielu opcji w porównaniu z civ 4- nie ma religii, szpiegostwa, korporacji, całkowicie usunięto system zdrowia przy okazji ścinając ilość surowców i zmniejszając bonusy za nie. Zlikwidowano bonusy za przywódców wprowadzając zamiast tego 1 bonus dla każdej cywilizacji, z tym że niektóre są strasznie biedne. Dodatkowo z tego co czytałem bardzo słabe AI, które nie radzi sobie z nowym systemem walki. Istotną nowością jest podział planszy na heksy zamiast na kwadraty, wprowadzenie zasady 1 jednostka na heks i przywrócenie zasad artylerii z civ 3. Z innych nowinek- drzewka social policies, w których sa stałe wybieramy bonusy dla naszej cywilizacji w miejsce civics oraz miasta państwa- pojedyncze miasta, które moga nam dawac rózne korzysci jesli będziemy z nimi w dobrych stosunkach. Jak widać zmian jest sporo, niestety wieści bardzo ostudziły mój zapał i na razie wstrzymuję się z kupnem, a demo mi nie działa więc na razie nie mam jak przekonać się na własnej skórze czy podoba mi się nowa civka :wink:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Ale mnie wczoraj irokezi rozpykali, zal.

#Brokul: stestuj sobie, naprawde gra sie zajebiscie. Powiedzialbym, ze gierka jest pro, gdyby nie dupny multiplayer, steam nonstop laguje, czasem ma dc, sa problemy z savem. Mam nadzieje, ze dopaczuja ja troszke, bo przykladowo AI ostatnio przegral z crusem przez conquer, mimo ze mial 10000 zlota (mogl sobie co ture wystawiac pelna armie). Bonusy sa megawazne, podobnie jak unikalne jednostki, nareszcie nie ma wystawiania jednostek na jednym kwadracie (stack of doom), gra sie bardzo miodnie. A serwery moze w koncu naprawia i na multiplayer bedzie epicko.

@Macko - niekulturalne, nie nieaktualne ;-)

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Racja #-o

ODPOWIEDZ