NIE działa.13. Atrybut lore of heavens
Atrybut Lore of Heavens działa przy czarach obszarowych, takich jak kometa – uderza on wszystkie ofiary czaru nie tylko pierwotny cel.
Ile razy mam to tłumaczyć?
Na jakiej podstawie wnioskujesz Barb że działa?
Pisałem już że mam nowe oryginalne karty magii do Warhamca by GW i tam wyraźnie jest napisane że nie działa!
Poza tym czar nie targetuje celu a obszar.
Czyli co?12. Eternal Guard Kindred, armour save na 5+ a inny ekwipunek W AB WE napisane jest, że modele walczące techniką Eternal Guard Fighting Style zawsze mają armour save równy 5+, bez względu na posiadany ekwipunek. Jeśli jednak wykupią jakąkolwiek magiczną broń lub zbroję, tracą zasadę EG Fighting Style, zaś ich o armour save jest liczony normalnie, według posiadanego ekwipunku.
Ten faq jest bezwartościowy?
Sami pisaliście że faq>AB więc skoro nie wspomnieli tutaj dla jakiego ekwipunku należy przyjąć do czasu nowej erraty że dla KAŻDEGO bo i magiczny i niemagiczny mieści się pod kategorią :Q. May a character from the Eternal Kindred take additional
armour or weapons and still benefit from the Eternal Guard fighting
style? (p68)
A. Yes.
Dla malkontetnów mam smaczek.additional armour or weapons
Skoro ktoś chce w ogóle wspomnieć że przecież to tylko faq a nie errata i nie zmienia zapisu i zasad z booka to co zrobić z tym?:
Mogę / nie mogę kupić dla WR taki hełm?Q. Can a character with the Wild Rider Kindred take the Helm of
the Hunt? (p63)
A. Yes.
No i jak mogę to czy tylko ten jeden jedyny wskazany czy dowolny hełm do którego mam dostęp?
Zaznaczę że stoi to bardzo wyraźnie ze stanowiskiem AB który zabrania brania czegokolwiek innego niż spear i l. armour dla kolesia...