Czołgi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Re: Czołgi

Post autor: Tocz »

chłopaki czytałem te erraty i nie moge znaleźć tych statystyk. Weź ktoś napisz je [-o< [-o<

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

W10, T10, co chcesz wiedzieć więcej ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

Jest teraz Chariotem i tak jak napisał mati, dostało mu się T10.

Reszta po staremu chyba, bo w sumie to się w to nie wgłębiałem.

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

Tyle starczy ;) dzięki chłopaki :D

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Ukalez pisze:W erracie do AB Imperium (erraty ze strony GW).
Pozdrawiam,
Możesz podać bezpośredni link. Bo mi ostatni otwiera się tylko jakieś przebudowane badziewie z czterdziestką.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Zwróćcie uwagę na nową erratę. W movement nie ma zapisku, że czołg po spaleniu szarży jedzie swoim pełnym ruchem. To znaczy, że po spaleniu szarży...stoi w miejscu.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

i dobrze :P

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Dziwne to... Przez tyle jeździł, że aż teraz ciężko sobie wyobrazić, czemu ma stać w miejscu... Ale za to nie będzie już na pałę jechał 15" i stał pół centymetra przed całą armią wroga :D
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

a to mnie coraz bardziej utwierdza w tym, zeby odpalić w bok od tego systemu i przejść całkowicie na okrąglaki, bo już mnie te kolejne poprawki poprawek coraz bardziej zniechęcają do grania ....... tylko szkoda prawie dwóch lat zbierania i czekania na malowanie mojej już dośc wielkiej armii ....
Obrazek

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

a jak jest teraz z poisonem na czołgu?

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Jest chariotem, więc...
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Hurtmaker pisze:a jak jest teraz z poisonem na czołgu?
Tak jak na wszystkim innym w tej edycji - działa.

Maciek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

w erracie jest jeszcze ciekawsza rzecz, ale w dziale rulebooka; Stom, Thunderstomp, i breath ataki działają w CC ale są traktowane jako shooting a nie CC ataki, czyli z tego co kojarzę nie wliczają się do rezultatu :mrgreen: jeśli się mylę w tej kwestii to mnie poprawcie :wink:
Generał w oddziale z +1 do LD też dostaje +1 ale regon w którym siedzi nie może brać od niego LD :mrgreen: to też jest dobre
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Nieźle kombinujesz RAW-owcu ale nie tędy droga. To nie strzelanie tylko trafienia rozlosowywane jak strzelanie, coś jak impakty. Co wyniku walki oczywiście się liczą :twisted: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

żaden Rawowiec Infernal, po prostu pytanie i odpowiedź tak jest skonstruowane a nie inaczej, więc można doszukiwać się błędu, dla mnie ważniejsza była ta druga informacja, bo możliwe że razora na IC zamienię właśnie na +1 do LD, a dlaczego?? mam grand misia ze stubbornem w rozpie, dzięki temu reszta armii będzie mieć 10ld w zasięguco trochę poprawi sytuuację :wink:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Numer z generałem w kawalerii z +1Ld i 10Ld na ludzikach jest jak najbardziej legalny w świetle nowego FAQ. Testowałem to na Silesianie (razem ze stubbornem) i wyszło całkiem klawo. Oddział z gościem też ma 10, bo bierze Ld od najwyższej wartości w oddziale a nie z zasady Inspiring Presence :D .

Co do ataków typu thunderstomp to one nie są strzelaniem a tylko rozdzielane są jak strzelanie. Nie ma to wpływu na sposób zaliczania do wyniku walki.

Maciek

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

mati.pl pisze:a to mnie coraz bardziej utwierdza w tym, zeby odpalić w bok od tego systemu i przejść całkowicie na okrąglaki, bo już mnie te kolejne poprawki poprawek coraz bardziej zniechęcają do grania ....... tylko szkoda prawie dwóch lat zbierania i czekania na malowanie mojej już dośc wielkiej armii ....
Coś w tym jest, za często nie gram turniejowo, ale 8 na razie bardziej mnie odstrasza niż zachęca. Za to domowo wciągnąłem kolejnego ze swoich znajomych i prawdopodobnie zrobimy miks 6 i 7 ed, bardziej zasady 6 a armybooki 7ed i będziemy tak jeździć :) mi tam szkoda by było 6 lat zbierania :P
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

spoko, zrobię chyba to co zrobił Shino, ostatnio jak go spotkałem, rozpakowywał demony 40k w cytadeli i pytał czy ja też odpadłem od battla, bo jego khemri stoją juz w szafce i czekają na lepsze czasy :) reasumując chyba imperium zakonserwuje się w szafce, a teraz odpalę space marines :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Piękny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Piękny »

Witam,

Takie pytanko nubka, działo czołgowe ma zasięg 18 cali ale czy moge powiedzieć, że strzelam na 17 i turlnąć 10 i potem jeszcze 10 ? czy moge strzelać tylko tak, zeby nie przekroczyć zasiegu 18 cali ?

Wielkie dzięki za odp.

P.

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

zasięg maksymalny nie ogranicza dorzutów :)
tak samo jest przy każdym innym dziale (48, 60 cali) .
Obrazek

ODPOWIEDZ