THUNDERSTOMP - Wa-wa, 16 października, 2800pkt. - regulamin!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Re: THUNDERSTOMP - Wa-wa, 16 października, 2800pkt. - regula

Post autor: bless »

Barbarossa pisze:Chciałbym zarezerwować miejsce.
Brak miejsc nam raczej nie grozi. :)
Update uściśleń będzie jutro, wyjąwszy kwestię uściśleń M&H.
Czyli moje powyzsze uścislenia pozostaja w mocy.
BTW, niech mi ktoś uzasadni tego eternala... Pasiak zupełnie nie potrafił, to jakiś stek bredni.
Ja w tej kwestii wyraziłem swoje zwątpienie (pisałem o tym w temacie na forum WE, ze imho zasada eternala daje mu sejwa 5+, który nie może byc ani lepszy, ani gorszy), ale ponieważ czułem sie z tym swoim zdaniem osamotniony, więc przyjąłem tymczasem wersje, którą sugerowała "większość". Ba, sam wystawiam herosa, ktory z tej zasady korzysta. Sama LS nie mogla sie w tym temacie zdecydować a jeśli juz sie jakos okresliła, to tak, ze dalej nic nie było wiadomo. ;) Więc do czasu jakiegoś sensownego oficjalnego rozstrzygniecia (np. przez LS), pozostaje chyba decyzja organizatora turnieju.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Zgłoszenie wysłałem, ale nie wiem jeszcze czy się pojawię.
Niestety zachorowałem i nie wiem czy się ogarnę do soboty :(
Jakbym miał się nie zjawić to dam wcześniej znać.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

też sobie poturlam kosteczkami - rozpa wysłana :)

ps. może w trakcie turnieju albo po nim zrobicie ankietę, kto brał pod uwagę te ziemie podczas układania rozpiski :) bo sam jestem ciekaw.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Asassello pisze:też sobie poturlam kosteczkami - rozpa wysłana :)

ps. może w trakcie turnieju albo po nim zrobicie ankietę, kto brał pod uwagę te ziemie podczas układania rozpiski :) bo sam jestem ciekaw.
Osobiście nie wieżę, żeby ten pseudo scenariusz z losowaniem krain coś dał. Lepiej jak by się pojawiły mapki z uwzględnieniem już magicznych terenów (a więc nie trzeba ich losować, za wyjątkiem lasów).
No i przede wszystkim tajne rozpiski (mam tu na myśli zupełnie tajne, a nie tylko bez magicznych przedmiotów).

Nie zmienia to faktu, że i tak wpadnę pograć :)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Asassello pisze: ps. może w trakcie turnieju albo po nim zrobicie ankietę, kto brał pod uwagę te ziemie podczas układania rozpiski :) bo sam jestem ciekaw.

Mozesz zrobic ankiete, feel free. :)
Choc bardziej ciekawa bylaby ankieta po turnieju zatytulowana: czy zalujesz, ze nie wziales pod uwage "krain" na etapie tworzenia rozpiski? Bo teraz wiele osob wezmie mniejszy-wiekszy standard, zostana za to na turnieju pokarani krainami i beda wiedzieli, zeby nastepnym razem nie brac do jednej rozpy jednoczesnie BoH, PS, BoS i 40 Phoenix Guardów, bo czesto gesto po prostu nie bedzie to dzialac. ;)
Grichalk pisze: Lepiej jak by się pojawiły mapki z uwzględnieniem już magicznych terenów (a więc nie trzeba ich losować, za wyjątkiem lasów).
Nie gramy na magiczne tereny. W ogóle.
Grichalk pisze:No i przede wszystkim tajne rozpiski (mam tu na myśli zupełnie tajne, a nie tylko bez magicznych przedmiotów)
Można zagrać. Zorganizuj tur. Postaram się wpaść. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Pragne jeszcze tylko zwrocic uwage, ze sa juz nowe erraty na stronie GW. Są i obowiązują na sobotnim turnieju.
Obrazek

Awatar użytkownika
mortimerto
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: mortimerto »

Ja się jeszcze zgłoszę, tylko mam pytanie, ponieważ nie mam za bardzo modeli, a jak napisane było w 1 poście to że proxy są dozwolone to ja chciałbym zapytać czy zamiast terradona mógłbym zabrać modele fillerów dla skinków? Jest na nim jeden model skinka i dużo kości ;p
Battlowe ciasto: k3 szklanek mąki, d6 jajek, klocek masła i na 4+ szklanka mleka. Zabełtac, zamieszać, włożyć do piekarnika na 4 tury, wyjąć, powąchać i pokłócić się, że jajek powinno być d6+2 bo ciacho nie wyszło...

mortimerto pisze:Drogi krasnoludzki graczu, czyżbyś porządnie się napił że wstawiasz rozpiskę brodatych w dział z informacjami o turniejach?
Lorens pisze:Sory - prosze admina o wykasowanie tego postu :oops:

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

bless pisze:Pragne jeszcze tylko zwrocic uwage, ze sa juz nowe erraty na stronie GW. Są i obowiązują na sobotnim turnieju.
To jeżeli mogę Cię prosić - wrzuć na serwer wszystkie FAQ-i bo strona GW nie działa, a trzeba zobaczyć czy założenia rozpy będą zgodne po uściśleniach...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Sill
Falubaz

Post autor: Sill »

Też mam pytanie, niestety będę musiał użyć proxów korsarzy zamiast kuszników i paru wojowników DE
Ale chyba nie będzie z tym problemu ?
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Sill pisze:Też mam pytanie, niestety będę musiał użyć proxów korsarzy zamiast kuszników i paru wojowników DE
Ale chyba nie będzie z tym problemu ?
Nie widze problemu, jesli mówimy o takiej zmianie jaka opisujesz.

Daw, nie sciaglem plików. Trzeba zaczekac na podniesienie strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sill
Falubaz

tak dokładnie
dzięki
Obrazek

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

Poszlo zgloszenie :)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Przypominam, ze za zgloszenie do jutra do północy są dodatkowe punkty.
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

bless pisze:Przypominam, ze za zgloszenie do jutra do północy są dodatkowe punkty.
no to chyba widzimy się w sobotę wraz z premierą mojego nowego projektu (już Kacprowi się spodoba):mrgreen:, jeszcze nie mam wykładów a zgłoszenie jakoś samo się napisało i wysłało :mrgreen:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Z ciekawości jak się armię rozkładają???:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Sill
Falubaz

rozpa poszła
Obrazek

Awatar użytkownika
olo1
Mudżahedin

Post autor: olo1 »

można sproxować piechotą imperialną 20 z 30 greatswordów?

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Bedzie miał ktoś jakikolwiek model na podstawce rydwanowej do pożyczenia? Przydałby mi się jako prox :)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

olo1 pisze:można sproxować piechotą imperialną 20 z 30 greatswordów?
Jak musisz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

brak "OK" przy mojej ( i nie tylko mojej) rospie cos oznacza? :P bo widze ze nastepne i wczesniejsze maja "OK" a kilka w srodku go nie ma...

ODPOWIEDZ