Pytania co do Vc
Moderator: misha
Re: Pytania co do Vc
Mam odział 3 black knightów z wampem który ma blood drinkera. I teraz wampir atakuje jako 1 zabija dwóch wrogów i wskrzesza 2 knightów którzy wcześniej padli. Czy Ci black knighci atakują?
tyle jest w uscisleniach. hmm na logike to powinien heros tez dzialac ale jak wiemy Wfb nie= logikaWartość zdolności przywódcze generała może być wykorzystana zamiast siły przez oddział, na który rzucono czar Okkham’s Mindrazor. Bonus z Okkam's Mindrazor przysługuje również wierzchowcom. Korzystają ze swojej wartość LD lub z generalskiej, jeśli znajduje się on w zasięgu.
- SaperHeart
- Piłkarz
Rydwan nie może maszerować, nawet lotem. Było to już zresztą poruszane w dziale zasad.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Spoko.
A tak btw, to jest jeszcze rydwan tzentza, który też może lataćeliah91 pisze:Niby charioty nie mogą maszerować ale żaden inny nie ma fly'aja.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Witam !
Z racji że nie do końca zrozumiały jest dla mnie zapis w AB pytam - Czy jeśli 3 wampiry będące np obok siebie mają Aura of Dark Majesty ( każdy z nich ) to efekt kary do LD się kumuluje czy zawsze da tylko -1 do LD wroga ?
Z racji że nie do końca zrozumiały jest dla mnie zapis w AB pytam - Czy jeśli 3 wampiry będące np obok siebie mają Aura of Dark Majesty ( każdy z nich ) to efekt kary do LD się kumuluje czy zawsze da tylko -1 do LD wroga ?
To polecam potrenować angielski, bo zapis wcale nie jest trudny
"Wszystkie oddziały w 6 calach od 1 lub więcej wampirów z Aura of Majesty otrzymują karę -1 do ld. Kumuluje się ona z wszystkimi innymi modyfikatorami"
Czyli jest tylko raz -1 niezależnie od liczby wampirów.
"Wszystkie oddziały w 6 calach od 1 lub więcej wampirów z Aura of Majesty otrzymują karę -1 do ld. Kumuluje się ona z wszystkimi innymi modyfikatorami"
A z angielskim jest u mnie bardzo dobrze, zresztą mam polskiego AB - ale spytałem żeby potwierdzić. To nie pierwszy zapis który jest w AB bezsensownie opisany - jakby było np " Wszystkie oddziały w 6 calach od wampira otrzymują karę -1 do LD. Efekt nie kumuluje się z tą samą mocą wybraną u innych wampirów." to czy to nie brzmi logiczniej ?:) W każdym razie dzięki.Andrzej pisze:To polecam potrenować angielski, bo zapis wcale nie jest trudny
"Wszystkie oddziały w 6 calach od 1 lub więcej wampirów z Aura of Majesty otrzymują arę -1 do ld. Kumuluje się ona z wszystkimi innymi modyfikatorami"
Spoko, też czasami nie mogę dojść o co kaman z niektórymi zapiskami. Widać nie chcieli dwa razy używać słowa kumulacja, no i tak jest krócej