WIP ale co dalej? (pomoc przy rozjaśnieniu)

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
dexterzg
"Nie jestem powergamerem"

WIP ale co dalej? (pomoc przy rozjaśnieniu)

Post autor: dexterzg »

witam,
jak zwykle przepraszam za jakość zdjęć ale jako student niestety nie mam kasy na cyfrówke i musze ratować się na inne sposoby.
zacząłem niedawno prace nad tą figurką, doszedłem do tego co widać (albo i nie :wink: ) na zdjęciach i pojawil sie problem. jak pomalować figurke dalej? chodzi mi o rozjasnienia. ten jasny lining to tylko próba i coś mi nie pasuje. w jaki sposób wy rozjasnialibyście ten model? tak jak tu zaczalem liningiem czy robiąc layering lub blending na całych powierzchniach pancerza? prosze podpowiedzcie coś, kolory również mile widziane. baza to liche purple.
Obrazek

Awatar użytkownika
XenoX
Mudżahedin

Post autor: XenoX »

Może byś bardziej porobił przejścia do krawędzi ;) ogólnie niemaluje też aż tak dobrze żeby sie do tego przyczepić :p , niezła gęba =D>
Obrazek
Moje gg ? ok - 11632281
Pozdrawiam X.

Awatar użytkownika
SouTee
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SouTee »

Ustal jednolity punkt światła i rozjaśnij krawędzie aż do białego, dużą liczbą warstw.

Awatar użytkownika
Mongrim
Mudżahedin

Post autor: Mongrim »

Ja osobiście użyłbym jakiegoś metaliku i "zarysował krawędzie". W każdym pancerzu (nie tylko zresztą) krawędzie najszybciej się zużywają.
Więc albo zrób jak radzi SouTee, albo krawędzie zrób na metal odrapany z farby i dodaj gdzieniegdzie battle damage.
Pozdrawiam

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Pełna zgodność z Mongrimem, model z przetarciami będzie świetnie się prezentować.

ODPOWIEDZ