Warhammer Forge

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Re: Warhammer Forge

Post autor: wru »

No może być ciekawie. Alternatywna historia gdzie imperium jest w ruinach :twisted:
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

No tak, nowi strzelcy sie przydadzą (znaczy te ich upg). Ale i tak chętnie zobaczylbym nowych rycerzy, szkoda że teraz w 8ed są nieużywalni :c!

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

tedzio pisze:Ale i tak chętnie zobaczylbym nowych rycerzy, szkoda że teraz w 8ed są nieużywalni :c!
jak to nieuzywalni? przeciez nikt ich z AB nie wyrzucil...
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Szaman pisze:
tedzio pisze:Ale i tak chętnie zobaczylbym nowych rycerzy, szkoda że teraz w 8ed są nieużywalni :c!
Oj, jak Ty nic nie rozumiesz...
Nie wystawia się jednostek, które Ci się podobają, tylko takie dzięki którym poniżysz i zmasakrujesz przeciwnika. Do czego innego może służyć hobby z plastikowymi żołnierzykami?

#-o

A co do tych ChD i tych ich platform rodem z US Army: owszem modele świetne ale ja już się wypowiedziałem, że jak ktoś to wystawi (traktor, z lawetą i moździerzem) to ja wystawiam Land Raidera albo Warjacka z Warmachine bo nie widzę różnicy w systemach wtedy. Komuś sie ze steam punkiem pomyliło...
Landship już bardziej :D Imperialni uwielbiają robić domki ze statków to czemu by nie wóz drabiniasty przerobić? :wink:

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Remo pisze:
Szaman pisze:
Oj, jak Ty nic nie rozumiesz...
Nie wystawia się jednostek, które Ci się podobają, tylko takie dzięki którym poniżysz i zmasakrujesz przeciwnika. Do czego innego może służyć hobby z plastikowymi żołnierzykami?
Twoje hobby więc polega na zbieraniu czegoś co się tobie niekoniecznie podoba? #-o

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Siriael pisze:
Remo pisze:Oj, jak Ty nic nie rozumiesz...
Twoje hobby więc polega na zbieraniu czegoś co się tobie niekoniecznie podoba? #-o
Remo posluzyl sie tutaj ironia - podobnie, jak ja wczesniej ;)

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Ja ogólnie na celu miałem raczej wyśmianie "typowych" PG :wink:

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Siriael pisze:Ja ogólnie na celu miałem raczej wyśmianie "typowych" PG :wink:
no ale po co? to hobby jest duze - jest w nim miejsce dla kazdego. nalezy tylko zdac sobie sprawe, ze rozni ludzie roznie je odbieraja. jesli PG beda sie bawic z innymi PG, klimaciarze z innymi klimaciarzami, turniejowcy z innymi turniejowcami, etc. to wszystko bedzie dobrze. niech kazdy bawi sie jak lubi i nie zmusza innych do swojej koncepcji.
ani PG ani klimaciarze nie maja monopolu na racje...

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Owszem każdy ma wybór :wink:
Szaman pisze:jesli PG beda sie bawic z innymi PG, klimaciarze z innymi klimaciarzami, turniejowcy z innymi turniejowcami, etc. to wszystko bedzie dobrze.
O właśnie :wink:

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

to niech klimaciarze albo przestana narzekac na turniejach albo przestana na nie chodzic ;)
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

SlanesH pisze:to niech klimaciarze albo przestana narzekac na turniejach albo przestana na nie chodzic ;)
Nie chodzę ;) Choć może kiedyś spróbuję powalczyć moim klimatem :twisted:

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

SlanesH pisze:to niech klimaciarze albo przestana narzekac na turniejach albo przestana na nie chodzic ;)
Jeżeli już ktoś tu narzeka, to są to turniejowcy :D

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Grichalk pisze:
Jeżeli już ktoś tu narzeka, to są to turniejowcy :D
Trafnie. :) "Ło matko, zważywili mi mój oddział/armię będę musiał kupić figurki/zmienić armię" lub "Ło matko, ktośtam ze mną wygrał nową armią, zróbta coś ludzie, zakażcie czegoś żeby WFB do szachów był podobny lub żeby tamten tak łatwo nie miał." To straszne. :lol2:

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Remo pisze:Trafnie. :) "Ło matko, zważywili mi mój oddział/armię będę musiał kupić figurki/zmienić armię" lub "Ło matko, ktośtam ze mną wygrał nową armią, zróbta coś ludzie, zakażcie czegoś żeby WFB do szachów był podobny lub żeby tamten tak łatwo nie miał." To straszne. :lol2:
:mrgreen:

Klimat zawsze jest ponad czasowy, a PG? Co edycja inna "wizja" armii... - No Comment. 8)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

ja na turnieje nie narzekam - kiedy przestaly mnie bawic, przestalem na nie chodzic :mrgreen:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Siriael pisze:
Klimat zawsze jest ponad czasowy, a PG? Co edycja inna "wizja" armii... - No Comment. 8)
to swiadczy chyba tylko o tym jak slabo znasz fluff starego swiata :roll: :roll: on sie strtaszliwie zmienia z edycji na edycje.

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

To jeżeli ulegasz tym zmianom to twoja sprawa, wg obecnego fluffu nie ma kogoś takiego jak Malal (GW nie ma do niego praw autorskich a jednak pojawił się w I edycji Warhammera fabularnego) - tego właśnie Boga Chaosu czci moja armia Wojowników Chaosu :twisted:

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Siriael pisze:wg obecnego fluffu nie ma kogoś takiego jak Malal (GW nie ma do niego praw autorskich a jednak pojawił się w I edycji Warhammera
Czasami pojawia się również na turniejach :wink:
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Słabo :roll:

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

To tak a'propo nowej kampanii (?), czyli pierwszego IA w świecie fantasy :twisted: :

http://bitewniaki.polter.pl/Imperium-na ... nie-w43721
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

ODPOWIEDZ