Deathstar by Andrzej

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: Deathstar by Andrzej

Post autor: Andrzej »

No poptrz, nie wiedziałem. Jest to w książce? Bo z filmu takich informacji nie pamiętam.

Laik pisze:widziałem Twoją drugą bitwę: miałeś szczęście - bloodzio nawet z 4 siły nie zdający dwellersa to fuks, poza tym sam wiesz jaki był poziom tego lokala... ja bym się nie chwalił.
Jaśne, to był fuks. Ale zauważ, że ten blodzio powinien nie żyć już dwie tury wcześniej, gdyby nie to, że rzuciłem 1,2,3,4,5,6 na brzytwę.

A co do poziomu, to było 20+ graczy. A poza tym, fakt że taki dobry gracz jak ty był dopiero 6, chyba o czymś świadczy :wink:
Ostatnio zmieniony 19 paź 2010, o 14:03 przez Andrzej, łącznie zmieniany 2 razy.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Była ukończona !!! Taki był plan Imperatora, na tym polegała pułapka "This full operational battlestation" - tako rzekł imperator do Luke'a.

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Ja to odebrałem inaczej ;)
Dla mnie ona była w stanie funkcjonować, ale nie przy 100% mocy. Hmm a może byłem w błędzie ;)
To ten wygląd oszukiwał ^^

Czyżby to oznaczało, że Andrzej ma już drugą rozpiskę ! ? ! ? ! ?
A to jedynie pozory, że nie istnieje !!! :shock:

Andrzej
Pan Spamu

Tylko, że wtedy oznacza to, że ta druga rozpiska skończy jak pierwsza :D

Jasne, że mam drugą rozpę. Dla niepoznaki i jeszcze większej dezinformacji wrzuciłem ją na forum :wink:

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=26312
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Andrzej pisze: A co do poziomu, to było 20+ graczy. A poza tym, fakt że taki dobry gracz jak ty był dopiero 6, chyba o czymś świadczy :wink:
Twój przeciwnik z 3 bitwy Denis to prawdziwy top (190 miejsce w rankingu), wcześniej grałeś ze Spawnem(161) i Quaki(615).

Dwa takie turnieje to prawie jak master :mrgreen:

EDIT

fakt że byłem na 6 miejscu świadczy że nie umiem jeszcze za dobrze grać na tą edycję i że każdy noob potrafi używać power scrolla, bynajmniej nie mówi nic o poziomie turnieju...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Laik pisze:
Andrzej pisze: A co do poziomu, to było 20+ graczy. A poza tym, fakt że taki dobry gracz jak ty był dopiero 6, chyba o czymś świadczy :wink:
Twój przeciwnik z 3 bitwy Denis to prawdziwy top (190 miejsce w rankingu), wcześniej grałeś ze Spawnem(161) i Quaki(615).

Dwa takie turnieje to prawie jak master :mrgreen:

EDIT

fakt że byłem na 6 miejscu świadczy że nie umiem jeszcze za dobrze grać na tą edycję i że każdy noob potrafi używać power scrolla, bynajmniej nie mówi nic o poziomie turnieju...
haters gona hate
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Laik no nie buzuj się tak, jakbyś nie dostał w ostatniej bitwie free fraga (tzn. mnie, miło mi ;) ) To i z tym szóstym nie było by tak dobrze ; ) Poziom lokala był ok, masz na Ślasku jakiegoś lepszego gracza, którego chciałbyś na tym turnieju widzieć?

Andrzej
Pan Spamu

A tymczasem, borym lasem, mam dla Was raport z krakowskiego turnieju w tą sobotę :)

Rozpiska to standardowy deathstar, który macie np. tutaj:

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=625867#p625867

1 bitwa vs HE

B&G

arcymag, mag, pancerny BSB, 25 włóczników, 20 włóczników, 25 SM, 10 ellyrianów, 4 RBT

Zaczynałem. Przeciwnik miał w sumie 5 breakpointów i nie miał BotWD.

20:0

3 bitwa vs krasie

scenariusz na ukos

kowadło, BSB z dodatkowym ruchem przed bitwą, 4 slayerów, 30 warriorów z GW, 20 longów z GW, 20 hammererów, 2x20 slayerów.

Taki ofens krasnoludzki. Miałem w strefie rozstawienia dwa domki w których zbunkrowałem łuczników z herosami. Zaczynałem, wiec chciałem odpalić mu dwellersy z PS w kowadło. Niestety, przeciwnik mnie oszukał, i tak się ustawił, że nie miałem zasięgu :cry: :wink:
Zaszarżowałem za to PG z brzytwą w slayerów, po cyzm dostaęm na bok 30 worriorów. Wyciąlem slayerów i pogoniłem warriorów. Potem zabiłem jeszcze hamki, ale padłem od worriorów, którzy zebrali się i wpadli od boku, kiedy akurat nie miałem brzytwy.
Choć posprzatałem prawie wszystkie klocki, sam straciłem PG.

