Jako iż zacząłem ostatnio od zbierania lizardmenów (kupiłem sobie już pare rzeczy), przedstawiłem swojego army lista koleśiom z GW, po czym stwierdzili, że mój slann nie może mieć dywanu, ponieważ mogą go mieć modele "on foot only".... Zastanawiałem się jak to możliwe, skoro widziałem już tyle army listów, w których właśnie to slann używał dywanu...
Proszę kogoś kompetentnego o wytłumaczenie.
Slann a arabyan carpet...
Moderator: Ziemko
Slann a arabyan carpet...
DElfiny
W:D:L
19:2:4
Jak się nie ma co się lubi, to się kradnie co popadnie. eot.Pitagoras pisze:Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
To, że Slann nie jest "on foot" wynika (wg mnie) nie wprost z uściślenia FAQ, że nie może rzucać 6-tki z Beasta.
Ale wg wykladni LS co nie jest wprost zabronione, jest dozwolone, a nie ma nigdzie wprost, że Slann nie jest "on foot".
Podsumowując: niby można lecz z ostrożna.
Ale wg wykladni LS co nie jest wprost zabronione, jest dozwolone, a nie ma nigdzie wprost, że Slann nie jest "on foot".
Podsumowując: niby można lecz z ostrożna.
Alister, nad-interpretujesz.
Mały podręcznik, strona 157, po prawej stronie : Slann ma troop type : "Infantry", czyli jest "on foot".
Ludzi z GW nie wolno słuchać, to banda kretynów, którzy nie znają zasad. ( Pzdr dla autorów army booków, którzy nie pamiętają zawartych w nich zasad )
Póki nie ma niczego napisanego "wprost" w erracie lub FAQ'u, gramy, że Slann dyma z buta.
Pzdr
Mały podręcznik, strona 157, po prawej stronie : Slann ma troop type : "Infantry", czyli jest "on foot".
Ludzi z GW nie wolno słuchać, to banda kretynów, którzy nie znają zasad. ( Pzdr dla autorów army booków, którzy nie pamiętają zawartych w nich zasad )
Póki nie ma niczego napisanego "wprost" w erracie lub FAQ'u, gramy, że Slann dyma z buta.
Pzdr
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
DokladnieJasif pisze:Alister, nad-interpretujesz.
Pzdr
Dzięki wszystkim za pomoc, można zamknąć...
A Ziemko to widzę mistrz +1 jeśli chodzi o posty .
A Ziemko to widzę mistrz +1 jeśli chodzi o posty .
DElfiny
Jak się nie ma co się lubi, to się kradnie co popadnie. eot.Pitagoras pisze:Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.