Kohortex 2010, 23-24 październik 2010 , 1600 pkt
Re: Kohortex 2010, 23-24 październik 2010 , 1600 pkt
Poszedł up z hotelami/hostelami itp cudami
Kolejne pytanie z serii tak / nie.
Czy DoW mogą wystawić truthsayera?
Czy DoW mogą wystawić truthsayera?
Padlo juz to pytanie:
pzdr!
Niestety odpadaja przegieci bohaterowie z imionamiZiemko pisze:Nie nie mozna Menghili, Truthsayera i Dark Emissary. Myslalem ,ze Gokish to poprawil.
pzdr!
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
www.facebook.com/XIIIKohorta
Nie wiem, czy to pytanie padło wcześniej- gramy na efekty losowe terenów?
Dodatkowo:
- chyba juz nie ma zasady "trudny teren" (przy ruinach jest taki zapisek)
- jakie zasady są murku? Liczymy jako "wall" czy jako jakis inny obstacle?
Dodatkowo:
- chyba juz nie ma zasady "trudny teren" (przy ruinach jest taki zapisek)
- jakie zasady są murku? Liczymy jako "wall" czy jako jakis inny obstacle?
Juz odpowiadam:
Nie gramy na efekty losowa.
Generalnie nie ma takiego czegos jak ruiny w podreczniku, a ze mamy takwych terenow troche to:
Ruiny traktujemy tak jak opisane: dangerous terrain dla wszystkich oprocz skimirsherow, kawaleria oblewa na 1 i 2 , dodatkowo daja hard covera)
Zaorane pole dziala tak jak w 7ed. Nie dziala blednie tak jak opisane jest w mapkach. Czyli wszystko co nie jest infantry (lub monstrous infantry) jest spowolnione o polowe.
Murki traktujemy jak w podreczniku glownym 8ed. (czyli cannony sie zatrzymuja na nich jesli oto ci chodzi)
Nie gramy na efekty losowa.
Generalnie nie ma takiego czegos jak ruiny w podreczniku, a ze mamy takwych terenow troche to:
Ruiny traktujemy tak jak opisane: dangerous terrain dla wszystkich oprocz skimirsherow, kawaleria oblewa na 1 i 2 , dodatkowo daja hard covera)
Zaorane pole dziala tak jak w 7ed. Nie dziala blednie tak jak opisane jest w mapkach. Czyli wszystko co nie jest infantry (lub monstrous infantry) jest spowolnione o polowe.
Murki traktujemy jak w podreczniku glownym 8ed. (czyli cannony sie zatrzymuja na nich jesli oto ci chodzi)
dzieki za szczegolowa odpowiedz, ale co do murkow jeszcze- na silesian masterze byly murki jako "wall" w RB z tego co pamiętam.
Dlatego się pytałem, bo murki w CC poza specjalnym efektem dla "wall" (-1 do hita w CC i w shootingu) nie daja nic (kiedys nie bylo bonusow etc. )
Dlatego się pytałem, bo murki w CC poza specjalnym efektem dla "wall" (-1 do hita w CC i w shootingu) nie daja nic (kiedys nie bylo bonusow etc. )
Murki to walle teraz jest ok?
Oj nie czepiaj sie, przyjelo sie w slangu o murkach, co w legendzie zamiast murkow mial Gokish pisac "sciana"? To by dopiero komicznie to brzmialo.
To jest żart, czy naprawdę tak działają zaorane pola? Mi to akurat nie przeszkadza, ale wynalezienie terenu spowalniającego jest swoistym fenomenem. Nie lepiej zrobić z tego teren dający dangerousa czemuś/wszystkim a nie wprowadzać nową mechanikę (spowalnianie)?Ziemko pisze:
Kudlaty - czemu wszystkie tereny maja byc na maksa monotematyczne - dangerous terrain, tylko pytanie na ile.
W 7ed byly tereny np. spaczeniowa skalka, ktora nie byla nigdzie indziej tylko w Gorzowie i nitk nie narzekal.
Nie czepiaj sie dla samego czepiania Prosze
W 7ed byly tereny np. spaczeniowa skalka, ktora nie byla nigdzie indziej tylko w Gorzowie i nitk nie narzekal.
Nie czepiaj sie dla samego czepiania Prosze
Zeby bylo lansersko - http://www.facebook.com/pages/XIII-Koho ... 36&index=1
No i strona Kohorty:
http://www.facebook.com/pages/XIII-Koho ... 7691733398
Zaprosilem wszystkich battlowcow co mam w znajomych, jesli ktos chce byc zaproszony to prosze niech powie, z checia zaproszenie mu wysle
No i strona Kohorty:
http://www.facebook.com/pages/XIII-Koho ... 7691733398
Zaprosilem wszystkich battlowcow co mam w znajomych, jesli ktos chce byc zaproszony to prosze niech powie, z checia zaproszenie mu wysle
Bedzie, Kozi wpada łola Boga, moze w koncu wyjasnimy sobie Twoja przynaleznosc klubowa i wrocisz w nasze szeregi
Wujek przyjezdza jak milo, bedziesz bronil wicemistrza?
Wazna informacja chlopaki - ten kto nie moze naprawde przyjechac w sobote (musi w piatek) i od tego zalezy jego udzial w turnieju proszony jest o poinforamowanie nas o tym. (najlepiej do mnie na PW). Bedziemy kombinowali wtedy jakis nocleg.
Dodatkowo - kilku Kohortowiczow powiedzialo, ze pomoze w transporcie przyjezdnych z dworca na miejsce turnieju - dawajcie znac, szczegolnie Ci , ktorzy maja pociagi pozno, to odbierzemy Was.
Wlasnie jestem na etapie rozmow z telewizja, gazetami i radiami, takze naglosnienie o turnieju bedzie mozliwe calkiem spore.
Wazna informacja chlopaki - ten kto nie moze naprawde przyjechac w sobote (musi w piatek) i od tego zalezy jego udzial w turnieju proszony jest o poinforamowanie nas o tym. (najlepiej do mnie na PW). Bedziemy kombinowali wtedy jakis nocleg.
Dodatkowo - kilku Kohortowiczow powiedzialo, ze pomoze w transporcie przyjezdnych z dworca na miejsce turnieju - dawajcie znac, szczegolnie Ci , ktorzy maja pociagi pozno, to odbierzemy Was.
Wlasnie jestem na etapie rozmow z telewizja, gazetami i radiami, takze naglosnienie o turnieju bedzie mozliwe calkiem spore.