Początkujący generał
Moderator: Hoax
W erracie do 8ed Rat Ogry straciły zasadę strength in numbers, ale posiadają ją poganiacze. Czyli oddział 8 rat ogrów w formacji 4x2, w odległości 12" od Szaraka generała mają LD na poziomie 8? Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Przy okazji, ktoś już testował takie oddziały Rat Ogrów w 8ed? Pytam, bo szukam jakiejś jednostki z konkretnym pier...., alternatywnej dla Abomki.
Przy okazji, ktoś już testował takie oddziały Rat Ogrów w 8ed? Pytam, bo szukam jakiejś jednostki z konkretnym pier...., alternatywnej dla Abomki.
Dzieńdobrywieczór wszystkim ogoniastym
Jako, że bardzo przymierzam się do skavenów to mam pytanie do bardziej obeznanych w tej armii:).
Czy na początek do gry wystarczyłby zestaw IoB 2x? Myślałem, żeby na dokładke dokupić doomwheela i dzwonek, a także 2 pudła stormverminów . Czy to by dało rade? Od razu mówię, że chciałbym grać bardziej na regularnym "wosjku" skaveńskim, czyli slavy w ostateczności itd. I jeszcze który bohater byłby lepszy? Queek, czy Sniktch? Wiem, że specjalni nie są dopuszczani na większości turniejów, ale tam gdzie ja gram znaczenia to nie robi;).
Pozdrawiam
Jako, że bardzo przymierzam się do skavenów to mam pytanie do bardziej obeznanych w tej armii:).
Czy na początek do gry wystarczyłby zestaw IoB 2x? Myślałem, żeby na dokładke dokupić doomwheela i dzwonek, a także 2 pudła stormverminów . Czy to by dało rade? Od razu mówię, że chciałbym grać bardziej na regularnym "wosjku" skaveńskim, czyli slavy w ostateczności itd. I jeszcze który bohater byłby lepszy? Queek, czy Sniktch? Wiem, że specjalni nie są dopuszczani na większości turniejów, ale tam gdzie ja gram znaczenia to nie robi;).
Pozdrawiam
Na sam początek powinno wystarczyc jednak szybko sie przekonasz że wagony slavów to teraz podstawa. Dzwon jest spoko wyborem tak samo jak doomwheel. Seer na dzwonie daje LD na 18' i jeszcze ma warda na 4+, warda 2+ na missle, spoko czary itp. itd.
Kółko jest dosyć losowe ale jak przyfarcisz to 3 hity z s 10 w smoka bolą (własciwie w kazdego monstera bolą tym bardziej ze kazdy hit który wbije wounda powoduje utrate d6 woundów ) A i w walce nie jest najgorsze.
Czy wybierzesz queeka czy sniktcha to juz od ciebie zalezy bo według mnie i jeden i drugi ma + i -
Tak więc zachęcam cię do wstapienia grona graczy skaveńskich i powodenia
Kółko jest dosyć losowe ale jak przyfarcisz to 3 hity z s 10 w smoka bolą (własciwie w kazdego monstera bolą tym bardziej ze kazdy hit który wbije wounda powoduje utrate d6 woundów ) A i w walce nie jest najgorsze.
Czy wybierzesz queeka czy sniktcha to juz od ciebie zalezy bo według mnie i jeden i drugi ma + i -
Tak więc zachęcam cię do wstapienia grona graczy skaveńskich i powodenia
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
mortar. mam dwa w mojej rozpie na te punkty
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Rzadko kiedy, ale jeśli już, to mi się bardzo podoba złożenie weeping blades+ potion of strength, nie podskoczy mu żaden madafaka Próbowałem gościa z bombą zostawianą na polu bitwy, ale trick nie wyszedł, więc trudno powiedzieć...
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Nie, jest to jeden model z jednym profilem.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Kilka pytan od poczatkujacego
Czy ktos wie moze jak nazywaja sie klasyfikuje nasze czary poniewaz nie moge nic znalezc w zadnym faq? Chodzi mi o ich rodzaj czy sa hex, direct damage itp.
1. Czy moge rzucic czar 13 jesli jestem w combacie na jednostke z ktora walcze lub jakakolwiek inna?
2. Czy jesli dostane sloneczko na oddzial z dzwonem to uzwam Inicjatywy seera? Czy rzucam osobno na na seera i dzwonek?
Pozdrawiam
Czy ktos wie moze jak nazywaja sie klasyfikuje nasze czary poniewaz nie moge nic znalezc w zadnym faq? Chodzi mi o ich rodzaj czy sa hex, direct damage itp.
1. Czy moge rzucic czar 13 jesli jestem w combacie na jednostke z ktora walcze lub jakakolwiek inna?
2. Czy jesli dostane sloneczko na oddzial z dzwonem to uzwam Inicjatywy seera? Czy rzucam osobno na na seera i dzwonek?
Pozdrawiam