8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Jacek_Azael
- Masakrator
Re: 8 edycja- pytania
Witam. Mam pytanie: Jak mam bsb na rydwanie z tym sztandarem, który daje całemu oddziałowi ogniste ataki to:
-wierzchowce też mają ogniste ataki?
-impakty też są ogniste?
Dzięki, pozdrawiam.
-impakty też są ogniste?
Dzięki, pozdrawiam.
Tak - przeciwnik nie ma prawa wybrać czempiona oddziału, by wycofał się na tyły. Może to zrobić tylko wobec bohaterów, którzy mogli być wyzwani do pojedynku. Jeśli w oddziale jest sam czempion, to jest tak jak opis sugeruje - czempion nie ma żadnego obowiązku akceptować pojedynku. Równie dobrze, może splunąć wyzywającemu w twarz.Andrzej pisze:Czyli z tego wynika, że champion nie ma obowiązku przyjmowania challanga, i w przypadku posiadania maga i championa w pierwszej linii odmowa pojedynku musi spowodować wycofaniem maga?
Pomyliło Ci się - każdy kto może musi rzucać wyzwanie, lecz tylko bohaterowie nie mogą odrzucać czyiś wyzwań. Czempioni już mogą.A co w takim razie z czempionami chaosu?
oni muszą przyjmować i rzucać challenge.
Wierzchowce tak, impacty nie.Witam. Mam pytanie: Jak mam bsb na rydwanie z tym sztandarem, który daje całemu oddziałowi ogniste ataki to:
-impakty też są ogniste?
Dzięki, pozdrawiam.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Chdziło mi o wszdzenie w czasie wystawiania, bo tak może.Hobbit pisze:Zacznijmy od tego, że nie może wejść do oddziału z furmanką.krusk pisze:Pytanie o fragile aliance:
BSB chadecki w chodzi do unita z furmanką.
Potem stosunki ulegają pogorszeniu.
Co dzieje się z BSB - zostaje, wylatuje czy coś jeszcze innego?
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
Q. Does the compulsion to issue and accept challenges apply to allMac pisze:Pomyliło Ci się - każdy kto może musi rzucać wyzwanie, lecz tylko bohaterowie nie mogą odrzucać czyiś wyzwań. Czempioni już mogą.
models or only to models with the Eye of the Gods special rule? (p43)
A. It applies to all models capable of issuing challenges.
errata
a co do support attack pegazów - zasugerowałem się stroną 178 podręcznika. Jest tam tabela kto i jak wykonuje support attack. Przy cavalry jest wyraźnie napisane że wierzchowców to nie dotyczy, natomiast przy monstrous cavalry nie ma tego zaznaczone
Skoro tak jest, to odpowiedź jest prosta - AB>RB. Czyli w przypadku czempionów WoCH, nie mogą odrzucić wyzwania, to i problemu z ich cofaniem do tyłu nie ma.Waldi pisze:Q. Does the compulsion to issue and accept challenges apply to all
models or only to models with the Eye of the Gods special rule? (p43)
A. It applies to all models capable of issuing challenges.
errata
Wszystko prawda, tyle że monstrous cavalry posługuje się takimi samymi zasadami co cavalry (z wyjątkiem Stomp, używania W na profilu i liczenia szeregów).Waldi pisze:a co do support attack pegazów - zasugerowałem się stroną 178 podręcznika. Jest tam tabela kto i jak wykonuje support attack. Przy cavalry jest wyraźnie napisane że wierzchowców to nie dotyczy, natomiast przy monstrous cavalry nie ma tego zaznaczone
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Racja - nawet w tabeli jest to zaznaczone (tylko w wersji pdf tego za bardzo nie widać - musiałem zajrzeć do wersji papierowej)Mac pisze:Wszystko prawda, tyle że monstrous cavalry posługuje się takimi samymi zasadami co cavalry (z wyjątkiem Stomp, używania W na profilu i liczenia szeregów).
krusk pisze:Chdziło mi o wszdzenie w czasie wystawiania, bo tak może.Hobbit pisze:Zacznijmy od tego, że nie może wejść do oddziału z furmanką.krusk pisze:Pytanie o fragile aliance:
BSB chadecki w chodzi do unita z furmanką.
Potem stosunki ulegają pogorszeniu.
Co dzieje się z BSB - zostaje, wylatuje czy coś jeszcze innego?
Do furmanki nie możesz.Q. Can I join characters to the units with the Screaming Bell/Plague
Furnace? (p43 & p48)
A. At deployment, characters can be deployed in the pushing
unit and will become Unbreakable, but cannot leave the unit as
long as the Bell/Furnace is still there. Once the game is started,
no characters can join the unit. In addition, with the Plague
Furnace only characters that belong to Clan Pestilens may join
the unit.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Nie wiem czy takie pytanie już było:
Mam rycerzy Nurgla (-1 do WW podczas ataku w nich), budzą także strach w przeciwnikach.
Załóżmy, że wróg nie zda testu strachu, jego WW zostaje obniżona do 1, atakują rycerzy ma -1 czyli jego WW=0.
Czy mając taki współczynnik może w ogóle atakować? A jak atakuje to trafia na ile?
Mam rycerzy Nurgla (-1 do WW podczas ataku w nich), budzą także strach w przeciwnikach.
Załóżmy, że wróg nie zda testu strachu, jego WW zostaje obniżona do 1, atakują rycerzy ma -1 czyli jego WW=0.
Czy mając taki współczynnik może w ogóle atakować? A jak atakuje to trafia na ile?
str 4 RB 'characteristics of zero' , nie atakuja wcale, a co do trafiania to pytanie czy w zasadach Nurgla jest zapisane, że -1 WW jeśli oni atakują ciebie czy ogólnie , nie gram chaosem więc nie wiem, ale to będzie różnica, jak -1 ogólnie to trafiasz automatycznie bo przeciwnik ma WW 0, jak ten -1 jest tylko kiedy oddział atakuje nurglowców to niestety trafiasz w twojej sytuacji na WS1 czyli wg zwykłej tabelkiWaldi pisze:Nie wiem czy takie pytanie już było:
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- gerald_tarrant
- Masakrator
Nurgiel daje minus do WS tylko przy ataku wroga na nurglitę
Tak, ale 6 awsze trafia.zembol pisze:A ja od razu podobne pytanie: czy kary -1 to hit z różnych przedmiotów na jednym characterze się kumulują?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Jak się testuje kowadło krasnoludzkie (chodzi o testy siły i inicjatywy) czy korzysta ze statystyk krasi, czy schodzi z automatu??
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
I love this game...
2x NIEWilk@ pisze:Czy Feedback Scroll można użyć na IF ??
I czy można go użyć i dispelowac czar normalnie kostkami ??
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
I love this game...
I love this game...