de 2800

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

de 2800

Post autor: Dragan »

Dreadlord
crimson death
pedant of khaeleth
blood armor
black dragon

czarka SHADOW
2lv, cloack scroll

czarka DEATH
2lv, lifetaker, tom furiona

Master BSB
heavy armor sdc shield
3x null talisman

3x10 kusz
tarcze, muzycy

2x5 dark raiders
kusze

20x corsair
sztandar z frenzy

20xblack guard
master z hotekiem
sztandar AP
muzyk

2x5 shade
ahw

2x RBT

Hydra

Rozpiska oparta głównie na posiadanych modelach, aczkolwiek zawsze można coś zmienić.
Zostaje 50pkt zastanawiam się co z nimi zrobić.
Edit. Oczywiście master bsb idzie do gwardii i daje wszystkim gwardzistom warda na 4+

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Czy naprawde nikt nie ma nic do powiedzenia na ten temat? ;d

Awatar użytkownika
Herkules
Mudżahedin

Post autor: Herkules »

Według mnie opcja na pegazach jest lepsza niż ze smokiem , zamiast 2 bolców wrzucił bym drugą hydrę i znalazł punkty na wystawienie 2 x 20 kusz .

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Smokowi zamiast Blood Armora wrzuciłbym Crown of Comand.

Czarodziejka z shadowem nie moze miec i scrolla i cloaka (oba to arcany). Lifetaker jest sredni. Osobiscie wzialbym tom + seal oraz power scroll+opal amulet.

NULL stony nie dzialaja przeciwko najwazniejszym czarom, tzn przeciwko dwellersom i sloncu, ani przeciwko debuffom.

Hoteka ciezko ci bedzie dostarczyc pod czarodzieja, niestety BlackGuardzi nie sa zbyt szybcy(dopiero w 3ciej turze bedziesz w zasiegu jak nie wpadniesz w walke wczesniej)

Masz za malo sztandarow -> Tylko 5 break pointow, wystarczy ci zabic generala, albo bg z bsb i przegrywasz na B&G. Dalbym 6tki dark ridersow z FCG (lapia wrogie smoki wtedy rowniez).

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Lifetaker jest sredni
a czemu?
w tej edycji jest też magiczny...
Imo czarka z lifetakerem, tomem i ironcurse icon to całkiem fajna opcja - z taką wybieram się na kohortex.
Wydaje mi się, że jak BSB w gwardii wejdzie do kombatu to za szybko się złoży...
Jak masz modele harpii to jeden muzyk z kusz out, harpie in ;) Albo dorzuć szejdów.

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

To proponujecie hoteka na champione gwardii?
A jak złożyć BSB'ka, żęby miał wieksza przeżywalnosc ale zeby tez dawal cos gwardii?

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

czym rozni sie ten amulet of preservation od 3 null amuletow? z kusz zrobie 20 i 10 i dam tam sztandar z fa. nadal nie wiem co z bsb. ward na 4 i as 3+ / 2+ czy blood armor i soulrender?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

jak chcesz dać FA na kuszników?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Cibi
Mudżahedin

Post autor: Cibi »

Oczywiście master bsb idzie do gwardii i daje wszystkim gwardzistom warda na 4+
czym rozni sie ten amulet of preservation od 3 null amuletow?
Null amulety dają warda tylko na czary zadające obrażenia. Amulet of preservation daje warda przeciwko wszystkim ranom.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

amulet nie przechodzi na oddział?? (to chyba najważniejsze)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Dmtrij pisze:jak chcesz dać FA na kuszników?
No a nie moge?

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

możesz pod warunkiem ze wsadzisz do tych kuszników bsb z banerem który daje flejming ataki co jest słabą opcją, sami kusznicy magicznego sztandaru brać nie mogą....

Futhus99
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Futhus99 »

to czarke z life takerem dałbym na pegazie
Obrazek

Raku`
Pseudoklimaciarz

Post autor: Raku` »

Po pierwsze, zmniejszyłbym bg do 15 (20 to za dużo i nawet jak to spłacisz, to zawsze można dać te pkt w coś innego).

Po drugie wyrzuciłbym mastera i dał kocioł bsb, wyrzuciłbym także bolce i wrzucił drugą hydre albo zamienił to na dodatkową magini (lvl 2 shadow, żeby mieć pewność, że wrzucisz brzytwe i -d3 do siły). Zamiast korsarzy wrzuciłbym 3x5 harpie i coś jeszcze za te 50pkt.

Z kuszników wyrzuciłbym tarcze i wstawiłbym sztandary, żebyś miał więcej punktów do B&G.

Pomyślałbym nad coldami zamiast shadów, bo przez kolosalne klocki ciężko się teraz za wrogiem wstawić, a jak nie wylosujesz pierwszej rundy to ci zejdą od ostrzału.

Ciekawy tylko jestem czy da się to wszystko ze sobą pogodzić, bo jak tak to możesz z tym spokojnie cisnąć (daje rade podobną rozpiską na 3k).
DElfiny

W:D:L
19:2:4
Pitagoras pisze:Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
Jak się nie ma co się lubi, to się kradnie co popadnie. eot.

ODPOWIEDZ