Rozpiski
Re: Rozpiski
Regenka jak i broń zbędna dla paladyna. Nie masz BSB, a on jest obowiązkowy.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
no ten pal jest bsb
a regena się zawsze przyda...
save na 2+, ward na 4+ i regena na 6+ to prawie nie do zabicia jest ;p
a regena się zawsze przyda...
save na 2+, ward na 4+ i regena na 6+ to prawie nie do zabicia jest ;p
Ostatnio zmieniony 23 paź 2010, o 18:11 przez BoB miniatures, łącznie zmieniany 1 raz.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
a nie można obu??
a odnośnie lancy to przeciesz pytałem sie z 50 razy na BP czy może mieć lance i wszyscy mówili że może, ale nie może mieć wtedy magicznego sztandaru...
a odnośnie lancy to przeciesz pytałem sie z 50 razy na BP czy może mieć lance i wszyscy mówili że może, ale nie może mieć wtedy magicznego sztandaru...
Może mieć magiczna lance, zwykłej nie(no chyba, że coś się zmieniło, ale nie sądzę).
No i nie wiem na co zbroje dla łuczników, lepiej kupić dodatkowych 2, nie dość że będą mieli większą przeżywalność, to lepiej będą strzelać, i zostanie ci 3 pkt.
No i nie wiem na co zbroje dla łuczników, lepiej kupić dodatkowych 2, nie dość że będą mieli większą przeżywalność, to lepiej będą strzelać, i zostanie ci 3 pkt.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
niby jak będą mieli większą przeżywalność bez save niż z nim?
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
sword of might jest za drogi, nie zmiesci sie razem z tarczą graala... wziąłbym enchanted sh ale save spadł z 5+ na 6+ i to jest tyle ile daje zwykłysh...
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
ale sama tarcza kosztuje 35p a miecz 20 wiec nie mogę mieć obu!
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
ale wtedy mam warda na 6 ew 5, a tak to na stałe 4. raczej z niej nie zrezygrnuję
Ale można by w sumie wziąś tarcze graala, shrieking blade, i luckstona
Mamy wtedy AS 2+, WS 4+ 1 rza przeżut save i strach na stałe
Ale można by w sumie wziąś tarcze graala, shrieking blade, i luckstona
Mamy wtedy AS 2+, WS 4+ 1 rza przeżut save i strach na stałe
Ja bym ci proponował odwrócić proporcję - dać 2x7 Realmów i 5 Errantów. Realmowie lepiej walczą, są odważniejsi i generalnie lepiej się sprawdzają w tej edycji. Przy szarży i tak nie trzeba teraz testować strachu czy terroru, więc statystyki są zdecydowanie za Realmami.
Łucznikom zabierz pancerze, są zbędnym wydatkiem - pale daję im dobrą ochronę, bo przeciwnik ma -1 do trafienia w nich zarówno w walce, jak i przy strzelaniu.
Jeśli paladyn to BSB (a musi nim być, bo to jedyny paladyn w armii), to do wyboru:
- albo magiczna kopia i inne magiczne przedmioty/cnoty, bez magicznego sztandaru
- magiczny sztandar bez magicznych zabawek, ale z możliwą cnotą
Zwykłej kopii nie można mu dać, tak jak zwykłej tarczy i całej reszty niemagicznego wyposażenia.
Łucznikom zabierz pancerze, są zbędnym wydatkiem - pale daję im dobrą ochronę, bo przeciwnik ma -1 do trafienia w nich zarówno w walce, jak i przy strzelaniu.
Jeśli paladyn to BSB (a musi nim być, bo to jedyny paladyn w armii), to do wyboru:
- albo magiczna kopia i inne magiczne przedmioty/cnoty, bez magicznego sztandaru
- magiczny sztandar bez magicznych zabawek, ale z możliwą cnotą
Zwykłej kopii nie można mu dać, tak jak zwykłej tarczy i całej reszty niemagicznego wyposażenia.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
To w końcu mogą być:
tarcza graala
shrieking blade
luckstone
koń
grail vow
??
A łuczników puściłem w skirmiszu bo chciałem z damselką nimi iść...
tarcza graala
shrieking blade
luckstone
koń
grail vow
??
A łuczników puściłem w skirmiszu bo chciałem z damselką nimi iść...
Jak pisał Noak, nie możesz mu dać Grail Shield, bo koleś jest BSB. Zwykły paladyn mógłby ją nieść.
A z wybieraniem save/ward/regenka jest tak:
- testujesz pancerz
- jak oblejesz pancerz, to wybierasz czy testujesz warda czy regenerację (jeśli model posiada obie rzeczy)
A z wybieraniem save/ward/regenka jest tak:
- testujesz pancerz
- jak oblejesz pancerz, to wybierasz czy testujesz warda czy regenerację (jeśli model posiada obie rzeczy)
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
Ja bym ci radził dać 11 realmów z BSB i sztandar dający im stuborn. Dzięki temy nie zwieją ci i będą mieli dużo szeregów.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
A z ciekawości, można mieć na turniejach nie wymiarowe trebusze? Bo ten oryginalny jest śmiesznie za mały i zabrałem się za takiego o długości 10 cali i ie wiem czy mnie z nim gdzieś wpuszczą ;p