Hordowe skaveny 3000 8ed
Re: Hordowe skaveny 3000 8ed
Andrzej - te przerzuty ma tylko w jednej turze (chodzi Ci o przerzuty z bannerka nie?) Poza tym wystarczy cokolwiek z armour save, żeby przetrzymać tę masę hitów
Maksymalny As piechoty to 4+ (3+ ironi i chaośnicy), więc i tak trochę tych hitów w nich wejdzie.
Oni dzięki T4 też łatwo ni giną. No i trzeba tak zagrać, żeby w pobliżu był BSB, a w środku bohater z ld 6/7 (nie ma chyba żadnych restrykcji co do dołączania herosów do monków?)
Da się ich przegonić z domku, ale jest to trudne.
Oni dzięki T4 też łatwo ni giną. No i trzeba tak zagrać, żeby w pobliżu był BSB, a w środku bohater z ld 6/7 (nie ma chyba żadnych restrykcji co do dołączania herosów do monków?)
Da się ich przegonić z domku, ale jest to trudne.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Ale do domku może szarżować kawa, albo i np. hydra czy abomka, i te stworki z luzem ich wypędza. No i elfy - bijesz pierwszy zabijasz z tych 10 monków połowę jak nie więcej i oddaje Ci tylko 5 - 3 a oni woundów nie nabiją, i stubborn na 6,7 z przerzutem. No bo pamietaj że na miejsce 10 modeli nie wchodzą kolejne modele jeżeli jakieś z tych 10 sprzątniesz ; ) To jest traktowane jak combat dwóch unitów 10 vs 10 i nie ma tak że ktoś wskoczy na miejsce zabitych monków
Jesteś pewien? Bo mi mówili inaczej. Spytam się w dziale zasad.Qc-Rat pisze:No i elfy - bijesz pierwszy zabijasz z tych 10 monków połowę jak nie więcej i oddaje Ci tylko 5 - 3 a oni woundów nie nabiją, i stubborn na 6,7 z przerzutem. No bo pamietaj że na miejsce 10 modeli nie wchodzą kolejne modele jeżeli jakieś z tych 10 sprzątniesz ; ) To jest traktowane jak combat dwóch unitów 10 vs 10 i nie ma tak że ktoś wskoczy na miejsce zabitych monków
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
-
- Powergamer Rozpiskowy
hej:)
Więc wywaliłem dzwon i duperele w stylu tarcze na sztormach, zabrałem bsb sztormówe i dałem ją do Stormverminów, dodałem 3 gołych elektryków i jednego z rakietą, 3 piateczki guttersów, warlorda na warlitterze i clanom dałem fcg
sory że dopiero teraz odp;] ale całymi dniami po około 12h maluje armie;pp
tak sie zastanawiam czy by nie zmniejszyc ilosci slavów a w zamian za to nie dowalic wiecej stormów;]
Jak myslicie 60 slavy + elektryk za 15 ma sens?
ach właśnie i rozpiska chciałbym żeby była w miarę uniwersalna;] nie wiem co by jescze mozna było teraz zmienic
Więc wywaliłem dzwon i duperele w stylu tarcze na sztormach, zabrałem bsb sztormówe i dałem ją do Stormverminów, dodałem 3 gołych elektryków i jednego z rakietą, 3 piateczki guttersów, warlorda na warlitterze i clanom dałem fcg
sory że dopiero teraz odp;] ale całymi dniami po około 12h maluje armie;pp
tak sie zastanawiam czy by nie zmniejszyc ilosci slavów a w zamian za to nie dowalic wiecej stormów;]
Jak myslicie 60 slavy + elektryk za 15 ma sens?
ach właśnie i rozpiska chciałbym żeby była w miarę uniwersalna;] nie wiem co by jescze mozna było teraz zmienic
wrzuć muzyków i championów na slavy
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Całkowicie pominąłeś magię, trochę tego szkoda, bo mamy naprawdę niezłe lory. Jeśli nie chcesz seera, to może warto zainwestować w 2-3 inżynierów czarujących? Ja ostatnio grałem na takim zestawie:
Inż, 1st lvl, ruby ring of ruin, dispel scroll
Inż, 2nd lvl, feedback scroll
Inż, 2nd lvl, Doomrocket, condeser
Oczywiście w Twoim wypadku rakieta siedzi już gdzie indziej i to nawet dobrze. W każdym razie nie marnowałem kostek, miałem bonusy do rozpraszania i trafiły się tury, gdzie wchodziły wszystkie trzy błyskawice i scorch (przy próbującym rozpraszać to magu lordzie przeciwnika) Tyle że musiałbyś znaleźć na nich punkty, a to raczej oznacza odjęcie ilości ciał z hordy.
Inż, 1st lvl, ruby ring of ruin, dispel scroll
Inż, 2nd lvl, feedback scroll
Inż, 2nd lvl, Doomrocket, condeser
Oczywiście w Twoim wypadku rakieta siedzi już gdzie indziej i to nawet dobrze. W każdym razie nie marnowałem kostek, miałem bonusy do rozpraszania i trafiły się tury, gdzie wchodziły wszystkie trzy błyskawice i scorch (przy próbującym rozpraszać to magu lordzie przeciwnika) Tyle że musiałbyś znaleźć na nich punkty, a to raczej oznacza odjęcie ilości ciał z hordy.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.