Beastmen blog: początek nowej armii
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Beastmen blog: początek nowej armii
Witam. Mam nadzieje w czasie (zobaczymy jak długim) umieszczać w tym wątku moją rosnącą hordę Beastmen'ów. Jak na razie mam jeden box gorów, Bray-shamana, AoW beastman lord jest w drodze, tak jak pieski i kolejne gory:). Nie lada problem sprawiła mi kwestia schematu kolorystycznego. Dotychczas malowałem Orki (tak z 40stki jak i WHFB) i miałem już dosyć pstrokatej zieleni. Chciałem żeby figsy wyglądały bardziej poważnie i mrocznie. Nie podoba mi się też lekki róż na skórze modeli prezentowanych przez GW. Próbowałem, próbowałem i zdecydowałem się na taki schemat: (proszę o opinię). Wspomnę tylko, że bray-shaman został kupiony przeze mnie pomalowany (zmieniłem tylko parę szczegółów i skórę stwora)
No jak byś im porobił jeszcze podstawki śnieżne to były by wypisz wymaluj Ymiry:D Czyli zwierzoludzie z północnych rubieży Norski, choć oni raczej nie są stworzeniami stadnymi ale pomysł na armie byłby niezły! Tak czy owak kolorystka jak i malowanie
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Schemat kolorystyczny na wypasie
Samo malowanie też trzyma poziom.
IMO powinieneś uważać z podstawkami bo łatwo będzie popsuć klimat malowania. (np. zieloną trawką )
Samo malowanie też trzyma poziom.
IMO powinieneś uważać z podstawkami bo łatwo będzie popsuć klimat malowania. (np. zieloną trawką )
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Całkiem nieźle Fajny dobór kolorów. Tylko podstawki fajne zrób
Hej dzięki za wszystkie opinie. Co do podstawek, to jak uważacie?: zrobić je kontrastujące, żywe, związane z gęstą ściółką potężnych lasów? czy może stonowane? Myślałem troche o motywie wypalonej, jałowej ziemi gdzieś na pustkowiach gdzie moja horda miałaby bytować. N ie za bardzo widzi mi się pomysł robienia śnieżnych podstawek, bo moja armia byłaby już zupełnie zdominowana przez biel. Nie wiem ponadto jak porządnie przygotować śnieg... Jakieś rady i pomysły co do wzorów na podstawkach?
fajne gory.
chciałbym zobaczyć cały klocek z trochę większej perspektywy
co do podstawek to proponuję jasne lub ciemne brązy (tu musisz zobaczyć które będą lepiej wyglądać, ciemne to będą bardziej kontrastowały ze skórą, z drugiej strony jasne lepiej z ciemnym futrem) do tego jakaś brązowa trawka (taka sucha), a jako wykończenie jakieś porozrzucane kości i czaszki
innym motywem może być jeszcze jesienny las - tez utrzymany w brązach, ale tego to nie wiem jak dobrze zrobić
chciałbym zobaczyć cały klocek z trochę większej perspektywy
co do podstawek to proponuję jasne lub ciemne brązy (tu musisz zobaczyć które będą lepiej wyglądać, ciemne to będą bardziej kontrastowały ze skórą, z drugiej strony jasne lepiej z ciemnym futrem) do tego jakaś brązowa trawka (taka sucha), a jako wykończenie jakieś porozrzucane kości i czaszki
innym motywem może być jeszcze jesienny las - tez utrzymany w brązach, ale tego to nie wiem jak dobrze zrobić
Co do całego klocka gorów to jeszcze hen hen pracy. Nie mam niestety aż tyle czasu le bym chciał na malowanie, a schemat jest wbrew pozorom dość pracochłonny. Warstwa na warstwie.. a layering to ciężki kawałek chleba:P. Ale kończę kolejnego gora i zaraz biorę się za następne
No pustkowia mogą być dobre, słuchaj to zrób podstawki z korka cienkiego piasku. Kolorystykę utrzymaj w brązach i szarościach, posyp trawka najlepiej pożółkłą, będzie elegancko.
Hej mały Update. Jak to zwykle z planami bywa, nie udało mi się ich zrealizować do końca. Podstawki miały być z motywem pustkowia, a wyszło... no nie wiem dokładnie co, ale (przynajmniej moim zdaniem) ciekawie:). Dodaje ponadto zdjęcia dotychczas pomalowanych 5ciu Gorów z nowymi podstawkami oraz jedno zdjęcie w trayu (tak dla oglądu). Komentujcie! Ps: Zdjęcia nie są najlepsze, bo robione wieczorem, ale chyba na tyle wyraźne, że da się wyrobić jakiś pogląd.
No jasne: Podkład dark flesh, rozjaśnienia snakebite leather, potem wash smokey ink Vallejo, potem wyciągam mięśnie bleached bone, wash devlan mud, ponownie wyciągam bleached bone i wykończenia skull white. Troche roboty z tym jest, ale myśle, że podobny efekt można by uzyskać ograniczając warstwy np. do dwóch lub trzech. Mi się po prostu jeszcze chce, bo na razie pomalowałem ich pięciu;)
jak zrobiles te podstawki? bardzo mi sie podobaja.
do tego bardzo pasuja do kolorystyki beastmenow
do tego bardzo pasuja do kolorystyki beastmenow
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
-
- Powergamer Rozpiskowy
z tak pomalowaną armią fajnie było by zagrać;] podstawki super kolorystyka fig też, fajną mają tą skórę ;]
Dzięki za wszystkie komentarze. Na razie nie wstawiam nowych zdjęć bo praca ciągle wre, ale machnąłem już trzy kolejne gory i Beastlorda (Hero z AOW). Ten ostatni potrzebuje jeszcze paru szlifów i wykończeń. Zaczynam sobie ponadto łamać głowę nad Ghorgoną, którą chciałbym wtrynić do armii. Z różnych dziwnych pomysłów wybiorę chyba prostszy, czyli konwersję greater daemon of Khorne, bo właściwie ma on już podstawowe elementy określające Gorgona. Dorobie tylko na miejsce skrzydeł dodatkowe łapska i obetnę pejczyk i powinno być ok. Niedługo wstawię coś nowego. Houk!