Krasnale w dzisiejszych czasach... 8 ed.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- White Lion
- Kretozord
Re: Krasnale w dzisiejszych czasach... 8 ed.
mam pytanie czy wsadzenie runelorda do kowadełka chroni go przed czarami i zdolnościami typu "snajper" ??
Tak. Runelord staje się załogantem maszyny, a załogantów maszyn nie można w jakikolwiek sposób atakować, szarżować, strzelać w nich czy też czarować. Są czystymi statystykami i zasadami jednostki (tak samo jest z Hierophantami w Kaszkietach i Hagami w Cauldronach).
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Witajcie moje drogie pokurcze!! Wróciłem na forum!!
Mam pytanie czy nowa edycja wpłyneła na korzyść krasnoludków. Jak krótkonogi sobie radzą z losowymi szarzami i innymi chorymi wymysłami?
Mam pytanie czy nowa edycja wpłyneła na korzyść krasnoludków. Jak krótkonogi sobie radzą z losowymi szarzami i innymi chorymi wymysłami?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
- gerald_tarrant
- Masakrator
poprawiła się mobilność, disspell i strzelanie
ogólnie na +
ogólnie na +
Szarża na 15 cali jest uber ;D Strzelanie z dwóch linii - pro ;D
Ogólnie wporzo ^^
Ogólnie wporzo ^^
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Miło słyszeć że rasa moich ulubionych wrogów ma się dobrze
Szukam właśnie jakiegoś krótkonogiego narwańca by rzucić mu challenge prosto w brodatą twarz(jakiś krasiowy gracz ma ochotę na grę?)

Szukam właśnie jakiegoś krótkonogiego narwańca by rzucić mu challenge prosto w brodatą twarz(jakiś krasiowy gracz ma ochotę na grę?)
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
- Romendakil
- Mudżahedin
@likaon
Chyba żaden Krasnoludzki wojownik, tak krótko jak i długobrody, nie odmówi walki. Wyzwanie jednak powinno zachować odpowiednią formę (odpowiedni temat na forum) inaczej ostrze moderatorskiego topora po raz kolejny spłynie bitami
.
Chyba żaden Krasnoludzki wojownik, tak krótko jak i długobrody, nie odmówi walki. Wyzwanie jednak powinno zachować odpowiednią formę (odpowiedni temat na forum) inaczej ostrze moderatorskiego topora po raz kolejny spłynie bitami

a co sadzicie odnosnie ograniczen euro?
jak dla mnie przy tych ograniczeniach dwarfy za barzdo racji bytu nie maja - ze wzgledu na ograniczenia wielkosci regimentow w zaleznosci od kosztow punktowych modelu nie ma szans na wystawienie hord poza warriorsami z shieldami
mam nadzieje ze zasady euro (poki co jeszcze nie dokonczone) w takiej wersji przynajmniej u nas nie zostana przyjete
jak dla mnie przy tych ograniczeniach dwarfy za barzdo racji bytu nie maja - ze wzgledu na ograniczenia wielkosci regimentow w zaleznosci od kosztow punktowych modelu nie ma szans na wystawienie hord poza warriorsami z shieldami
mam nadzieje ze zasady euro (poki co jeszcze nie dokonczone) w takiej wersji przynajmniej u nas nie zostana przyjete
- gerald_tarrant
- Masakrator
zarzucisz linkiem?Guldur pisze:a co sadzicie odnosnie ograniczen euro?
Nie wiedziałem gdzie to napisać ,więc nabazgrzę coś tutaj. Kolekcjonuje armie tylko i wyłącznie ze względu na klimat i figurki ,a waham się teraz pomiędzy Krasnoludami i Bretończykami. Tutaj ślę pytania do was drodzy krasnoludzcy przyjaciele
! Jak wrażenia macie odnośnie plastikowych minersow, warriorow, thunderersow i kuszników? Czy te modele są ,aż tak straszne jak na stronie GW ,czy to wina malowania ;D(w co wątpie szczerze) ,bo gdyby nie te nowe wzory to bez wahania zasiliłbym krasnoludzkie szeregi. Jeżeli prawda jest tak mroczna jak sądziłem to powiedzcie mi świetni panowie jakie macie pomysły na 6ed. modele, gdzie ja moge ich tanio zdobyć
. Jeszcze jedno przeraża mnie też ,że widze rozpiski po 40 longbeardsow a 5 to 60 zł z czego Command to 100zł. ;O Czy może te ceny są bardziej pobłażliwe dla takiego skromnego wojownika klanowego jak ja?

- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
Zawsze można sobie kupić metale/plastiki innych firm, które choć często droższe są lepszej jakości i mają ciekawsze wzory.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Metale wystarczą te by GW. Inne firmy (wiadomo jakie) rzeczywiście mają czasem bardziej dopracowane i "realistycznie" wyglądające modele ale są one w innym klimacie niż cała reszta z GW więc wyglądałoby to trochę dziwnie takie wymieszanie stylów (a czasem skali) na stole.
Mnie tam akurat moi (przyszli) Hamkowie z GZ pasują ;]
Są troszkę więksi, mają inny sprzęt w łapskach - tak jak przystało na elitę. Mają się wyróżniać spośród "motłochu" plastikowych Warriorów.
Są troszkę więksi, mają inny sprzęt w łapskach - tak jak przystało na elitę. Mają się wyróżniać spośród "motłochu" plastikowych Warriorów.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
eh, pytanie to powtarzało się już setki razy...
tu masz fote porównawczą, sam oceń:

A tu link:
http://www.bugmansbrewery.com/topic/251 ... ew-thread/
tu masz fote porównawczą, sam oceń:

A tu link:
http://www.bugmansbrewery.com/topic/251 ... ew-thread/
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..