13:7

3 bitwa vs WoCh

mag lord na dysku, czempion na jugerze, czempion na palanquinie, mag na piechotę, 25 maruderów z flailami, 2x20 warriorów z frenzy, 8 kawy.

Zaczynałem, a na środku był w domek, więc pomaszerowałem w jego kierunku. Orłami pozastawiałem jego oddziały, żeby mi w tym nie przeszkodziły. W mojej drugiej udało mi się wejść do domku i ściągnąć lorda na dysku z komba. Byłem cały zadowolony, że wygrałem turniej. Ale nie doceniłem warriorów khorna. Raza za razem dostawałem szarże w domek i PG zaczeli topnieć w przerażającym tempie. Musiałem uciekać z domku i ratować sytuacje łucznikami. Jedni łucznicy z brzytwą rozkręcili 8 kawy i prawie zabili jednych warriorów. Drugi oddział warriorów z magiem dostał z komba, po czym został zagoniony przez orła i łuczników. W całym tym zamieszaniu PG się uratowali, ale również zginął mi arcymag z miscastów.

15:5

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Andrzej pisze:Ale nie doceniłem warriorów khorna.
:twisted:

nudny jesteś

:?

Andrzej
Pan Spamu

Może, może. Ale 16 tysięcy wejść i ponad 600 postów nie nabiło się samo, więc jednak aż tak nudny nie jestem :wink:

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Tak to sobie tłumacz :wink:
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

IMO Andrzej masz najlepszy temat na forum. Czytam od poczatku.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

A może drukniesz to i będziesz uczyć młodych graczy, że PG rozpiski na papierze nie zawsze działają ;)

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

W internecie przetrwa dluzej :wink:

Andrzej
Pan Spamu

@Barbara
Dzięki

@Morrok
Działają, dopóki nie trafisz na przeciwnika, który też potrafi kminić :wink:

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Albo, który potrafi pieprzyć lub dosolić elfikom workiem k6 (aka nobrain gunline -> albo ja ich do drugiej tury albo oni mnie).

Szkoda tylko, że za dużo na masterach pieprzenia, solenia i kminienia. Przez to przyprawianie, wpada później wygłodniały ogr i zjada całą armię (wybaczcie ale obudził się we mnie troll i nie mogłem się powstrzymać)

Andrzej
Pan Spamu

Spoko, zdarza się każdemu :)

W sobotę turniej w Katowickim bardzie na 2650 punktów. Scenariusze:

Bitwa 1
„DAWN ATTACK”
Zgodnie z zasadami w podręczniku

Bitwa 2
„WATCHTOWER”
Liczymy VP normalnie. Duże Punkty wyliczamy z VP ale nie można zdobyć więcej niż 15 DP

Dodatkowe 5 DP można uzyskać za wykonanie scenariusza:
Utrzymanie jednostki w 6” od wieży +2DP
lub
Obsadzenie wieży +5DP

Dodatkowe punkty za scenariusz odejmowane są od DP przeciwnika.
Zdobyte VP wpisujemy w karte niezależnie od wyniku bitwy i zdobytych DP.

Bitwa 3
"MEETING ENGAGEMENT"
Zgodnie z zasadami w podręczniku

Nie ma mojego ulubionego B&G, ale jest watchtower, który też jest spoko.

Zagram czymś takim:

1 Archmage @ 360.0 Pts
General
Magic Level 4
Lore of Shadow
Book of Hoeth [100.0]

1 Archmage @ 295.0 Pts
Magic Level 4
Lore of Life
Power Scroll [35.0]

1 Mage @ 185.0 Pts
Magic Level 2
Lore of Life
Sacred Incense [30.0]
Jewel of the Dusk [15.0]
Ironcurse Icon [5.0]

1 Mage @ 150.0 Pts
Magic Level 1
Lore of Shadow
Sivejir's Hex Scroll [50.0]

1 Noble @ 184.0 Pts
Great Weapon
Dragon Armour
Battle Standard
Banner of the World Dragon [60.0]

31 First Archers @ 387.0 Pts
FCG
Banner of Eternal Flame [10.0]

22 Archers @ 278.0 Pts
FCG

36 Phoenix Guard @ 660.0 Pts
Standard Musician
Banner of Sorcery [50.0]

1 Keeper of the Flame @ [37.0] Pts
Skeinsliver [25.0]

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

Dałem 4 lvl na arcy z lifem i więcej PG.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

to się będzie zupełnie inaczej grało :|. Swoją drogą te parę set postów jest podobnych
I believe in Honour.!

Andrzej
Pan Spamu

Niby tak, ale ten 4 lvl na arcymagu jest dość istotny, bo zwiększa szansę wylosowania dwellersów.

Bierzemy w końcu ten challenge? :)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

IMO czym większe punkty tym bardziej będą Cię jechały armie z kilkoma mocnymi oddziałami do CC.
inwestujesz jedynie w herosów i PG, całkowicie zapominając o supprocie.
Obrazek

ODPOWIEDZ